chiptuning: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Volkswagen Golf auto chiptunen?

De standaard software in de motor controller van uw auto is niet optimaal.Aangezien deze is opgesteld om de performance te halen dat in de brochure staat.

Echter kan uw Volkswagen Golf auto vaak vele keren meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door Volkswagen auto motor tuning.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in een paar uur uw Volkswagen Golf auto kunnen voorzien van een vermogensverbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% verminderen.

In het dagelijks gebruik van uw Volkswagen Golf gaat u Volkswagen Golfen dat uw auto veel soepelder rijdt door chiptuning. Na de chiptuning gebeurt optrekken een stuk vlugger, omdat je auto meer vermogen heeft gekregen.

De 4 grootste voordelen​​

Sportiever karakter uit uw auto

Mooier geluid uit uw Volkswagen

Meer plezier ​

Minder brandstof gebruik

Hoe gaat het in zijn werk?​

We starten het proces met een afspraak bij een locatie bij u in de omgeving. We zullen de degelijkheid van de accu van uw auto nagaan door middel van een batterijtester. De accu controller biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de maximum stabiele spanning behaalt.

Daarna zal de software van uw Volkswagen Golf auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen gegevens door ons bewaard. Daarna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning Volkswagen Golf specialist. Daarna sturen we de software van uw Volkswagen Golf aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in auto’s chippen. Deze Volkswagen Golf ingenieur vergelijkt de statistieken met een database van software versies van vroegere chiptunes.

De chiptuning Volkswagen Golf engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Volkswagen Golf auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen gebruiken tijdens het chiptuning proces is erg precies onder de loep genomen.

Op die manier wordt de snelheid en de veiligheid van de Volkswagen Golf een garantie die wij u kunnen geven. Zo kunt u een paar honderd euro uitsparen aan uw Volkswagen Golf nodeloos te laten nakijken.

Dat is de reden waarom wij een goedkope chiptuning kunnen presenteren aan ons klantenbestand. Een dyno is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. De chiptuning software die wij hanteren biedt veel meer perspectief op een diepgaande kennis en werkt veel grondiger.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de chiptuning engineer, namelijk hoeveel hij schat dat de performance is.

Onze chiptuning is veilig:

Specialistische kennis

Speciale voeding tijdens gedurende het tunen

Een kopie van de oude staat

Gebruik van beste chiptuning software

Kom erachter wat chippen met je auto doet:

Methodes voor Volkswagen Golf motor tuning:

Het is mogelijk om de performance van de motor te doen stijgen aan de hand van verschillende manieren, en die leggen we onderaan uit:

Stage 1 Volkswagen Golf OBD chiptuning

Het OBD-tune systeem is waarschijnlijk de meest populaire manier voor het Volkswagen Golf chippen. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van de OBD-connector in de auto.

Omdat deze methode weinig kost en ze erg efficiënt en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze methode. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de auto door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt opgedreven. Via deze manier moet je zelfs de Volkswagen Golf ECU niet te ontmantelen.

Lees een vraag die we vaak krijgen:

Je Volkswagen Golf ziet er identiek uit, maar de performance werd gemaximaliseerd!

Chiptuning Volkswagen Golf Stage 2

De naam zegt het helemaal. Bij deze methode van Volkswagen Golftuning maak je uiterlijke wijzigingen aan de Volkswagen Golf auto. Een sportuitlaatdemper of een gunstiger systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Door te kiezen voor tevens fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je auto behalen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 Volkswagen Golf chiptuning. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Voor wie alles uit hun Volkswagen Golf wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de beste manier.

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

Gespecialiseerde notie over ECU's

Doordat wij ver reikende kennis hebben over de software van uw Volkswagen Golf auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Volkswagen Golf chiptuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Volkswagen Golfsoftware wijzigingen, bijvoorbeeld het elimineren van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een mislukte chiptuning poging kapot zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) is Mijn Chiptuning zelfs in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Fabrikanten chiptunen hun auto’s wel. Dit werkt namelijk zo:

Fabrikanten leveren auto’s in een aantal verschillende modellen. De vermogens en prijs van deze types verschillen.
Auto fabrikanten maken om kosten en tijd te besparen één motor voor al deze typen.

Ze chippen vervolgens elk model met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze software ook zonder de auto maker kan veranderen en je auto kunt chippen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een beter vermogen uit je auto halen.

Zeker, je auto chippen zorgt voor een betere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook minder brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je auto! Dit is alleen niet van toepassing als je na het chippen je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Ook doen we een speciale methode van chiptuning genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Zie hier alle info over eco tuning Volkswagen Golf.

Op een slechte manier chiptunen is zeker erg slecht voor je auto Volkswagen Golf. Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door verkeerd afgestelde apparatuur.
Ook kan er door een verkeerde brandstof zuurstof verhouding een aantal onderdelen in uw auto kapot maken. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste files. Gemaakt door ervaren chiptuners op een dyno.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is chiptuning legaal. Echter is het controleren van de eerder genoemde millieu grenzen erg lastig. De APK is zelfs niet in staat om dit te toetsen. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Door heel Nederland hebben we chiptuning vestigingen. Onze chiptuning locaties kun jij hier beneden vinden We zitten ook vlakbij: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plaatsen woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

Klaar terwijl u wacht

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke aanpassing plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Daarom is je auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Volkswagen Golf auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder Volkswagen Golf doen.