Eco tuning

Eco tuning

Wil jij tot wel 20% brandstof besparen? Dat kan met eco tuning. Waarbij normale chiptuning de software wordt geoptimaliseerd om meer vermogen te halen uit de auto. Focussen we ons bij eco chiptuning op maximaal rendement uit uw brandstof.

Perfect voor als je veel kilometers maakt en betrouwbaar genoeg voor taxi’s en bedrijfsauto’s. Dit terwijl uw auto soepeler rijd en betere gaspedaal response krijgt. Vul hierboven uw kenteken in en ontdek de opties!

Wat is eco tuning?

Eco tuning is een vorm van chiptuning. Bij ecotunen passen we de software van uw auto zo aan dat er een efficiëntere verbranding plaats vind. Hierdoor gaat uw brandstofverbruik aanzienlijk omlaag. Dit, terwijl het vermogen toeneemt.

Bij normale chiptuning is het doel maximaal vermogen. Hoewel normale chip tuning ook zorgt voor een brandstofbesparing is dit bij eco chiptuning het doel. Omdat het doel bij eco tuning op maximaal brandstof rendement ligt zal de chiptuner andere keuzes maken.

Een voorbeeld hiervan is het optimaliseren van het rpm bereik. Door het verhogen van de koppel maakt de auto lagere motor-rpm’s mogelijk, wat leidt tot een aanzienlijke brandstofbesparing.

Bij bedrijfsauto’s wordt er vaak ook nog voor gekozen om een begrenzer in te laten bouwen. Dit is ook allemaal mogelijk als u dit bij de aanvraag aangeeft. Vul hierboven uw kenteken in en ontdek wat eco tuning voor u kunt doen!

Voordelen van eco tuning:

  • Bespaar tot wel 20% brandstof
  • Perfect voor bedrijfsauto’s en taxi’s
  • Auto zal veel soepeler rijden
  • Snellere gaspedaalresponse
  • Schonere en efficiëntere verbranding

Hoe werkt het tunen?

U vult bovenaan uw kenteken in en contact informatie. Ons dichtstbijzijnde chiptuning locatie zoekt uit wat er mogelijk is voor uw type motor. Waarna u een offerte ontvangt met de kosten van deze werkzaamheden.

Nadat u de offerte heeft geaccepteerd maakt u een afspraak voor de eco tuning. Wij zijn meestal 2 tot 3 uur met uw auto bezig voor de tuning.

Vaak kunnen we door de OBD port toegang verkrijgen tot de originele ECU van uw auto. Hierdoor hoeven wij dus geen fysieke aanpassingen te maken aan uw auto. Doordat we uw originele motormanagement computer (ECU) gebruiken is de eco tuning voordelig en snel.

Veilige tuning door:

  • Specialistische ECU kennis
  • Speciale accuvoeding tijdens het tunen
  • Altijd een backup van de oude staat
  • Gebruik van beste eco tuning software

Specialistische ECU software kennis

Doordat wij een uitgebreide kennis hebben over de motormanagementsoftware van uw auto zorgt Mijn Chiptuning voor een kwalitatief hoge eco tuning van uw auto.

Zo doen we buiten chip tuning ook diverse softwaremodificaties voor auto’s als roetfilter verwijden. Ook worden wij regelmatig gevraagd om ECU’s te repareren. Die bij een pogin om zelf te chiptunen kapot zijn gegaan.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU in uw auto aanpassen.

Eco tuning ervaringen

bedrijfsbus ecotunen ervaring
Jeroen van den Boogaart
⭐⭐⭐⭐⭐
Volkswagen transporter ecotuning & Volkswagen Golf chiptuning

Prima geholpen, mijn volvo v60 laten doen 60pk er bij heerlijk! Daarna onze bedrijfsbus laten doen en er bijna 80 pk bij gekregen, ongelofelijk!
Afspraken worden prima nagekomen. Ik kan iedereen aanraden! Eef weet wat hij doet!

Audi A3 8l eco tuning
Tim paragoensia
⭐⭐⭐⭐⭐
eco tuning voor Audi A3 8l

Ik kon snel terecht voor een eco tuning, auto loopt soepeler en zuiniger. Goeie afspraken, goeie service en een goeie prijs.

Guido review
Guido Loose
⭐⭐⭐⭐⭐
Ford c max ecotune, EGR klep en roetfilter

Goed en vakkundig geholpen met EGR klep, roetfilter en eco tuning. Auto loopt als een zonnetje!

Klaar terwijl u wacht

Een ECO tuning kan vaak zonder fysieke aanpassingen. Hierdoor is het ecotunen meestal in 2 tot 3 uur gebeurd. Je kunt rustig blijven wachten tijdens de tuning.

Vraag een vrijblijvende offerte aan: