chiptuning op maat

Wat voor voordelen heeft chiptuning?

Het motormanagementsysteem van uw Opel Meriva auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De ECU is afgesteld om een specifiek gestandaardiseerd vermogen te behalen, namelijk dat van in de autobrochure.

Het chippen van uw auto is de uitgelezen optie om uw Opel Meriva een groter vermogen te geven.

In een paar uur kan je Opel Meriva door middel van chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Je Opel Meriva is krachtiger, en zal tot wel 15% minder benzine verspillen.

auto tuning zal ervoor zorgen dat het besturen van je Opel Meriva auto veel fijner en “sneller” aanvoelt, autorijden wordt pure fun! Doordat de wagen vlugger optrekt en veel consistenter is in het leveren van kracht.

De 4 grootste voordelen​​

Meer koppel uit uw Opel

Geluid klinkt mooier

Comfortabeler rijden​​

Verlaagd brandstof gebruik

Hoe gaat het in zijn werk?​

Je maakt een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de Opel Meriva een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de accu controller.

Daarna lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. Hierna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning ingenieur. Daarna verzenden we de gegevens van uw Opel Meriva aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in auto’s chippen. Onze gespecialiseerde ingenieur beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw auto hiermee vergelijken.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel de performance ondergaat een wijziging. Een specifieke chiptuning op maat voor uw auto dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we benutten voor het chippen van uw Opel Meriva is uitgebreid gecontroleerd op eendyno.

We kunnen zo de snelheid en de veiligheid van uw auto waarborgen. Zonder uw Opel Meriva auto voor honderden euro’s te hoeven controleren.

Dat is de reden waarom wij een goedkope chiptuning kunnen presenteren aan onze klanten. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je Opel Meriva in een middagje op een vermogensbank tuned. De chiptuning software die wij hanteren biedt veel meer perspectief op een diepgaande kennis en werkt veel grondiger.

Na het Opel Meriva chiptunen krijgt de klant meteen een rapport van de geraamde performance van de Opel Meriva.

Onze chiptuning is veilig:

Diepgaande kennis van de motor computer en van uw Opel Meriva auto

Goede voeding tijdens tijdens het chippen

Een back-up van de oude staat

Gebruik van de beste Opel Meriva chiptuning software

Vraag een prijsinschatting aan en weet exact wat het grotere vermogen van uw auto wordt!

Methodes voor Opel Meriva motor tuning:

Het opdrijven van de performance kan op meerdere manieren, namelijk:

Methode 1: Opel Meriva OBD chiptuning

Het OBD-tune systeem is waarschijnlijk de meest gewaardeerde manier voor het Opel Meriva chippen. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de Opel Meriva auto.

Daardoor is dit een voordelige Opel Meriva chiptuning variant en ook de populairste. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de Opel Meriva door een aanpassing van het motormanagementsysteem wordt opgedreven. Via deze manier hoef je zelfs de Opel Meriva ECU niet te ontmantelen.

Klik op de blauwe tekst om ons antwoord te lezen tuning goed of slecht? is een vraag die we regelmatig gesteld krijgen. Als je op de vraag klikt, kun je ons antwoord lezen.

Door het Opel Meriva auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder fysieke modificaties aan de Opel Meriva auto!

Stage 2 chiptuning Opel Meriva

Met deze term weet je al genoeg. Deze methode houdt in dat er dus een verandering zal plaatsvinden in hoe de Opel Meriva er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motorkoeling.

Door te kiezen voor zowel fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je Opel Meriva behalen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Opel Meriva genoemd. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Voor wie alles uit hun Opel Meriva auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer neer te leggen, is dit de beste optie.

Vraag een prijsopgave aan en weet precies wat het nieuwe vermogen van uw Opel Meriva auto kan worden!

Specialistische ECU software notie

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze services een garantie op hoogstaande autotuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Opel Merivasoftware wijzigingen, bijvoorbeeld het elimineren van roetfilters. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de ECU (de computer van je auto) in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chippen doen de Opel Meriva producenten ook. Dit werkt namelijk zo:

Een auto maker levert hun auto’s in een aantal types. Deze modellen hebben verschillende vermogens snellere modellen zijn uiteraard duurder.
Omdat auto makers niet voor elk type een nieuwe motor kan produceren maken ze een enkele motor voor alle auto types.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme koppen achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de Opel Meriva producent kan veranderen en je auto kunt remappen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een groter vermogen uit je auto halen.

Zeker, doordat je bij het chippen van je auto zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Zolang je je rijstijl hetzelfde houd uiteraard.

Ook hebben we een speciale manier van chiptuning genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Meer uitleg over Opel Meriva eco tuning klik hier.

Op een verkeerde manier chippen is zeker slecht voor je auto. Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door slechte apparatuur.
Ook kan er door een slechte brandstof zuurstof verhouding meerdere componenten in uw auto Opel Meriva beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een testbank.

Het chippen van je Opel Meriva is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu grenzen blijft. Echter is het controleren van deze millieu grenzen erg lastig. Ook de APK is niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Wij hebben verschillende tuning locaties gevestigd door nederland. Hieronder is het mogelijk om al onze chiptuning locaties zien: Andere plaatsen waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een chiptuning bedrijf in de omgeving van deze plaatsen helpen we je graag verder.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chip tuning

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen uiterlijke aanpassing plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Opel Meriva.

Stage 2 van de tuning is verschillend. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder auto doen.