chiptuning Fiat Tipo op maat

Wat voor voordelen heeft chiptuning?

Het standaard programma in de Fiat Tipo ecu van uw Fiat Tipo auto is niet optimaal.Aangezien deze is opgesteld om de performance te halen dat in de autobrochure staat.

Het motor tunen van uw auto is de uitgelezen optie om uw auto een groter vermogen te geven.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in 2 tot 3 uur uw Fiat Tipo auto kunnen voorzien van een prestatie verbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Je auto is krachtiger, en zal tot wel 15% minder benzine verspillen.

Dag in dag uit zal het autorijden veel fijner en flexibel aanvoelen als gevolg van de chiptuning. Je auto zal rapper optrekken en de performance die hij hierbij levert is veel consistenter.

De voordelen auto chiptuning:​​

Meer PK's

Mooier geluid uit uw Fiat

Meer plezier uit uw Fiat Tipo​

Minder brandstof gebruik

Hoe gaat dat precies, remappen van een Fiat Tipo?​

Je maakt een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een accutester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de Fiat Tipo een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de batterijtester.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Fiat Tipo om eventuele errors op te sporen, en bewaren we uiteraard een reservekopie. De statistieken worden door onze Fiat Tipo chiptuning engineer onderworpen. Deze Fiat Tipo ingenieur vergelijkt de software met een database van software versies van vroegere chiptunes.

De chiptuning engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Fiat Tipo auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Fiat Tipo auto. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw auto werd uitgebreid getest op eentestbank.

Op die manier wordt de speed en de veiligheid van de Fiat Tipo een garantie die wij u kunnen bieden. Zonder uw auto voor honderden euro’s te moeten controleren.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die interessant is voor de portemonnee. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je Fiat Tipo auto in een middagje op een vermogensbank tuned. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze accurater is en omdat we verkiezen onze eigen notie te gebruiken tijdens het chiptunen.

Na het Fiat Tipo chiptunen krijgt de klant meteen een uitslag van de geraamde performance van de Fiat Tipo auto.

Onze chiptuning is veilig:

Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw Fiat Tipo auto

Speciale voeding tijdens gedurende het chippen

Een back-up van de oude staat

Gebruik van beste chiptuning bestanden

Vraag een offerte aan en weet precies wat het nieuwe vermogen van uw Fiat Tipo auto wordt!

De opties voor het tunen van de motor:

Het opdrijven van de performance kan op diverse methodes, namelijk:

Methode 1: Fiat Tipo OBD chiptuning

Het OBD-tuning systeem is wellicht de meest gekende manier voor het Fiat Tipo chippen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Omdat deze variant weinig kost en ze erg doordacht en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze methode. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de auto door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt verhoogd. Zonder de Fiat Tipo ECU uit elkaar te hoeven halen.

Antwoord op een vraag die we vaak krijgen:

Beknopt gezegd betekent chiptuning een Fiat Tipo auto met meer kracht, zonder dat je Fiat Tipo auto er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 Fiat Tipo chiptuning

Het woord chiptunen verhult al wat dit betekent. Deze methode houdt in dat er dus een wijziging zal plaatsvinden in hoe de Fiat Tipo er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een sport uitlaat of een gunstiger systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Door te kiezen voor zowel fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je Fiat Tipo auto behalen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 Fiat Tipo chiptuning. Je Fiat Tipo auto wordt de beste versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Stage 2 chiptuning Fiat Tipo is weggelegd voor een welgesteld klantenbestand dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun Fiat Tipo auto.

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

Gespecialiseerde notie over ECU's

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze diensten een garantie op hoogstaande autotuning.

Zo doen wij buiten Fiat Tipo chiptuning ook diverse andere software aanpassingen voor auto’s als roetfilterverwijderingen. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) zijn we ook in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Dit doen auto producenten wel, maar op een andere manier. Het zit namelijk zo:

Een auto fabrikant levert hun auto’s in meerdere types. De modellen verschillen in zowel vermogen als kosten.
Elk type krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee besparen auto fabrikanten ontwikkel- en productiekosten.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal techneuten die hebben uitgevonden hoe je zonder auto maker je Fiat Tipo kunt chippen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een groter aantal pk uit je auto halen.

Ja, doordat je bij chiptuning zorgt voor een betere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Het auto Fiat Tipo chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Zolang je je rijstijl hetzelfde houd uiteraard.

Eco tuning is een methode van chiptuning die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Ontdek alles over eco chip tuning Fiat Tipo.

Op een slechte manier chiptunen is zeker erg slecht voor je Fiat Tipo. Je kan je ECU (de computer van je auto Fiat Tipo) beschadigd raken door slechte apparatuur.
Verkeerd afgestelde lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je motor ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste chiptuning files. Geschreven door ervaren chiptuners op een dyno.

Het chiptunen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle door de wet bepaalde milieu kaders blijft. Echter is het controleren van deze millieu grenzen erg moeilijk. De APK is zelfs niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Wij hebben meerdere chiptuning locaties gevestigd door nederland. Beneden is het mogelijk om al de chiptuning locaties zien: We zitten ook vlakbij: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plaatsen woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

Klaar terwijl u wacht

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen uiterlijke aanpassing plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Stage 2 van de tuning is verschillend. U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.