chiptuning op maat

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn auto chiptunen?

De ecu software van uw auto is gestandaardiseerd, en wordt helemaal bestuurd door een computer.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat vermeld.

Je kunt echt meer power halen uit je wagen dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde vermogen, en de oplossing schuilt in motor tunen.

Door het chippen van uw Renault  kunnen we binnen een paar uur een vermogens verbetering realiseren van tussen de 15 en 35%.

Je Renault Laguna is krachtiger, en zal tot wel 15% minder brandstof verbruiken.

auto laten chippen zal ervoor zorgen dat het besturen van je auto veel fijner en “sneller” aanvoelt, rijden wordt een plezier! Na de chiptuning gebeurt optrekken veel sneller, omdat je Renault Laguna meer vermogen heeft gekregen.

De 4 grootste voordelen​​

Sneller optrekken

Geluid klinkt beter uit uw auto

Meer rijplezier ​

Minder brandstof gebruik van uw auto

Hoe gaat het in zijn werk?​

We beginnen het proces met een afspraak bij een locatie bij u in de omgeving. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een accutester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de Renault Laguna auto een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de batterijtester.

Daarna lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. De statistieken worden door onze Renault Laguna chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde ingenieur beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw Renault Laguna auto hiermee vergelijken.

Vervolgens neemt hij de versie die het beste bij jouw auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor het vermogen wordt aangepast bij de chiptuning Renault Laguna. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Renault Laguna auto. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een vermogensbank meermaals geinspecteerd.

We kunnen zo de snelheid en de safety van uw Renault Laguna auto waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro uitsparen aan uw Renault Laguna nodeloos te laten checken.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die goed is voor de portemonnee. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je auto in een middagje op een dyno tuned. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijd.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij schat dat het vermogen is.

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw auto

Speciale voeding tijdens gedurende het chippen

Vooraf een goede kopie van de oude staat van uw Renault Laguna

Gebruik van goede Renault Laguna tuning software

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

De opties voor het tunen van de motor:

Het is voorkomend om de kracht van de motor te doen vermeerderen aan de hand van verschillende manieren, en die leggen we onderaan uit:

Stage 1 Renault Laguna OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Renault Laguna is de meest gevraagde vorm van tuning. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Renault Laguna zit, nodig.

Daardoor is dit een voordelige Renault Laguna chiptuning methode en ook de meest voorkomende. OBD is een methode die via het aanpassen van de ECU een complete impact heeft op de kracht van de Renault Laguna auto. Met deze manier hoef je zelfs de Renault Laguna ECU niet te ontmantelen.

Klik op de vraag om ons antwoord te lezen tuning goed of slecht? is een vraag die we vaak ontvangen. Als je op de vraag klikt, kun je ons antwoord lezen.

Door het Renault Laguna auto laten chippen krijgt u dus meer vermogen zonder uiterlijke aanpassingen aan de Renault Laguna!

Stage 2 Renault Laguna chiptuning

Het woord chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Via deze optie vindt een fysieke verandering van de Renault Laguna plaats. Bijvoorbeeld een sport uitlaat of/en betere motorkoeling.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 chiptuning Renault Laguna. Hierbij pas je de Renault Laguna fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Renault Laguna auto haalt.

Stage 2 Renault Laguna chiptuning is weggelegd voor een welgesteld publiek dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun auto.

Vraag een offerte aan en weet exact wat het grotere vermogen van u auto wordt!

Specialistische Renault Laguna ECU programmatuur inzicht

Doordat wij diepe know-how hebben over de software van uw Renault Laguna kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Renault Laguna.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in verscheidene overige software modificaties zoals bijvoorbeeld roetfilterverwijderingen. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een mislukte chiptuning poging kapot zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) zijn we in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Fabrikanten chiptunen hun auto’s wel. Dit zit namelijk zo:

Auto fabrikanten leveren auto’s in meerdere modellen. De modellen verschillen in zowel vermogen als kosten.
Elk type krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee besparen auto makers ontwikkel- en productiekosten.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal koppen die hebben ontdekt hoe je zonder auto maker je Renault Laguna kunt chiptunen. Hierdoor kun je met de geschikte apparatuur zonder de Renault Laguna fabrikant het maximale uit je auto halen.

Zeker, doordat je bij het auto chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Dit is alleen niet van toepassing als je na het chiptunen je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Ook hebben we een speciale vorm van chippen genaamd ECO tuning. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Voor meer info over Renault Laguna eco tuning klik hier.

Slechte chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto. Je kan je ECU (de computer van je auto Renault Laguna) beschadigd raken door slechte apparatuur.
Verkeerde lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je motor ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste chiptuning files. Gemaakt door ervaren tuners op een testbank.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is chiptuning legaal. Echter is het controleren van de eerder genoemde millieu kaders erg moeilijk. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in staat om dit te controleren. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Wij hebben meerdere tuning locaties gevestigd door Nederland. Hieronder ziet u een lijst van onze tuning locaties We zitten ook in de buurt van: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een tuning bedrijf in de omgeving van deze steden helpen we je graag verder.

Klaar terwijl u wacht

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle aanpassingen op uw originele ECU zonder uiterlijke modificaties aan uw auto.

Daarom is je Renault Laguna auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Renault Laguna auto en bent u uw auto dus even kwijt.