chiptuning: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Ontdek wat chiptuning voor uw auto kan doen:

De ecu software van uw auto is gestandaardiseerd, en wordt helemaal bestuurd door een computer.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de brochure van de wagen staat vermeld.

Echter kan uw auto vaak vele keren meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door auto ecu chiptuning.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in een paar uur uw auto kunnen voorzien van een performanceverbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% verminderen.

In het dagelijks rijden in uw Mercedes-Benz S gaat u opMercedes-Benz Sen dat uw auto veel lekkerder gaat door chiptuning. Na de chiptuning gebeurt optrekken een stuk vlugger, omdat je Mercedes-Benz S auto meer vermogen heeft gekregen.

Voordelen tunen van uw auto:​​

Sneller optrekken

Mooier geluid uit uw Mercedes-Benz

Meer plezier ​

Brandstofverbruik wordt minder van uw auto

Hoe werkt het?​

Je maakt een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. De accu controller biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de maximum stabiele volt behaalt.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om eventuele errors op te sporen, en nemen we natuurlijk een reservekopie. Daarna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning ingenieur. Daarna sturen we de gegevens van uw Mercedes-Benz S auto aan onze engineer die gespecialiseerd is in merk(naam) tuning. Deze Mercedes-Benz S ingenieur vergelijkt de gegevens met een database van software versies van eerdere chiptunes.

Vervolgens neemt hij de versie die het beste bij jouw Mercedes-Benz S past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning Mercedes-Benz S. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de auto. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen benutten tijdens het chiptuning proces is erg gedetailleerd onder de loep genomen.

Hierdoor kunnen wij snelheid en veiligheid beloven. Zonder uw Mercedes-Benz S voor honderden euro’s te moeten controleren.

Dat is de reden waarom wij een voordelige chiptuning kunnen aanbieden aan ons klantenbestand. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je Mercedes-Benz S in een middagje op een vermogensbank tuned. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze accurater is en omdat we ervoor kiezen onze eigen specialisme te gebruiken tijdens het chiptunen.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de chiptuning engineer, namelijk hoeveel hij schat dat de performance is.

Veilige chiptuning:

Specialistische kennis

Goede voeding tijdens gedurende het tunen

Eerst een goede back-up

Gebruik van beste tuning bestanden

Vraag een prijsopgave aan en weet precies wat het grotere vermogen van u Mercedes-Benz S kan worden!

Verschillende vormen Mercedes-Benz S motor tuning:

Het is mogelijk om de kracht van de motor te doen vermeerderen aan de hand van verschillende manieren, en die leggen we onderaan uit:

Methode 1: Mercedes-Benz S OBD chiptuning

Het OBD-tune systeem is wellicht de meest gekende manier voor het Mercedes-Benz S chippen. Met stage 1 obd tuning maken we gebruik van de obd port in uw Mercedes-Benz S.

Door dit gemak is deze voordelige manier van auto chiptuning erg populair en komt ze veel voor. OBD zorgt ervoor dat de performance van de auto door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt opgedreven. OBD is een chiptuning methode waar je de ECU niet nodeloos moet uit elkaar halen.

Bekijk een regelmatig vraag:

Beknopt gezegd betekent chiptuning een auto met meer performance, zonder dat je auto er een transformatie voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 chiptuning Mercedes-Benz S

De naam zegt het al. Deze manier houdt in dat er dus een wijziging zal plaatsvinden in hoe de auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motorkoeling.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning Mercedes-Benz S. Je Mercedes-Benz S wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Deze vorm van chiptuning Mercedes-Benz S is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

Ontdek wat chip tuning voor uw auto kan doen:

Gespecialiseerde notie over ECU's

Doordat wij ver reikende kennis hebben over de software van uw Mercedes-Benz S kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Mercedes-Benz S.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Mercedes-Benz S autosoftware modificaties, bijvoorbeeld het wegwerken van roetfilters. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) zijn we in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Mercedes-Benz S remappen hun auto’s wel. Dit zit namelijk zo:

Auto producenten leveren auto’s in meerdere modellen. Deze auto modellen hebben verschillende vermogens deze zijn uiteraard hoger in prijs.
Omdat fabrikanten niet voor elk type een nieuwe motor kan produceren maken ze één motor voor alle modellen.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk type auto. Er zijn gelukkig een aantal gasten die hebben uitgevonden hoe je zonder Mercedes-Benz S producent je auto Mercedes-Benz S kunt chiptunen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een groter vermogen uit je auto Mercedes-Benz S halen.

Zeker, doordat je bij het chippen van je auto zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Het Mercedes-Benz S chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Ditgene is alleen niet van toepassing als je na het chippen je rijstijl aanzienlijk veranderd.

Eco tuning is een methode van chiptuning die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Bekijk alles over eco chip tuning Mercedes-Benz S.

Op een slechte manier chippen is zeker erg slecht voor je Mercedes-Benz S. Door verkeerde apparatuur zou je de ECU (de computer van je auto) beschadigd raken.
Ook kan er door een verkeerde brandstof zuurstof verhouding een aantal componenten in uw auto Mercedes-Benz S beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn op een testbank.

Het chippen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu kaders blijft. Echter is het controleren van deze millieu kaders erg moeilijk. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in staat om dit te controleren. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Door heel Nederland hebben we tuning locaties. Hieronder ziet u een kaart van de tuning vestigingen Er zijn ook andere plaatsen waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus zoekend bent naar een auto chiptuning bedrijf in de omgeving van deze steden helpen we je graag verder.

Klaar terwijl u wacht

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle aanpassingen op uw originele ECU zonder uiterlijke modificaties aan uw Mercedes-Benz S.

Daarom is je auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

De situatie is anders bij stage 2. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Mercedes-Benz S auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder Mercedes-Benz S auto doen.