chiptuning: elke auto krijgt een klantgerichte en passende aanpak

Wat voor voordelen heeft chiptuning?

De standaard software in de Citroën DS3 ecu van uw auto is niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat vermeld.

Het laten tunen van uw auto is de uitgelezen optie om uw Citroën DS3 een groter vermogen te geven.

Door het chiptunen van uw Citroën  kunnen we binnen een paar uur een vermogensverbetering realiseren van tussen de 15 en 35%.

Je auto heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder benzine verbruiken.

auto tuning zal ervoor zorgen dat het besturen van je Citroën DS3 veel fijner en “sneller” aanvoelt, autorijden wordt pure fun! Je Citroën DS3 auto zal sneller optrekken en het vermogen die hij hiervoor levert is veel consequenter.

De 4 grootste voordelen​​

Meer koppel uit uw Citroën

Mooier geluid uit uw auto

Aangenaam rijden​ met uw auto​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe werkt het?​

We beginnen het proces met een afspraak bij een tuning locatie bij u in de omgeving. We zetten uw auto op een speciale accu controller. De accu controller biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de hoogste stabiele volt behaalt.

Hierna zal de software van uw Citroën DS3 worden uitgelezen, en worden alle bekomen statistieken door ons bewaard. De softwaregegevens worden door onze Citroën DS3 chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde ingenieur beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw auto hiermee vergelijken.

Vervolgens neemt hij de versie die het beste bij jouw Citroën DS3 auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor het vermogen wordt aangepast bij de chiptuning Citroën DS3. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de auto. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we benutten voor het chippen van uw Citroën DS3 werd uitgebreid gecontroleerd op eentestbank.

We kunnen zo de rijsnelheid en de safety van uw Citroën DS3 auto waarborgen. En zo hoeft u geen cash uit te geven aan een controletst van uw auto.

Hierdoor kunnen wij goedkope chiptuning leveren. Een testbank is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. De chiptuning software die wij hanteren biedt veel meer perspectief op een diepgaande know-how en werkt veel grondiger.

Krijg ogenblikkelijk een uitslag met het geschatte vermogen na het Citroën DS3 chiptunen

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw auto

Goede accu voeding tijdens het chippen

Een back-up van de oude staat

De beste Citroën DS3tuning files in gebruik

Vraag een prijsopgave aan en weet exact wat het nieuwe vermogen van u auto wordt!

Methodes voor Citroën DS3 motor tuning:

Voor het Citroën DS3 motor vermogen te maximaliseren zijn diverse methodes en dit zijn de manieren die we hieronder uit de doeken doen:

Methode 1: Citroën DS3 OBD chiptuning

OBD tuning op maat Citroën DS3 is een veelvoorkomende manier om je auto te chippen. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van de OBD-connector in de auto.

Hierdoor is dit een goedkope Citroën DS3 chiptuning variant en ook de populairste. Via OBD kan je immers alle onderdelen van je ECU die verantwoordelijk zijn voor de performance van uw Citroën DS3 aanpassen. Zonder de Citroën DS3 ECU uit elkaar te hoeven halen.

Klik op de vraag om ons antwoord te lezen tuning goed of slecht? is een vraag die we vaak gemailt krijgen. Als je op de blauwe tekst klikt, kun je ons antwoord lezen.

Kort gezegd betekent chiptuning een Citroën DS3 auto met meer performance, zonder dat je Citroën DS3 auto er een transformatie voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 Citroën DS3 chiptuning

Met deze naam weet je al genoeg. Deze methode houdt in dat er dus een wijziging zal plaatsvinden in hoe de Citroën DS3 er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motorkoeling.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning Citroën DS3. Hierbij pas je de Citroën DS3 fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Citroën DS3 auto haalt.

Deze vorm van Citroën DS3 chiptuning is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

Gespecialiseerde kennis over ECU software: onze plus

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze diensten een garantie op de beste autotuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Citroën DS3 autosoftware wijzigingen, bijvoorbeeld het verwijderen van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het herstellen van ECU’s die bij een mislukte chiptuning poging stuk zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) zijn we in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chiptunen doen auto makers wel, maar anders. Dit zit namelijk zo:

Auto fabrikanten leveren auto’s in meerdere modellen. De vermogens en prijs van deze types verschillen.
Omdat auto producenten niet voor elk model een nieuwe motor kan maken maken ze één motor voor alle modellen.

Ze remappen vervolgens elk type met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal koppen die hebben ontdekt hoe je zonder Citroën DS3 fabrikant je auto kunt chiptunen. Door deze uitvinding kun je met de geschikte apparatuur zonder de auto fabrikant het maximale uit je Citroën DS3 halen.

Zeker, doordat je bij het chippen van je Citroën DS3 zorgt voor een betere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Het auto chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Mits je je rijstijl hetzelfde houd uiteraard.

Ook doen we een speciale vorm van chippen genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Lees alles over Citroën DS3 eco tuning klik hier.

Amateuristische chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto Citroën DS3. Door verkeerde apparatuur zou je de ECU (de computer van je Citroën DS3) beschadigd raken.
Ook kan er door een verkeerd afgestelde brandstof zuurstof verhouding meerdere onderdelen in uw auto Citroën DS3 kapot maken. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn op een testbank.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is chiptuning legaal. Echter is het controleren van deze millieu kaders erg lastig. Ook de APK is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Wij hebben verschillende chiptuning locaties gevestigd door Nederland. Onze chiptuning locaties kun jij hieronder bekijken: Andere steden waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een chiptuning bedrijf in de omgeving van deze plaatsen zijn we je graag van dienst.

Klaar terwijl u wacht

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Citroën DS3, zonder dat hierbij veranderingen Citroën DS3baar zijn door het blote oog.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Citroën DS3 auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder auto doen.