chiptuning BMW M3 op maat

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn auto chiptunen?

Het motormanagementsysteem van uw auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De ECU is afgesteld om een specifiek gestandaardiseerd vermogen te halen, namelijk dat van in de autobrochure.

Echter kan uw auto vaak vele keren meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door BMW chip tuning.

In enkele uren kan je BMW M3 auto door chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer performance krijgen.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

In het dagelijks gebruik van uw BMW M3 gaat u BMW M3en dat uw auto veel lekkerder gaat door chiptuning. Je BMW M3 auto zal sneller accelereren en het vermogen die hij hierbij geeft is veel consistenter.

De 4 grootste voordelen​​

Meer PK's uit uw BMW

Geluid klinkt sportiever uit uw auto

Aangenaam rijden​​

Verlaagd brandstof gebruik

Hoe werkt het?​

Je maakt een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. We zullen de kwaliteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de BMW M3 een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de batterijtester.

Daarna lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. De softwaregegevens worden door onze BMW M3 chiptuning engineer onderworpen. Deze BMW M3 engineer vergelijkt de software met een database van software versies van eerdere chiptunes.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel de performance ondergaat een verandering. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw BMW M3 is uitgebreid gecontroleerd op eendyno.

Op die manier wordt de speed en de safety van de BMW M3 een garantie die wij u kunnen geven. Zonder uw BMW M3 voor honderden euro’s te hoeven testen.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die interessant is voor de portemonnee. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je BMW M3 auto in een middagje op een vermogensbank tuned. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer inzicht en tijdsbestek.

Krijg meteen een uitslag met het geschatte vermogen na het BMW M3 chiptunen

Veilige chiptuning door:

Specialistische kennis

Goede accu voeding tijdens de chiptuning

Eerst een goede kopie van de oude staat van uw BMW M3

Exclusief gebruik van goede BMW M3 tuning software

Ontdek wat chiptuning voor uw BMW M3 kan doen:

De opties voor het tunen van de motor:

Voor het BMW M3 motor vermogen te maximaliseren zijn verschillende methodes en dit zijn de manieren die we hieronder uitleggen:

Methode 1: BMW M3 OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning BMW M3 is de meest populaire methode van chiptuning. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de OBD-connector in de BMW M3.

Door dit gemak is deze voordelige methode van BMW M3 auto chiptuning erg geliefd en komt ze veel voor. OBD zorgt ervoor dat de performance van de BMW M3 door een aanpassing van het motormanagementsysteem wordt opgedreven. Via deze methode hoef je zelfs de BMW M3 ECU niet te ontmantelen.

Klik op de blauwe tekst voor ons antwoord op tuning goed of slecht? is een vraag die we vaak ontvangen. Als je op de link klikt, kun je ons antwoord lezen.

Door het BMW M3 auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder fysieke modificaties aan de BMW M3!

BMW M3 chiptuning Stage 2

De term chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Deze methode houdt in dat er dus een verandering zal plaatsvinden in hoe de BMW M3 er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motorkoeling.

Deze manier van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 BMW M3 chiptuning. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Voor wie alles uit hun BMW M3 wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer neer te leggen, is dit de goede methode.

Vraag een offerte aan en weet exact wat het grotere vermogen van uw BMW M3 auto kan worden!

Specialistische BMW M3 ECU software inzicht

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze diensten een garantie op de beste autotuning.

Zo doen wij buiten chiptuning BMW M3 ook verschillende andere software modificaties voor BMW M3 als het verwijderen van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging stuk zijn gegaan.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de motor computer in uw auto aanpassen. beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chippen doen de auto makers ook. Dit zit namelijk zo:

Auto makers leveren auto’s in verschillende typen. Deze types hebben verschillende vermogens snellere modellen zijn uiteraard duurder.
Auto producenten maken om kosten en tijd te besparen één motor voor al deze modellen.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk type auto. Er zijn gelukkig een aantal techneuten die hebben uitgevonden hoe je zonder auto maker je auto BMW M3 kunt chippen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een groter vermogen uit je BMW M3 halen.

Zeker, chiptuning zorgt voor een betere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Mits je je rijstijl gelijk houd natuurlijk.

Ook hebben we een speciale methode van chiptuning genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Lees alle info over BMW M3 eco tuning voor brandstof besparen.

Op een verkeerde manier chippen is zeker slecht voor je auto. Je kan je motor computer beschadigd raken door slechte apparatuur.
Ook kan er door een slechte brandstof zuurstof verhouding een aantal componenten in uw auto kapot maken. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste software. Gemaakt door ervaren tuners op een dyno.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is je BMW M3 chippen legaal. Echter is het controleren van deze millieu kaders erg moeilijk. Ook de APK is niet in staat om dit te toetsen. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

Mijn Chiptuning heeft verschillende locaties gevestigd door Nederland. Onze Mijn Chiptuning vestigingen kun je hieronder vinden: Andere plekken waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus zoekend bent naar een remapping bedrijf in de buurt van deze steden zijn we je graag van dienst.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chip tuning

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle aanpassingen op uw oorspronkelijke ECU zonder fysieke aanpassingen aan uw auto.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

De situatie is anders bij stage 2. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder auto doen.