chiptuning: elke auto krijgt een klantgerichte en passende aanpak

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Mazda 6 auto chiptunen?

Het standaard programma in de motor controller van uw auto is niet optimaal.De ECU is afgesteld om een bepaald gestandaardiseerd vermogen te halen, namelijk dat van in de autobrochure.

Echter kan uw auto vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door Mazda chiptuning.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in 2 tot drie uur uw Mazda 6 kunnen voorzien van een prestatie verbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Je auto heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder benzine verspillen.

In het dagelijks gebruik van uw Mazda 6 zult u opMazda 6en dat uw Mazda 6 veel lekkerder rijdt door chiptuning. Je Mazda 6 zal sneller optrekken en het vermogen die hij hierbij geeft is veel consequenter.

Voordelen tunen van uw auto:​​

Sneller optrekken

Beter geluid uit uw auto

Meer rijplezier uit uw Mazda 6​

Brandstofverbruik wordt minder van uw auto

Hoe gaat dat precies, chippen van een Mazda 6?​

Voor stage one tuning Mazda 6 plant u een afspraak bij één van onze locaties bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een accutester. Die zorgt ervoor dat uw Mazda 6 op maximale stabiele volt blijft tijdens de chiptuning.

Hierna zal de software van uw Mazda 6 auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen gegevens door ons bewaard. De statistieken worden door onze Mazda 6 chiptuning engineer onderworpen. Deze Mazda 6 ingenieur vergelijkt de gegevens met een database van software versies van eerdere chiptunes.

De chiptuning Mazda 6 engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw auto dus. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen benutten tijdens het chiptuning proces is erg precies onder de loep genomen.

We kunnen zo de snelheid en de safety van uw Mazda 6 auto waarborgen. Zonder uw Mazda 6 voor honderden euro’s te hoeven controleren.

Dat is de reden waarom wij een voordelige chiptuning kunnen presenteren aan onze klanten. Je auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eenvermogensbank biedt veel minder garantie op precies maatwerk. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer inzicht en tijdsbestek.

Krijg gelijk een rapport met het geschatte vermogen na het Mazda 6 chiptunen

Veilige chiptuning:

Diepgaande kennis van de motor computer en van uw Mazda 6

Speciale voeding tijdens gedurende het chippen

Een kopie van de oude staat

Gebruik van beste tuning files

Ontdek wat het chippen voor u Mazda 6 auto kan doen:

De opties voor het tunen van de motor:

Het is voorkomend om de kracht van de motor te doen vermeerderen aan de hand van verschillende methodes, en die leggen we onderaan uit:

Methode 1: Mazda 6 OBD chiptuning

OBD tuning Mazda 6 is een populaire manier om je Mazda 6 te chippen. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de Mazda 6.

Omdat deze variant voordelig is en ze erg efficiënt en gerespecteerd is, kiest de klant vaak voor deze optie. Via OBD kan je met name alle onderdelen van je ECU die aansprakelijk zijn voor de performance van uw auto aanpassen. Zonder de Mazda 6 ECU uit elkaar te hoeven halen.

Bekijk een regelmatig vraag:

Je Mazda 6 auto ziet er hetzelfde uit, maar de performance werd gemaximaliseerd!

Stage 2 chiptuning Mazda 6

De naam zegt het al. Bij deze vorm van Mazda 6tuning maak je uiterlijke aanpassingen aan de Mazda 6. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motorkoeling.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 chiptuning Mazda 6. Je auto wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Stage 2 Mazda 6 chiptuning is weggelegd voor een welgesteld publiek dat hoge eisen stelt aan het vermogen en look van hun Mazda 6.

Ontdek wat chip tuning voor uw auto kan doen:

Gespecialiseerde notie over ECU's

Doordat wij diepe know-how hebben over de software van uw Mazda 6 kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Mazda 6 chiptuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook specialistisch zijn in verscheidene overige software modificaties waaronder roetfilterverwijderingen. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het herstellen van ECU’s die bij een mislukte chiptuning poging kapot zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) zijn we zelfs in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Mazda 6 chiptunen hun auto’s wel. Dit is hoe het werkt:

Auto makers leveren auto’s in een aantal verschillende modellen. De vermogens en prijs van deze modellen verschillen.
Elk model krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee besparen fabrikanten ontwikkel- en productiekosten.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal techneuten die hebben ontdekt hoe je zonder auto fabrikant je auto Mazda 6 kunt chippen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een groter aantal pk uit je auto halen.

Ja, het chippen van je auto zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook minder brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je Mazda 6! Ditgene is echter niet van toepassing als je na het chiptunen je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Ook hebben we een speciale vorm van chiptuning genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Ontdek alle informatie over Mazda 6 eco tuning voor brandstof besparen.

Amateuristische chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto. Je kan je motor computer beschadigd raken door slechte apparatuur.
Ook kan er door een verkeerd afgestelde brandstof zuurstof verhouding verschillende onderdelen in uw auto beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is chiptuning legaal. Jammer genoeg is het controleren van de eerder genoemde millieu grenzen erg moeilijk. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

Door heel Nederland hebben we locaties. Beneden is het mogelijk om al de Mijn Chiptuning vestigingen vinden: Andere plekken waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plekken woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

Klaar terwijl u wacht

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke aanpassing plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Mazda 6 en bent u uw Mazda 6 dus even kwijt.