chiptuning: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Ontdek wat chiptuning voor uw auto kan doen:

De ecu van uw auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de brochure van de wagen staat opgelijst.

Het laten chiptunen van uw auto is de beste optie om uw auto een groter vermogen te geven.

In enkele uren kan je Mercedes-Benz X-Klasse door chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer performance krijgen.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% terug dringen.

auto chippen zal als gevolg hebben dat het besturen van je Mercedes-Benz X-Klasse auto veel fijner en “sneller” aanvoelt, rijden wordt een plezier! Doordat de auto vlugger optrekt en veel consequenter is in het leveren van performance.

Voordelen tunen van uw Mercedes-Benz X-Klasse auto:​​

Sportiever karakter

Mooier geluid uit uw Mercedes-Benz

Comfortabeler rijden​ met uw auto​

Minder brandstof gebruik van uw auto

Hoe gaat dat precies, chippenMercedes-Benz X-Klasse?​

Je maakt een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. We zullen de degelijkheid van de accu van uw auto nagaan door middel van een accutester. Die garandeert dat uw Mercedes-Benz X-Klasse op maximale stabiele volt blijft tijdens de chiptuning.

Daarna zal de software van uw Mercedes-Benz X-Klasse auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen gegevens door ons bewaard. Hierna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning Mercedes-Benz X-Klasse engineer. Daarna sturen we de gegevens van uw auto aan onze engineer die gespecialiseerd is in auto’s chippen. Deze Mercedes-Benz X-Klasse engineer vergelijkt de gegevens met een database van software versies van eerdere chiptunes.

De chiptuning Mercedes-Benz X-Klasse engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Mercedes-Benz X-Klasse auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Mercedes-Benz X-Klasse. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we benutten voor het chippen van uw Mercedes-Benz X-Klasse auto is uitgebreid getest op eenvermogensbank.

We kunnen zo de rijsnelheid en de safety van uw auto waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw Mercedes-Benz X-Klasse nodeloos te laten checken.

Dat is de reden waarom wij een goedkope chiptuning kunnen aanbieden aan ons klantenbestand. Je Mercedes-Benz X-Klasse auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op degelijk maatwerk. De chiptuning software die wij hanteren biedt veel meer perspectief op een diepgaande kennis en werkt veel diepgaander.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij raamt dat het vermogen is.

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw Mercedes-Benz X-Klasse

Goede accu voeding gedurende het chippen

We back-uppen uw software eerst

De beste Mercedes-Benz X-Klassetuning bestanden in gebruik

Vraag een prijsinschatting aan en weet precies wat het nieuwe vermogen van uw auto kan worden!

Verschillende vormen Mercedes-Benz X-Klasse motor tuning:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op meerdere manieren, namelijk:

Methode 1: Mercedes-Benz X-Klasse OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Mercedes-Benz X-Klasse is de meest gevraagde methode van chiptuning. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de auto.

Omdat deze variant voordelig is en ze erg efficiënt en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze methode. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de Mercedes-Benz X-Klasse auto door een aanpassing van het motormanagementsysteem wordt verhoogd. Met deze manier hoef je zelfs de Mercedes-Benz X-Klasse ECU niet te ontmantelen.

Klik op de blauwe tekst voor ons antwoord op “tuning goed of slecht” is een vraag die we vaak ontvangen. Als je op de link klikt, kun je ons antwoord lezen.

Beknopt gezegd betekent chiptuning een auto met meer performance, zonder dat je Mercedes-Benz X-Klasse auto er een transformatie voor hoeft te ondergaan!

Mercedes-Benz X-Klasse chiptuning Stage 2

Met deze naam weet je al voldoende. Bij deze vorm van Mercedes-Benz X-Klassetuning maak je uiterlijke aanpassingen aan de Mercedes-Benz X-Klasse. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motorkoeling.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 Mercedes-Benz X-Klasse chiptuning. Je auto wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Stage 2 chiptuning Mercedes-Benz X-Klasse is weggelegd voor een welgesteld klantenbestand dat hoge eisen stelt aan het vermogen en look van hun Mercedes-Benz X-Klasse.

Kom erachter wat chiptuning met je auto doet:

Diepgaande kennis over Mercedes-Benz X-Klasse ECU software: onze plus

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze services een garantie op de beste autotuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van autosoftware wijzigingen, bijvoorbeeld het elimineren van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging kapot zijn gegaan.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de motor computer in uw auto aanpassen. beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chippen doen auto fabrikanten wel, maar anders. Dit werkt namelijk zo:

Auto makers leveren auto’s in verschillende modellen. De vermogens en prijs van de auto types verschillen.
Elk model krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee sparen auto fabrikanten ontwikkel- en productiekosten.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Er zijn gelukkig een aantal techneuten die hebben uitgevonden hoe je zonder auto maker je Mercedes-Benz X-Klasse kunt remappen. Door deze uitvinding kun je met de geschikte apparatuur zonder de Mercedes-Benz X-Klasse fabrikant het maximale uit je auto Mercedes-Benz X-Klasse halen.

Zeker, doordat je bij het chippen van je Mercedes-Benz X-Klasse zorgt voor een betere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je auto! Zolang je je rijstijl hetzelfde houd uiteraard.

Eco tuning is een methode van chippen die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen minimaal. Lees alle informatie over eco chip tuning Mercedes-Benz X-Klasse.

Verkeerde chiptuning kan zeker slecht zijn voor je Mercedes-Benz X-Klasse. Door verkeerd afgestelde apparatuur zou je de motor computer beschadigd raken.
Verkeerd afgestelde lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je auto Mercedes-Benz X-Klasse ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste chiptuning software. Gemaakt door ervaren tuners op een testbank.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is chiptuning legaal. Jammer genoeg is het controleren van de eerder genoemde millieu kaders erg moeilijk. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is zelfs niet in staat om dit te toetsen. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Mijn Chiptuning beschikt over meerdere vestigingen gevestigd door heel Nederland. Onze locaties kun jij hier beneden vinden: We zitten ook vlakbij: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus zoekend bent naar een tuning bedrijf in de buurt van deze locaties helpen we je graag verder.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chip tunen

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke aanpassing plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Mercedes-Benz X-Klasse.

De situatie is anders bij stage 2. U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.