chiptuning: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Wat voor voordelen heeft tuning Mercedes-Benz GLS?

De ecu software van uw Mercedes-Benz GLS auto is gestandaardiseerd, en wordt compleet bestuurd door een computer.De ECU is afgesteld om een bepaald gestandaardiseerd vermogen te halen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Het laten chippen van uw auto is de beste keuze om uw Mercedes-Benz GLS een groter vermogen te geven.

Door het chippen van uw Mercedes-Benz auto  kunnen we binnen een paar uur een vermogens verbetering realiseren van tussen de 15 en 35%.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% verminderen.

In het dagelijks gebruik van uw Mercedes-Benz GLS auto gaat u opMercedes-Benz GLSen dat uw Mercedes-Benz GLS veel soepelder gaat door chiptuning. Je auto zal vlotter optrekken en de performance die hij hiervoor aanlevert is veel consistenter.

De 4 grootste voordelen​​

Meer koppel

Sportiever geluid

Meer rijplezier ​

Verminderd brandstof gebruik

Hoe werkt het?​

We beginnen het proces met een afspraak bij een locatie bij u in de omgeving. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de Mercedes-Benz GLS auto een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de batterijtester.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Mercedes-Benz GLS auto om eventuele foutcodes op te sporen, en nemen we natuurlijk een reservekopie. De statistieken worden door onze Mercedes-Benz GLS chiptuning engineer onderworpen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning ingenieur opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Mercedes-Benz GLS.

De chiptuning Mercedes-Benz GLS engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Mercedes-Benz GLS auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de auto. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw auto werd uitgebreid getest op eentestbank.

Daardoor kunnen wij tempo en safety garanderen. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw Mercedes-Benz GLS auto nodeloos te laten nakijken.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die aangenaam is voor de portemonnee. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je auto in een middagje op een dyno tuned. De chiptuning software die wij hanteren biedt veel meer perspectief op een precieze kennis en werkt veel diepgaander.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij schat dat de performance is.

Onze chiptuning is veilig:

Specialistische kennis

Goede accu voeding tijdens het chippen

Een back-up van de oude staat

Gebruik van goede tuning bestanden

Vraag een prijsopgave aan en weet precies wat het nieuwe vermogen van uw auto wordt!

Methodes voor Mercedes-Benz GLS motor tuning:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op diverse manieren, namelijk:

Stage 1 Mercedes-Benz GLS OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Mercedes-Benz GLS is de meest populaire methode van chiptuning. Met obd chiptuning maken we gebruik van de obd port in uw auto.

Hierdoor is dit een voordelige Mercedes-Benz GLS chiptuning methode en ook de meest voorkomende. Via OBD kan je namelijk alle onderdelen van je ECU die verantwoordelijk zijn voor het vermogen van uw Mercedes-Benz GLS aanpassen. OBD is een chiptuning methode waar je de ECU niet nodeloos moet uit elkaar halen.

Antwoord op een vaak vraag:

Je Mercedes-Benz GLS auto ziet er gelijk uit, maar de performance werd gemaximaliseerd!

Chiptuning Mercedes-Benz GLS Stage 2

Met deze term weet je al voldoende. Bij deze vorm van Mercedes-Benz GLStuning maak je uiterlijke aanpassingen aan de Mercedes-Benz GLS auto. Een sport uitlaat of een gunstiger systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 Mercedes-Benz GLS chiptuning genoemd. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Voor wie alles uit hun Mercedes-Benz GLS wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de beste manier.

Vraag een offerte aan en weet precies wat het nieuwe vermogen van u Mercedes-Benz GLS auto kan worden!

Specialistische Mercedes-Benz GLS ECU programmatuur notie

Wij garanderen u de meest kwalitiatieve diensten op de markt voor een tuning van uw Mercedes-Benz GLS auto.

Zo doen wij buiten Mercedes-Benz GLS chiptuning ook diverse andere software aanpassingen voor auto’s als het verwijderen van roetfilters. Ook worden wij vaak gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning kapot zijn gegaan, te herstellen.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) zijn we in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chiptunen doen de Mercedes-Benz GLS fabrikanten ook. Het werkt namelijk zo:

Een auto maker levert hun auto’s in meerdere types. Deze auto types hebben verschillende vermogens deze zijn natuurlijk hoger in prijs.
Auto fabrikanten maken om kosten en tijd te sparen één motor voor al deze types.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme gasten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de auto fabrikant kan aanpassen en je Mercedes-Benz GLS kunt chiptunen. Door deze uitvinding kun je met de geschikte apparatuur zonder de auto maker het maximale uit je auto Mercedes-Benz GLS halen.

Ja, doordat je bij het chippen van je auto Mercedes-Benz GLS zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Het auto chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Mits je je rijstijl gelijk houd natuurlijk.

Eco tuning is een manier van chiptuning die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Voor informatie over Mercedes-Benz GLS eco chiptuning klik hier.

Verkeerde chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto. Je kan je motor computer beschadigd raken door slechte apparatuur.
Slechte lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je motor ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn in een lab.

Het chippen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu kaders blijft. Echter is het controleren van de eerder genoemde millieu limieten erg lastig. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Wij hebben meerdere chiptuning locaties gevestigd door heel Nederland. Hieronder is het mogelijk om al onze Mijn Chiptuning locaties bekijken: Er zijn ook andere plaatsen waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plekken woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

Klaar terwijl u wacht

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder Mercedes-Benz GLS auto doen.