chiptuning Fiat Ottimo: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn auto chiptunen?

De ecu software van uw auto is standaard ingesteld, en wordt helemaal bestuurd door een computer.Aangezien deze is opgesteld om de performance te halen dat in de brochure staat.

Het laten tunen van uw auto is de beste keuze om uw Fiat Ottimo auto een groter vermogen te geven.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in een paar uur uw Fiat Ottimo auto kunnen voorzien van een prestatie verbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% terug dringen.

In het dagelijks gebruik van uw auto zult u opFiat Ottimoen dat uw auto veel lekkerder rijdt door chiptuning. Doordat de auto sneller accelereert en veel consistenter is in het leveren van kracht.

De 4 grootste voordelen​​

Meer PK's

Mooier geluid

Meer plezier ​

Brandstofverbruik wordt minder van uw Fiat Ottimo

Hoe werkt het?​

Voor stage 1 chiptuning Fiat Ottimo plant u een afspraak bij één van onze locaties bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de batterij controller.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om eventuele foutcodes op te sporen, en bewaren we uiteraard een reservekopie. Hierna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning Fiat Ottimo engineer. Daarna sturen we de software van uw Fiat Ottimo auto aan onze engineer die gespecialiseerd is in chiptuning. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning ingenieur opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw auto.

De chiptuning Fiat Ottimo engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Fiat Ottimo, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen benutten tijdens het chiptuning proces is erg precies onder de loep genomen.

Daardoor kunnen wij tempo en safety waarborgen. En zo moet u geen cash uit te geven aan een controletst van uw auto.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die aangenaam is voor de portemonnee. Een vermogensbank is een veel minder goeie oplossing om je auto te laten chiptunen. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we ervoor kiezen onze eigen kennis te gebruiken tijdens het chiptunen.

Na het Fiat Ottimo chiptunen krijgt de klant meteen een uitslag van de geraamde performance van de Fiat Ottimo.

Onze chiptuning is veilig:

Diepgaande kennis van de motor computer en van uw Fiat Ottimo

Speciale accu voeding gedurende het chippen

We back-uppen uw software eerst

Gebruik van beste chiptuning bestanden

Ontdek wat het chippen voor u auto kan doen:

De opties voor het tunen van de motor:

Voor het Fiat Ottimo motor vermogen te vergroten zijn meerdere manieren en dit zijn de manieren die we hieronder uitleggen:

Stage 1 Fiat Ottimo OBD chiptuning

Het OBD-chiptuning systeem is waarschijnlijk de meest populaire manier voor het Fiat Ottimo chippen. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de OBD-connector in de auto.

Omdat deze variant weinig kost en ze erg doordacht en gerespecteerd is, kiest de klant vaak voor deze methode. Via OBD kan je met name alle onderdelen van je ECU die aansprakelijk zijn voor de performance van uw auto aanpassen. OBD is een chiptuning methode waar je de ECU niet nodeloos moet uit elkaar halen.

Klik op de vraag voor ons antwoord op tuning goed of slecht? is een vraag die we vaak gesteld krijgen. Als je op de link klikt, kun je ons antwoord lezen.

Door het Fiat Ottimo auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder fysieke modificaties aan de Fiat Ottimo auto!

Stage 2 chiptuning Fiat Ottimo

De naam zegt het helemaal. Deze manier houdt in dat er dus een wijziging zal plaatsvinden in hoe de auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw Fiat Ottimo auto, of een effectievere motorkoeling.

Door te kiezen voor zowel fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je Fiat Ottimo behalen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning Fiat Ottimo. Je Fiat Ottimo wordt de beste versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Deze vorm van Fiat Ottimo chiptuning is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

Vraag een offerte aan en weet precies wat het grotere vermogen van u Fiat Ottimo kan worden!

Diepgaande kennis over Fiat Ottimo ECU software: onze meerwaarde

Wij garanderen u de meest kwalitiatieve services op de markt voor een tuning van uw Fiat Ottimo auto.

Zo doen wij naast chiptuning Fiat Ottimo ook verscheidene andere software modificaties voor Fiat Ottimo auto’s als het verwijderen van roetfilters. Ook worden wij regelmatig gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning stuk zijn gegaan, te herstellen.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) is Mijn Chiptuning in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Dit doen auto fabrikanten wel, maar anders. Het zit namelijk zo:

Auto makers leveren auto’s in verschillende typen. De vermogens en prijs van deze types verschillen.
Omdat auto producenten niet voor elk type een nieuwe motor kan maken maken ze één motor voor alle auto modellen.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Er zijn gelukkig een aantal koppen die hebben ontdekt hoe je zonder Fiat Ottimo fabrikant je auto Fiat Ottimo kunt chippen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een groter vermogen uit je auto Fiat Ottimo halen.

Ja, je Fiat Ottimo chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je auto Fiat Ottimo! Mits je je rijstijl hetzelfde houd natuurlijk.

Ook hebben we een speciale methode van chiptuning genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Voor meer info over Fiat Ottimo eco chiptuning klik hier.

Foute chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto. Door verkeerd afgestelde apparatuur zou je de ECU (de computer van je Fiat Ottimo) beschadigd raken.
Verkeerde lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je motor ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn op een testbank.

Het chiptunen van je Fiat Ottimo is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu grenzen blijft. Het controleren van deze millieu grenzen is namelijk bijzonder moeilijk. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is zelfs niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Mijn Chiptuning beschikt over verschillende chiptuning locaties gevestigd door Nederland. De tuning locaties kun jij hier beneden vinden We zitten ook vlakbij: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze steden woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

auto chip tuningis bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle aanpassingen op uw oorspronkelijke ECU zonder fysieke modificaties aan uw Fiat Ottimo auto.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Fiat Ottimo auto.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Fiat Ottimo en bent u uw Fiat Ottimo auto dus even kwijt.