Audi chiptuning

Meer vermogen uit uw auto

Kies uw auto

Ontdek wat Audi tuning voor jou kan doen!

De standaard software in jouw Audi is een standaard software. Deze software wordt gebruikt om het vermogen te halen zoals deze ook in de brochure beschreven staat. Echter is dit niet de meest optimale software voor je auto; je kunt er namelijk veel meer uithalen.

Wanneer jij ook meer uit je Audi wilt halen dan alleen het voorgeprogrammeerde aantal pk’s kun je je auto laten chiptunen. Chiptuning Audi is een makkelijke manier om meer uit je auto te halen, binnen een paar uur heeft je auto een verbetering tussen de 15 en 35%. Daarnaast wordt het brandstofverbruik tot wel 15% vermindert.

Vrijwel direct zul je het verschil merken omdat de auto veel fijner rijdt, en dit allemaal door Audi tuning. Je auto zal sneller optrekken en meer vermogen kunnen leveren.

Wat zijn de grootste voordelen?

Fijner rijden

Een mooier geluid

Minder brandstofverbruik

Sneller optrekken

Hoe werkt Audi chiptuning Nederland?

Het begint bij het maken van een afspraak. Wij beschikken over meerdere locaties door heel Nederland, dus er is altijd wel een Audi tuning locatie bij jou in de buurt.

Wanneer jouw auto bij ons binnen is gebracht zetten we hem eerst op een zogeheten accu controller. Deze controller zorgt ervoor dat jouw Audi tijdens het chiptunen telkens een stabiele spanning heeft. Daarna lezen we de software uit en maken hier ook direct een reservekopie van. Deze software wordt vervolgens ook doorgestuurd naar onze ingenieur die gespecialiseerd is in chiptuning. Hij vergelijkt alle gegevens uit de software met de gegevens die bekend zijn in de database. Hierin staan softwareversies van eerdere chiptunes.

De ingenieur kiest vervolgens de software uit die het beste aansluit bij jouw Audi auto, dit zal er enkel voor zorgen dat de prestatie omhoog gaat. Iedere auto is uniek en daarom gebeurt Audi chiptuning bij ons ook altijd op maat met behulp van de database.

De software die wij gebruiken is meerdere malen gecontroleerd en getest, zodat jij er zeker van kan zijn dat er kwaliteit geleverd wordt. Op deze manier zorgen wij er niet alleen voor dat jouw auto sneller is, maar kunnen wij ook de garantie geven dat het veilig is. Daarnaast hoef je geen geld uit te geven aan een extra controletest van je auto.

Hierdoor kunnen wij jouw auto voor een redelijke prijs laten chiptunen. Je zou er ook voor kunnen kiezen dit door middel van een testbank te doen, echter biedt dat veel minder garantie omdat wij met op maat gemaakte software werken die meerdere malen is getest.

Na het Audi chiptunen krijg je ook gelijk een rapport met het nieuwe, geschatte vermogen van je auto.

Veilig chiptunen:

Gespecialiseerde kennis

Altijd een stabiele spanning tijdens het tunen

Wij maken altijd een reserve kopie van de software

Wij maken altijd gebruik van de beste chiptuning software

Vraag een offerte aan en weet precies wat het grotere vermogen van u Audi wordt!

De verschillende Audi tuning methodes

Er zijn twee manieren om jouw Audi aan te kunnen passen. Hieronder kun je lezen wat die methodes zijn en op welke manier dit gebeurt.

Methode 1: Audi OBD chiptuning

Deze methode van chiptuning is de meest gevraagde vorm. Bij deze methode wordt er namelijk gebruik gemaakt van de OBD-poort die zich in jouw Audi bevindt.

Doordat deze methode relatief goedkoop is maar wel goede resultaten geeft kiezen onze klanten vaak voor deze methode. Met OBD chiptuning kunnen wij de prestaties van jouw auto verbeteren zonder de Audi uit elkaar te hoeven halen. Via de OBD-poort kunnen wij namelijk alle gegevens inzien en aanpassen.

Regelmatig krijgen wij de vraag of chiptuning goed of slecht is voor je auto. Wanneer je op onze website kijkt vind je daar het antwoord op.

Heel kort gezegd is deze methode dus niet meer dan het aanpassen van de prestaties van je auto, zonder dat we jouw auto geheel moeten transformeren.

Methode 2: Audi chiptuning

Bij deze methode worden er niet alleen aanpassingen gedaan aan de software, maar ook fysiek. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een nieuwe sportuitlaat of het vernieuwen van het koelsysteem. Hierdoor zorgen wij ervoor dat jij het maximale uit je Audi kunt halen.

Wanneer je alles uit je auto wilt halen en bereidt bent hier wat meer voor te betalen, is deze methode absoluut geschikt voor jou.

Ontdek wat chiptuning voor u Audi auto kan doen:

Gespecialiseerd in ECU’s

Doordat wij gespecialiseerd zijn in de software die nodig is bij jouw Audi kunnen wij zorgen voor een hoge kwaliteit als het om chiptuning gaat.

Daarnaast beperken wij ons niet alleen tot het chiptunen maar kunnen wij ook zorgen voor diverse andere software aanpassingen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het verwijderen van de roetfilters. Ook worden wij vaak ingeschakeld wanneer eerdere pogingen tot het tunen van de auto is mislukt. Dit kunnen wij dan ook repareren.

ECU chiptuning
Wij zijn in staat de beveiligde onderdelen van de ECU te repareren.

Veel gestelde vragen:

De fabrikant doet dit wel, echter gebeurt dit op een andere manier. Een fabrikant levert hun auto’s namelijk in meerdere modellen in allerlei verschillende prestatie en -prijsklassen. Voor hen is het niet haalbaar voor elk type auto een nieuwe motor te ontwikkelen, daarom maken zij één motor voor alle modellen.

Daarna chippen ze de motor voor elk type met een andere software, zodat er een verschil in de prestaties ontstaan. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig een aantal mensen die weten hoe je een auto kunt chiptunen zonder de fabrikant erbij te halen.

Ja absoluut. Het chippen zorgt niet alleen voor meer vermogen, het zorgt ook voor minder brandstofgebruik. Het verbruik kan tot 15% verminderen alleen ligt het er wel aan wat jouw rijstijl is.

Ook hebben we een speciale vorm van chippen genaamd ECO tuning. Hierbij focussen we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Ontdek alles over Audi eco chip tuning klik hier.

Wanneer dit op de verkeerde manier gebeurt is dit zeker slecht voor jouw Audi auto. De ECU kan beschadigd raken, onder andere door verkeerd afgestelde apparatuur. Ook een verkeerde verhouding van lucht en brandstof in de software kan voor problemen zorgen, daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en geteste software.

Het chippen van je auto is legaal zolang je binnen alle wettelijke kaders blijft. Maar doordat dit erg moeilijk te controleren is kunnen wij dit niet garanderen.

Wij hebben vestigingen voor chiptuning door heel Nederland. Onderaan vind je een kaart waarop dit precies te zien is.

Er zijn ook andere steden waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een tuning bedrijf in de buurt van deze locaties helpen we je graag verder.

U kan rustig blijven zitten tijdens de chiptuning

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen uiterlijke aanpassing plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw auto.

Stage 2 van de tuning is verschillend.
U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.