chiptuning Alpina B7: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Wat voor voordelen heeft chiptuning?

Het motormanagementsysteem van uw auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De ECU is afgesteld om een bepaald gestandaardiseerd vermogen te halen, namelijk dat van in de autobrochure.

Het laten motor tunen van uw auto is de uitgelezen optie om uw auto een groter vermogen te geven.

Door het chiptunen van uw auto  kunnen we binnen een paar uur een vermogens verbetering realiseren van tussen de 15 en 35%.

Terwijl we het brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen.

In het dagelijks gebruik van uw Alpina B7 auto gaat u opAlpina B7en dat uw Alpina B7 veel lekkerder rijdt door chiptuning. Na de chiptuning gaat accelereren een stuk sneller, omdat je Alpina B7 meer performance heeft gekregen.

Voordelen tunen van uw auto:​​

Sneller optrekken

Geluid klinkt sportiever uit uw auto

Meer rijplezier ​

Verlaagd brandstof gebruik van uw Alpina B7

Hoe gaat dat precies, chippen van een Alpina B7?​

We beginnen het proces met een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. We zullen de degelijkheid van de accu van uw auto nagaan door middel van een accu controller. Die zorgt ervoor dat uw auto op volledige stabiele spanning blijft tijdens de chiptuning.

Daarna lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. Hierna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning Alpina B7 engineer. Daarna sturen we de software van uw Alpina B7 aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in auto’s chippen. Deze Alpina B7 ingenieur vergelijkt de statistieken met een database van software versies van vroegere chiptunes.

Vervolgens neemt hij de versie die het beste bij jouw auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning Alpina B7. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Alpina B7. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we zullen gebruiken tijdens het chiptuning proces is erg gedetailleerd onder de loep genomen.

Op die manier wordt de speed en de safety van de Alpina B7 auto een garantie die wij u kunnen geven. En zo moet u geen geld uit te geven aan een controletst van uw auto.

Hierdoor kunnen wij goedkope chiptuning bieden. Een vermogensbank is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijd.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de chiptuning engineer, namelijk hoeveel hij schat dat het vermogen is.

Onze chiptuning is veilig:

Specialistische kennis

Goede voeding tijdens tijdens het chippen

We back-uppen uw software eerst

Gebruik van de beste Alpina B7 tuning bestanden

Vraag een prijsopgave aan en weet precies wat het nieuwe vermogen van uw Alpina B7 auto wordt!

Verschillende vormen Alpina B7 motor tuning:

Het is voorkomend om de performance van de motor te doen stijgen aan de hand van verschillende methodes, en die leggen we hieronder uit:

Methode 1: Alpina B7 OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Alpina B7 is de meest gevraagde vorm van chiptuning. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van de OBD-connector in de Alpina B7 auto.

Hierdoor is dit een voordelige Alpina B7 chiptuning variant en ook de populairste. OBD is een manier die via het aanpassen van de ECU een totale invloed heeft op de performance van de Alpina B7 auto. Zonder de Alpina B7 ECU uit elkaar te hoeven halen.

Klik op de vraag voor antwoord op de vraag “tuning goed of slecht” is een vraag die we regelmatig ontvangen. Als je op de link klikt, kun je ons antwoord lezen.

Je auto ziet er gelijk uit, maar de performance werd opgedreven!

Alpina B7 chiptuning Stage 2

Het woord chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Deze methode houdt in dat er dus een wijziging zal plaatsvinden in hoe de Alpina B7 auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een sport uitlaat of een gunstiger systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Door te kiezen voor zowel fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale performance van je auto behalen. Dit wordt ook wel stage 2 Alpina B7 chiptuning genoemd. Hierbij pas je de Alpina B7 auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Alpina B7 auto haalt.

Stage 2 Alpina B7 chiptuning is weggelegd voor een welgesteld klantenbestand dat hoge eisen stelt aan het vermogen en look van hun Alpina B7.

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

Gespecialiseerde kennis over Alpina B7 ECU software: onze meerwaarde

Wij garanderen u de meest kwalitiatieve diensten op de markt voor een tuning van uw Alpina B7.

Zo doen wij naast Alpina B7 chiptuning ook diverse andere software aanpassingen voor auto’s als het verwijderen van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een mislukte chiptuning poging stuk zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) is Mijn Chiptuning ook in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Fabrikanten chippen hun auto’s wel. Dit werkt namelijk zo:

Een auto maker levert hun auto’s in meerdere modellen. Deze types hebben verschillende vermogens deze zijn natuurlijk hoger in prijs.
Fabrikanten maken om kosten en tijd te sparen één motor voor al deze types.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme gasten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de Alpina B7 producent kan veranderen en je Alpina B7 kunt remappen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een beter aantal pk uit je Alpina B7 halen.

Ja, chiptuning zorgt voor een efficiëntere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook minder brandstofvebruik.. Het auto Alpina B7 chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Ditgene is alleen niet van toepassing als je na het chippen van je Alpina B7 je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Eco tuning is een methode van chippen die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Voor info over eco chip tuning Alpina B7.

Op een slechte manier chippen is zeker erg slecht voor je Alpina B7. Door verkeerde apparatuur zou je de ECU (motor computer) beschadigd raken.
Ook kan er door een slechte brandstof zuurstof verhouding meerdere onderdelen in uw auto beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn op een testbank.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is chiptuning legaal. Jammer genoeg is het controleren van de eerder genoemde millieu limieten erg lastig. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is zelfs niet in staat om dit te toetsen. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Door heel het land heeft Mijn Chiptuning chiptuning locaties. Hieronder is het mogelijk om al de Mijn Chiptuning locaties zien: We zitten ook vlakbij: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plekken woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

Klaar terwijl u wacht

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle reparaties op uw oorspronkelijke ECU zonder fysieke aanpassingen aan uw Alpina B7 auto.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw auto.

Stage 2 van de tuning is verschillend. U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.

WhatsApp WhatsApp met mij