Chiptuning in Alblasserdam

Alle auto merken waarvoor wij chiptuning bieden:

No products found

Wat voor pluspunten heeft chiptuning Alblasserdam voor mijn auto?

Het standaard programma in de Engine Control Unit(ECU) van uw auto is niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat gepresenteerd.

Het chippen van je auto is de uitgelezen keuze om je wagen een groter vermogen te geven.

Door het chiptunen van uw auto krijgt uw auto binnen een paar uur tot wel 35% meer PK.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat uw auto tot wel 15% minder benzine of diesel verbruikt.

De dagen na het chiptunen zal je direct met dat het rijden met uw auto veel sneller en soepelder aanvoelt door de chiptuning. Na de chiptuning gaat accelereren een stuk vlugger, omdat je auto meer vermogen heeft gekregen.

De 4 grootste voordelen auto tuning

Meer PK's​

Geluid klinkt mooier

Meer rijplezier

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe werkt chiptunen?​

We beginnen het proces met een afspraak bij onze Mijn Chiptuning locatie in Alblasserdam. We zullen de kwaliteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de batterij controller.

Daarna lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. Daarna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning specialistDaarna bezorgen we de gegevens van uw auto aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in chiptuning. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw auto hiermee vergelijken.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor het vermogen wordt aangepast bij de chiptuning. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we benutten voor het chippen van uw auto is uitgebreid getest op eentestbank.

We kunnen zo de snelheid en de veiligheid van uw auto waarborgen. En zo moet u geen cash uit te geven aan een controletest van uw auto.

Hierdoor kunnen wij goedkope chiptuning Alblasserdam verstrekken. Je auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op precies maatwerk. De chiptuning software die wij hanteren biedt veel meer perspectief op een precieze know-how en werkt veel diepgaander.

Krijg gelijk een uitslag met het geschatte vermogen na het Alblasserdam chiptunen

Onze chiptuning is veilig:​

Specialistische kennis

Goede accu voeding gedurende het tunen

We back-uppen uw software eerst ​

Exclusief gebruik van goede tuning software

Vraag een offerte aan en weet precies wat het grotere vermogen van uw auto wordt!​

Verschillende soorten auto chippen:

Om het motor vermogen te maximaliseren zijn diverse methodes en dit zijn de manieren die we hieronder uitleggen:

Stage 1 Alblasserdam OBD chiptuning

Het OBD-tuning systeem is wellicht de meest gekende manier voor het chippen. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van de OBD-connector in de auto.

Omdat deze variant weinig kost en ze erg doordacht en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze methode. OBD zorgt ervoor dat de performance van de auto door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt verhoogd. Via deze methode hoeven we zelfs uw ECU niet te ontmantelen.

Door het auto laten chippen Alblasserdam krijgt u dus meer vermogen zonder uiterlijke modificaties aan de auto!

Lees dit relevante voorbeeld: audi tuning

Stage 2 chiptuning Alblasserdam

De naam zegt het al. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de auto plaats. Een sport uitlaat of een gunstiger systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 chiptuning. Hierbij pas je de auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je auto haalt.

Stage 2 Alblasserdam chiptuning is weggelegd voor een welgesteld klantenbestand dat hoge eisen stelt aan het vermogen en look van hun auto.

BMW laten chippen
Één van Mijn Chiptuning zijn eerder behaalde resultaten na het tunen

Gespecialiseerde kennis over ECU's​

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU (motor computer) software zijn onze diensten een garantie op de beste autotuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Alblasserdamsoftware modificaties, bijvoorbeeld het elimineren van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het herstellen van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging kapot zijn gegaan.

Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de ECU (de computer van je auto) in uw auto aanpassen. beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

FAQ over auto tuning:

Mijn Chiptuning beschikt over meerdere tuning locaties gevestigd door heel Nederland. Hier beneden ziet u een kaart van onze chiptuning vestigingen

Er zijn ook andere steden waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn:

Dus als u op één van deze steden in Zuid Holland woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

Chiptunen doen auto makers wel, maar op een andere manier. Het zit namelijk zo: Auto makers leveren auto’s in meerdere typen. De auto modellen verschillen in zowel aantal pk als kosten. Elk type krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee besparen auto producenten ontwikkel- en productiekosten. Ze chippen vervolgens elk model met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal koppen die hebben uitgevonden hoe je zonder fabrikant je auto kunt remappen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een beter aantal pk uit je auto halen.

Amateuristische chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto.

Hier vind je meer info over nadelen chiptuning, anders kun je hieronder een kort versie lezen.

Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door slechte apparatuur.

Ook kan er door een verkeerd afgestelde brandstof zuurstof verhouding een aantal componenten in uw auto kapot maken. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste chiptuning software. Gemaakt door ervaren chiptuners op een dyno.

Zeker, doordat je bij chiptuning zorgt voor een betere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto! Zolang je je rijstijl hetzelfde houd uiteraard.
Ook hebben we een speciale methode van chippen genaamd eco chip tuning. Hierbij focussen we ons compleet op chiptuning om brandstofverbruik te verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Als je een offerte aanvraagt op de site kun je aangeven welke vorm van chiptuning jij wilt laten doen voor je auto.

Het chippen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu grenzen blijft. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder lastig. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle aanpassingen op uw oorspronkelijke ECU zonder uiterlijke modificaties aan uw auto.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

De situatie is anders bij stage 2.

U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.