chiptuning: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn auto chiptunen?

Het standaard programma in de Suzuki Jimny ecu van uw auto is niet optimaal.Aangezien deze is opgesteld om de performance te halen dat in de autobrochure staat.

Je kunt echt meer performance halen uit je wagen dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde aantal pk, en de oplossing ligt in motor tunen.

In enkele uren kan je Suzuki Jimny door middel van chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% terug dringen.

In het dagelijks gebruik van uw Suzuki Jimny auto zult u Suzuki Jimnyen dat uw Suzuki Jimny veel lekkerder gaat door chiptuning. Na de chiptuning gebeurt accelereren veel sneller, omdat je Suzuki Jimny meer performance heeft gekregen.

Voordelen tunen van uw auto:​​

Sneller optrekken uit uw auto

Sportiever geluid uit uw Suzuki

Aangenaam rijden​​

Brandstofverbruik wordt minder van uw auto

Hoe werkt het?​

Voor stage één chippen Suzuki Jimny plant u een afspraak bij één van onze tuning locaties bij u in de buurt. We zullen de capaciteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een batterijtester. Die zorgt ervoor dat uw Suzuki Jimny op volledige stabiele spanning blijft tijdens de chiptuning.

Daarna zal de software van uw auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen statistieken door ons bewaard. De softwaregegevens worden door onze inhouse Suzuki Jimny chiptuning engineer onderworpen. Deze Suzuki Jimny ingenieur vergelijkt de statistieken met een database van software versies van vroegere chiptunes.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel de performance ondergaat een wijziging. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de auto. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen toepassen tijdens het chiptuning proces is erg gedetailleerd onder de loep genomen.

We kunnen zo de rijsnelheid en de safety van uw auto waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw Suzuki Jimny auto nodeloos te laten controleren.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning verstrekken. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je Suzuki Jimny auto in een middagje op een testbank tuned. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer know-how en tijd.

Krijg meteen een uitslag met het geschatte vermogen na het Suzuki Jimny chiptunen

Veilige chiptuning door:

Specialistische kennis

Goede voeding tijdens tijdens de chiptuning

Vooraf een goede back-up

Gebruik van beste tuning bestanden

Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:

Methodes voor Suzuki Jimny motor tuning:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op verschillende manieren, namelijk:

Methode 1: Suzuki Jimny OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Suzuki Jimny is de meest gevraagde methode van tuning. Met obd tuning maken we gebruik van de obd port in uw auto.

Door dit gemak is deze goedkope manier van auto chiptuning erg populair en komt ze veel voor. OBD is een manier die via het bijstellen van de ECU een totale invloed heeft op de performance van de Suzuki Jimny auto. OBD is een chiptuning methode waar je de ECU niet nodeloos moet uit elkaar halen.

Lees een vraag die we vaak krijgen:

Je auto ziet er identiek uit, maar de performance werd opgedreven!

Chiptuning Suzuki Jimny Stage 2

De naam zegt het helemaal. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de Suzuki Jimny auto plaats. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motorkoeling.

Door te kiezen voor evenals fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je Suzuki Jimny behalen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 chiptuning Suzuki Jimny. Hierbij pas je de Suzuki Jimny fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Suzuki Jimny auto haalt.

Deze vorm van chiptuning Suzuki Jimny is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

Ontdek wat auto laten chippen voor u auto kan doen:

Diepgaande kennis over Suzuki Jimny ECU software: onze plus

Wij beloven u de meest kwalitiatieve services op de markt voor een tuning van uw Suzuki Jimny auto.

Zo doen wij naast chiptuning Suzuki Jimny ook verschillende andere software aanpassingen voor auto’s als het verwijderen van roetfilters. Ook worden wij vaak gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning stuk zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU (de computer van je auto) in uw auto aanpassen. beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Remappen doen auto makers wel, maar anders. Het zit namelijk zo:

Auto producenten leveren auto’s in een aantal verschillende typen. Deze auto types hebben verschillende vermogens deze zijn uiteraard duurder.
Auto makers maken om kosten en tijd te besparen een enkele motor voor al deze typen.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Er zijn gelukkig een aantal techneuten die hebben ontdekt hoe je zonder auto fabrikant je Suzuki Jimny kunt remappen. Door deze uitvinding kun je met de geschikte apparatuur zonder de Suzuki Jimny producent het maximale uit je Suzuki Jimny halen.

Ja, doordat je bij chiptuning zorgt voor een betere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je Suzuki Jimny! Dit is echter niet van toepassing als je na het chippen je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Ook hebben we een speciale vorm van chippen genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Voor uitleg over Suzuki Jimny eco tuning voor brandstof besparen.

Verkeerde chiptuning kan zeker slecht zijn voor je Suzuki Jimny. Je kan je ECU (de computer van je auto Suzuki Jimny) beschadigd raken door verkeerde apparatuur.
Verkeerd afgestelde lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je motor ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn in een lab.

Het chippen van je auto Suzuki Jimny is legaal. Zolang je binnen alle door de wet bepaalde milieu kaders blijft. Het controleren van deze millieu grenzen is namelijk bijzonder moeilijk. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is zelfs niet in staat om dit te toetsen. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Wij hebben verschillende vestigingen gevestigd door nederland. Hier beneden ziet u een kaart van onze tuning locaties We zitten ook vlakbij: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een tuning bedrijf in de buurt van deze steden helpen we je graag verder.

Klaar terwijl u wacht

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle reparaties op uw originele ECU zonder fysieke modificaties aan uw auto.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Suzuki Jimny.

De situatie is anders bij stage 2. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Suzuki Jimny en bent u uw auto dus even kwijt.