chiptuning: elke Kia Magentis krijgt een klantgerichte en individuele service

Ontdek wat chiptuning voor uw Kia Magentis auto kan doen:

De ecu van uw Kia Magentis auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De ECU is afgesteld om een bepaald gestandaardiseerd vermogen te behalen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Het laten chippen van uw auto is de beste optie om uw Kia Magentis auto een groter vermogen te geven.

Door het chippen van uw Kia auto  kunnen we binnen een paar uur een vermogensverbetering verwezenlijken van tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

auto chip tunen zal ervoor zorgen dat het besturen van je auto veel fijner en “krachtiger” aanvoelt, rijden wordt pure fun! Na de chiptuning gebeurt optrekken een stuk vlugger, omdat je auto meer performance heeft gekregen.

Voordelen tunen van uw Kia Magentis:​​

Meer performance uit uw auto

Harder geluid uit uw auto

Meer rijplezier uit uw Kia Magentis​

Minder brandstof gebruik

Hoe werkt het?​

Bij stage one chippen Kia Magentis plant u een afspraak bij één van onze locaties bij u in de buurt. We zullen de capaciteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een accutester. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de opperste stabiele volt behaalt.

Hierna zal de software van uw auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen gegevens door ons bewaard. Daarna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning Kia Magentis engineer. Daarna verzenden we de software van uw auto aan onze engineer die gespecialiseerd is in auto’s chippen. Onze gespecialiseerde ingenieur beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw Kia Magentis hiermee vergelijken.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw Kia Magentis past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning Kia Magentis. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Kia Magentis auto. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we benutten voor het chippen van uw auto werd uitgebreid gecontroleerd op eentestbank.

Op die manier wordt de speed en de safety van de Kia Magentis auto een garantie die wij u kunnen bieden. Zo kunt u een paar honderd euro uitsparen aan uw Kia Magentis nodeloos te laten nakijken.

Dat is de reden waarom wij een voordelige chiptuning kunnen aanbieden aan ons klantenbestand. Een dyno is een veel minder goeie oplossing om je auto te laten chiptunen. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijdsbestek.

Krijg meteen een uitslag met het geschatte vermogen na het Kia Magentis chiptunen

Veilige chiptuning:

Specialistische kennis

Goede voeding tijdens gedurende de chiptuning

We back-uppen uw software eerst

Goede Kia Magentistuning bestanden in gebruik

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

Methodes voor Kia Magentis motor tuning:

Voor het Kia Magentis motor vermogen te vergroten zijn verscheidene methodes en dit zijn de manieren die we hieronder uitleggen:

Methode 1: Kia Magentis OBD chiptuning

op maat ODB chiptuning Kia Magentis is een veelvoorkomende methode om je auto te tunen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Hierdoor is dit een voordelige Kia Magentis chiptuning methode en ook de meest voorkomende. Via OBD kan je namelijk alle onderdelen van je ECU die verantwoordelijk zijn voor het vermogen van uw auto aanpassen. OBD is een chiptuning methode waar je de ECU niet nutteloos moet uit elkaar halen.

Bekijk een veelgestelde vraag:

Beknopt gezegd betekent chiptuning een Kia Magentis met meer performance, zonder dat je Kia Magentis auto er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 chiptuning Kia Magentis

De naam zegt het helemaal. Bij deze methode van Kia Magentis tuning maak je uiterlijke wijzigingen aan de Kia Magentis. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning Kia Magentis. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Stage 2 Kia Magentis chiptuning is weggelegd voor een welgesteld publiek dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun Kia Magentis.

Ontdek wat auto chip tuning voor uw Kia Magentis auto kan doen:

Gespecialiseerde know-how over ECU's

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze services een garantie op de beste autotuning.

Zo doen wij naast chiptuning Kia Magentis ook diverse andere software modificaties voor auto’s als roetfilterverwijderingen. Ook worden wij vaak gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning stuk zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) is Mijn Chiptuning in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Fabrikanten chippen hun auto’s wel. Dit is hoe het werkt:

Auto producenten leveren auto’s in een aantal verschillende typen. De vermogens en prijs van deze types verschillen.
Auto producenten maken om kosten en tijd te besparen één motor voor al deze types.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme gasten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de auto fabrikant kan veranderen en je auto Kia Magentis kunt chiptunen. Door deze uitvinding kun je met de juiste apparatuur zonder de auto fabrikant het maximale uit je auto Kia Magentis halen.

Ja, doordat je bij chiptuning zorgt voor een betere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Het Kia Magentis chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Zolang je je rijstijl gelijk houd natuurlijk.

Eco tuning is een methode van chiptuning die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Voor info over Kia Magentis eco chiptuning voor brandstof besparen.

Op een slechte manier chiptunen is zeker slecht voor je auto. Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door verkeerde apparatuur.
Slechte lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je Kia Magentis ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste files. Gemaakt door ervaren chiptuners op een dyno.

Het chiptunen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu kaders blijft. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder lastig. Ook de APK is niet in staat om dit te controleren. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Door heel Nederland heeft Mijn Chiptuning tuning locaties. De Mijn Chiptuning locaties kun je beneden vinden: Er zijn ook andere plekken waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze steden woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

Klaar terwijl u wacht

Bij onze stage 1 Kia Magentis chiptuning zijn alle aanpassingen op uw oorspronkelijke ECU zonder uiterlijke modificaties aan uw auto.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

De situatie is anders bij stage 2. U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.