chiptuning Dodge Caliber: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Dodge Caliber chiptunen?

Het standaard programma in de Dodge Caliber ecu van uw Dodge Caliber is niet optimaal.De ECU is afgesteld om een specifiek gestandaardiseerd vermogen te halen, namelijk dat van in de autobrochure.

Je kunt echt meer kracht halen uit je auto dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde aantal pk, en de oplossing schuilt in auto chippen.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in twee tot 3 uur uw auto kunnen voorzien van een performanceverbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% verminderen.

In het dagelijks gebruik van uw Dodge Caliber zult u opDodge Caliberen dat uw Dodge Caliber veel lekkerder rijdt door chiptuning. Na de chiptuning gebeurt accelereren veel vlugger, omdat je Dodge Caliber meer performance heeft gekregen.

De voordelen auto chiptuning:​​

Meer vermogen uit uw Dodge

Geluid klinkt harder

Meer plezier uit uw auto​

Minder brandstof gebruik van uw auto

Hoe gaat het in zijn werk?​

We starten het proces met een afspraak bij een tuning locatie bij u in de omgeving. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. Die zorgt ervoor dat uw auto op volledige stabiele spanning blijft tijdens de chiptuning.

Hierna zal de software van uw auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen statistieken door ons bewaard. De statistieken worden door onze inhouse Dodge Caliber chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw auto hiermee vergelijken.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel het vemogen ondergaat een wijziging. Een specifieke chiptuning op maat voor uw auto dus. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een dyno meermaals gechecked.

Op die manier wordt de snelheid en de safety van de auto een garantie die wij u kunnen geven. Zonder uw Dodge Caliber auto voor honderden euro’s te hoeven controleren.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die goed is voor de portemonnee. Je auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op precies maatwerk. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijd.

Krijg direct een rapport met het geschatte vermogen na het Dodge Caliber chiptunen

Onze chiptuning is veilig:

Specialistische kennis

Speciale accu voeding tijdens de chiptuning

Eerst een goede kopie van de oude staat van uw Dodge Caliber

Goede Dodge Calibertuning files in gebruik

Ontdek wat het chippen voor u Dodge Caliber kan doen:

Verschillende vormen Dodge Caliber motor tuning:

Voor het Dodge Caliber motor vermogen te vergroten zijn verscheidene methodes en dit zijn de manieren die we hieronder uitleggen:

Methode 1: Dodge Caliber OBD chiptuning

Het OBD-chiptuning systeem is allicht de meest gekende manier voor het Dodge Caliber chippen. Met obd chiptuning maken we gebruik van de obd poort in uw Dodge Caliber auto.

Door dit gemak is deze voordelige manier van Dodge Caliber chiptuning erg populair en komt ze veel voor. Via OBD kan je immers alle onderdelen van je ECU die verantwoordelijk zijn voor de performance van uw Dodge Caliber auto aanpassen. Met deze manier moet je zelfs de Dodge Caliber ECU niet te ontmantelen.

Klik op de blauwe tekst voor antwoord op de vraag tuning goed of slecht? is een vraag die we vaak gesteld krijgen. Als je op de blauwe tekst klikt, kun je ons antwoord lezen.

Door het Dodge Caliber auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder uiterlijke reparaties aan de Dodge Caliber auto!

Dodge Caliber chiptuning Stage 2

De naam zegt het al. Deze methode houdt in dat er dus een wijziging zal plaatsvinden in hoe de Dodge Caliber er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw Dodge Caliber auto, of een effectievere motor cooling.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 Dodge Caliber chiptuning. Hierbij pas je de auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je auto haalt.

Deze vorm van chiptuning Dodge Caliber is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

Ontdek wat auto chip tunen voor uw auto kan doen:

Gespecialiseerde kennis over Dodge Caliber ECU software: onze meerwaarde

Doordat wij diepe know-how hebben over de software van uw Dodge Caliber kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Dodge Caliber chiptuning.

Zo doen wij buiten Dodge Caliber chiptuning ook verscheidene andere software modificaties voor auto’s als het verwijderen van roetfilters. Ook worden wij regelmatig gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning kapot zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) zijn we ook in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Dodge Caliber remappen hun auto’s wel. Dit zit namelijk zo:

Een auto fabrikant levert hun auto’s in meerdere modellen. De auto modellen verschillen in zowel vermogen als kosten.
Auto fabrikanten maken om kosten en tijd te sparen een enkele motor voor al deze modellen.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de Dodge Caliber fabrikant kan aanpassen en je auto Dodge Caliber kunt remappen. Hierdoor kun je met de geschikte apparatuur zonder de auto maker het maximale uit je auto Dodge Caliber halen.

Zeker, doordat je bij het chippen van je Dodge Caliber zorgt voor een betere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Het auto chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Ditgene is echter niet van toepassing als je na het chiptunen je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Eco tuning is een manier van chippen die ook interessant is. Hierbij focussen we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Bekijk alle informatie over Dodge Caliber eco chip tuning klik hier.

Foute chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto. Door slechte apparatuur zou je de ECU (de computer van je auto Dodge Caliber) beschadigd raken.
Verkeerd afgestelde lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je motor ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste files. Geschreven door ervaren chiptuners op een testbank.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is je Dodge Caliber chippen legaal. Echter is het controleren van deze millieu limieten erg moeilijk. Ook de APK is niet in staat om dit te controleren. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Door heel het land heeft Mijn Chiptuning vestigingen. Beneden kunt u al de tuning locaties bekijken: Andere plekken waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plekken woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

Klaar terwijl u wacht

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Dodge Caliber auto, zonder dat hierbij veranderingen Dodge Caliberbaar zijn door het blote oog.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Dodge Caliber auto.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw Dodge Caliber dus even kwijt.