chiptuning Alpina XD3: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Ontdek wat chiptuning voor uw Alpina XD3 kan doen:

De ecu van uw auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De ECU is afgesteld om een specifiek gestandaardiseerd vermogen te behalen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Je kunt echt meer performance halen uit je auto dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde aantal pk, en de oplossing schuilt in chippen.

Door het chippen van uw Alpina auto  kunnen we binnen een paar uur een vermogens verbetering verwezenlijken van tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

In het dagelijks rijden in uw auto gaat u Alpina XD3en dat uw Alpina XD3 auto veel soepelder rijdt door chiptuning. Na de chiptuning gaat accelereren veel sneller, omdat je Alpina XD3 auto meer performance heeft gekregen.

De 4 grootste voordelen​​

Sneller optrekken uit uw auto

Mooier geluid uit uw auto

Meer plezier uit uw Alpina XD3​

Verlaagd brandstof gebruik

Hoe werkt het?​

We starten het proces met een afspraak bij een tuning locatie bij u in de omgeving. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een accutester. De accu controller biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de opperste stabiele volt behaalt.

Daarna zal de software van uw auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen statistieken door ons bewaard. De softwaregegevens worden door onze Alpina XD3 chiptuning engineer onderworpen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning ingenieur opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw auto.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel het vemogen ondergaat een wijziging. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een vermogensbank meermaals gecontroleerd.

Hierdoor kunnen wij snelheid en veiligheid waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro uitsparen aan uw Alpina XD3 auto nodeloos te laten checken.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die interessant is voor de portemonnee. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je auto in een middagje op een dyno tuned. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer inzicht en tijdsbestek.

Na het Alpina XD3 chiptunen krijgt de klant onmiddelijk een uitslag van de geraamde performance van de Alpina XD3.

Veilige chiptuning door:

Specialistische kennis

Goede accu voeding gedurende de chiptuning

We kopiëren uw software eerst

Gebruik van goede tuning files

Vraag een prijsopgave aan en weet exact wat het nieuwe vermogen van u Alpina XD3 kan worden!

Verschillende vormen Alpina XD3 motor tuning:

Het opdrijven van de performance kan op diverse manieren, namelijk:

Stage 1 Alpina XD3 OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Alpina XD3 is de meest gevraagde methode van tuning. Met stage 1 obd tuning maken we gebruik van de obd poort in uw Alpina XD3.

Omdat deze variant voordelig is en ze erg efficiënt en gerespecteerd is, kiest de klant vaak voor deze optie. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de Alpina XD3 auto door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt verhoogd. Zonder de Alpina XD3 ECU uit elkaar te hoeven halen.

Klik op de link om ons antwoord te lezen “tuning goed of slecht” is een vraag die we regelmatig gesteld krijgen. Als je op de link klikt, kun je ons antwoord lezen.

Door het Alpina XD3 auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder fysieke aanpassingen aan de auto!

Stage 2 Alpina XD3 chiptuning

Met deze term weet je al voldoende. Bij deze methode van Alpina XD3 tuning maak je fysieke aanpassingen aan de Alpina XD3 auto. Bijvoorbeeld een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Door te kiezen voor tevens fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale performance van je Alpina XD3 behalen. Dit wordt ook wel stage 2 Alpina XD3 chiptuning genoemd. Je Alpina XD3 auto wordt de beste versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Deze vorm van chiptuning Alpina XD3 is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

Ontdek wat auto chip tuning voor u Alpina XD3 kan doen:

Gespecialiseerde kennis over ECU software: onze plus

Wij verzekeren u de meest kwalitiatieve services op de markt voor een tuning van uw Alpina XD3.

Zo doen wij naast Alpina XD3 chiptuning ook verschillende andere software modificaties voor Alpina XD3 als roetfilterverwijderingen. Ook worden wij regelmatig gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning kapot zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) is Mijn Chiptuning in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Remappen doen de auto makers ook. Dit is hoe het werkt:

Auto fabrikanten leveren auto’s in verschillende typen. De vermogens en prijs van deze types verschillen.
Omdat auto fabrikanten niet voor elk model een nieuwe motor kan ontwikkelen maken ze één motor voor alle auto modellen.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk type auto. Er zijn gelukkig een aantal techneuten die hebben ontdekt hoe je zonder auto maker je Alpina XD3 kunt remappen. Door deze uitvinding kun je met de geschikte apparatuur zonder de Alpina XD3 producent het maximale uit je Alpina XD3 halen.

Ja, doordat je bij het auto Alpina XD3 chippen zorgt voor een betere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je auto! Zolang je je rijstijl gelijk houd uiteraard.

Ook doen we een speciale methode van chiptuning genaamd ECO tuning. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Meer uitleg over eco tuning Alpina XD3.

Op een verkeerde manier chiptunen is zeker erg slecht voor je Alpina XD3. Je kan je ECU (de computer van je auto) beschadigd raken door verkeerde apparatuur.
Ook kan er door een verkeerde brandstof zuurstof verhouding verschillende onderdelen in uw auto Alpina XD3 beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste chiptuning software. Geschreven door ervaren chiptuners op een dyno.

Het chippen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu grenzen blijft. Echter is het controleren van de eerder genoemde millieu limieten erg moeilijk. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is zelfs niet in staat om dit te toetsen. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

Wij hebben verschillende vestigingen gevestigd door heel Nederland. De tuning locaties kun jij hier beneden bekijkenAndere plaatsen waar we in de buurt zitten zijn: Wognum, Berkhout, Nibbixwoud, Westwoud, Midwoud, Molenbuurt, Avenhorn, De Goorn, Hoogkarspel, Abbekerk. Dus als u op één van deze steden woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chip tuning

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen uiterlijke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Alpina XD3 auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder auto doen.

WhatsApp WhatsApp met mij