Renault Talisman 1.6 DCi 160pk Chiptuning

 • Stage 1 & Stage 2 tuning
 • Testrit na chiptuning

Binnen 24uur reactie

chiptuning Renault talisman 1.6 dci 160pk

Stage 1 Renault Talisman 1.6 DCi 160pk Chiptuning

Standaard Stage 1 Winst
Vermogen 160pk 180pk +12.5%
Koppel 380nm 420nm +10.5%
 • Tuning-opties:
 • EGR uitschakeling
 • Foutcodes / Verwijderen van DTC's
 • Pop & Bang Crackle map
 • START/STOP Uitschakeling
 • Swirl Flaps
 • Vmax

Offerte aanvragen

Binnen 24uur reactie

Vermogen (PK)

PK voorPK na0306090120150180

Koppel (NM)

NM voorNM na060120180240300360420

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Renault Talisman 1.6 DCi 160pk chiptunen?

De standaard software in de motor computer van uw Renault Talisman 1.6 DCi 160pk is niet optimaal.Aangezien deze is opgesteld om de performance te halen dat in de autobrochure staat.

Echter kan uw Renault Talisman vaak vele keren meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door auto chip tuning.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in een paar uur uw Renault Talisman kunnen voorzien van een performanceverbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Je auto is krachtiger, en zal tot wel 15% minder brandstof verspillen.

In het dagelijks rijden in uw Renault Talisman zult u merken dat uw Renault Talisman 1.6 DCi 160pk veel lekkerder rijdt door Renault Talisman tunen. Doordat hij vlugger accelereert en veel consistenter is in het leveren van kracht.

De voordelen auto chiptuning:​​

 • Meer koppel uit uw Renault
 • Brandstofverbruik wordt minder
 • Harder geluid uit uw Renault
 • Comfortabeler rijden​ met uw auto​

Hoe gaat dat precies, remappenRenault Talisman 1.6 DCi 160pk?​

We starten het proces met een afspraak bij een locatie bij u in de omgeving. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een accutester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de accu controller.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om eventuele foutcodes op te sporen, en nemen we natuurlijk een reservekopie. De softwaregegevens worden door onze inhouse Renault Talisman 1.6 DCi 160pk chiptuning engineer onderworpen. Deze Renault Talisman 1.6 DCi 160pk ingenieur vergelijkt de gegevens met een database van software versies van vroegere chiptunes.

De chiptuning Renault Talisman 1.6 DCi 160pk engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Renault Talisman 1.6 DCi 160pk, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Een specifieke chiptuning op maat voor uw Renault Talisman 1.6 DCi 160pk dus. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen benutten tijdens het chiptuning proces is erg precies onder de loep genomen.

Daardoor kunnen wij tempo en veiligheid waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw auto nodeloos te laten controleren.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning leveren. Een vermogensbank is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer inzicht en tijd.

Na het Renault Talisman 1.6 DCi 160pk chiptunen krijgt de klant onmiddelijk een uitslag van de geraamde performance van de Renault Talisman 1.6 DCi 160pk.

Veilige chip tuning door

 • Speciale voeding tijdens tijdens het chippen
 • Vooraf een goede back-up van de oude staat van uw Renault Talisman 1.6 DCi 160pk
 • Gebruik van goede tuning bestanden
 • Specialistische kennis
 • Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

Ontdek wat auto laten chippen voor uw Renault Talisman 1.6 DCi 160pk auto kan doen:

Methodes voor Renault Talisman 1.6 DCi 160pk motor tuning:

Voor het Renault Talisman 1.6 DCi 160pk motor vermogen te maximaliseren zijn meerdere methodes en dit zijn de manieren die we hieronder uit de doeken doen:

Stage 1 Renault Talisman 1.6 DCi 160pk OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Renault Talisman 1.6 DCi 160pk is de meest populaire vorm van tuning. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Renault Talisman 1.6 DCi 160pk zit, nodig.

Omdat deze variant voordelig is en ze erg efficiënt en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze methode. Via OBD kan je namelijk alle onderdelen van je ECU die zorgen zijn voor de performance van uw Renault Talisman 1.6 DCi 160pk aanpassen. OBD is een chiptuning methode waar je de ECU niet nutteloos moet uit elkaar halen.

Kort gezegd betekent chiptuning een auto met meer kracht, zonder dat je Renault Talisman 1.6 DCi 160pk er een transformatie voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 Renault Talisman 1.6 DCi 160pk chiptuning

De naam zegt het helemaal. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de auto plaats. Een sport uitlaat of een gunstiger systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze manier van tuning kun je ook combineren met chip tunen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 chiptuning Renault Talisman 1.6 DCi 160pk. Je auto wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Voor wie alles uit hun auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de goede methode.

Specialistische Renault Talisman 1.6 DCi 160pk ECU programmatuur inzicht

Doordat wij ver reikende kennis hebben over de software van uw Renault Talisman 1.6 DCi 160pk auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Renault Talisman 1.6 DCi 160pk.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Renault Talisman 1.6 DCi 160pksoftware modificaties, bijvoorbeeld het elimineren van roetfilters. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

externe ecu tuning Vauxhall
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de motor computer in uw auto aanpassen
Onze locatie in Rotterdam heeft een dyno-testbank
Mijn Chiptuning locatie Rotterdam heeft een dyno-testbank

Klaar terwijl u wacht

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Stage 2 van de tuning is verschillend.
Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder Renault doen.