Kia Optima 1.7 CRDI 141pk Chiptuning

 • Stage 1 & Stage 2 tuning
 • Testrit na chiptuning

Binnen 24uur reactie

Stage 1 Kia Optima 1.7 CRDI 141pk Chiptuning

Standaard Stage 1 Winst
Vermogen 141pk 170pk +20.6%
Koppel 340nm 380nm +11.8%
 • Tuning-opties:
 • EGR uitschakeling
 • Foutcodes / Verwijderen van DTC's
 • Pop & Bang Crackle map
 • START/STOP Uitschakeling

Offerte aanvragen

Binnen 24uur reactie

Vermogen (PK)

PK voorPK na0306090120150180

Koppel (NM)

NM voorNM na050100150200250300350400

Specificaties

Brandstof Diesel
Cilinderinhoud 1685 CC
Type ecu Bosch EDC17C08 & Bosch EDC17C57
Compressieverhouding 15,7 : 1
Boring X slag 77,2 X 90,0 mm
Motornummer D4FD

Kia tuning

Ontdek wat chiptuning voor uw Kia Optima 1.7 CRDI 141pk auto kan doen:

De ecu software van uw Kia Optima is gestandaardiseerd, en wordt compleet bestuurd door een computer.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de brochure van de wagen staat vermeld.

Het chippen van uw auto is de beste keuze om uw Kia Optima een groter vermogen te geven.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in 2 tot 3 uur uw auto kunnen voorzien van een performanceverbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder uitstoot zal hebben.

In het dagelijks rijden in uw auto gaat u merken dat uw Kia Optima 1.7 CRDI 141pk veel soepelder rijdt door chip tuning Kia Optima 1.7 CRDI 141pk. Doordat de auto sneller accelereert en veel consequenter is in het leveren van performance.

De 4 grootste voordelen​​

 • Beter geluid uit uw auto
 • Meer rijplezier uit uw Kia Optima 1.7 CRDI 141pk​
 • Brandstofverbruik wordt minder van uw Kia Optima 1.7 CRDI 141pk
 • Meer vermogen uit uw Kia

Hoe gaat dat precies, remappen van een Kia Optima 1.7 CRDI 141pk?​

We beginnen het proces met een afspraak bij een locatie bij u in de omgeving. We zetten uw auto op een speciale accu controller. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de batterij controller.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. Hierna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning specialist. Daarna sturen we de gegevens van uw auto aan onze engineer die gespecialiseerd is in auto’s chippen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning specialist opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw auto.

De chiptuning Kia Optima 1.7 CRDI 141pk engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Kia Optima 1.7 CRDI 141pk, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw auto dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we zullen toepassen tijdens het chiptuning proces is erg precies onder de loep genomen.

We kunnen zo de snelheid en de veiligheid van uw auto waarborgen. Zonder uw auto voor honderden euro’s te moeten controleren.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die interessant is voor de portemonnee. Je auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op precies maatwerk. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijdsbestek.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij schat dat de performance is.

Veilige chip tuning

 • Gebruik van beste tuning software
 • Goede accu voeding tijdens de chiptuning
 • Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw Kia auto
 • Ontdek wat chiptuning voor u auto kan doen:
 • We back-uppen uw software eerst

Vraag een offerte aan en weet exact wat het nieuwe vermogen van uw Kia Optima 1.7 CRDI 141pk wordt!

De opties voor het tunen van de motor:

Het opdrijven van de performance kan op meerdere methodes, namelijk:

Methode 1: Kia Optima 1.7 CRDI 141pk OBD chiptuning

OBD tuning op maat Kia Optima 1.7 CRDI 141pk is een geliefde methode om je Kia Optima 1.7 CRDI 141pk te chippen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Kia Optima 1.7 CRDI 141pk zit, nodig.

Door dit gemak is deze goedkope methode van Kia Optima 1.7 CRDI 141pk chiptuning erg populair en komt ze veel voor. Via OBD kan je namelijk alle onderdelen van je ECU die zorgen zijn voor de performance van uw Kia Optima 1.7 CRDI 141pk aanpassen. Via deze methode hoef je zelfs de Kia Optima 1.7 CRDI 141pk ECU niet te ontmantelen.

Beknopt gezegd betekent chiptuning een Kia Optima 1.7 CRDI 141pk met meer kracht, zonder dat je Kia Optima 1.7 CRDI 141pk er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Chiptuning Kia Optima 1.7 CRDI 141pk Stage 2

Het woord chiptunen verhult al wat dit betekent. Bij deze vorm van Kia Optima 1.7 CRDI 141pk tuning maak je fysieke wijzigingen aan de auto. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motorkoeling.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 Kia Optima 1.7 CRDI 141pk chiptuning. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Voor wie alles uit hun Kia Optima 1.7 CRDI 141pk wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de beste manier.

Gespecialiseerde know-how over Kia Optima 1.7 CRDI 141pk ECU’s

Doordat wij ver reikende kennis hebben over de software van uw Kia Optima 1.7 CRDI 141pk auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Kia Optima 1.7 CRDI 141pk chiptuning.

Zo doen wij naast chiptuning Kia Optima 1.7 CRDI 141pk ook verschillende andere software aanpassingen voor auto’s als roetfilterverwijderingen. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

Lotus tuning ecu
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de motor computer in uw auto aanpassen.
Onze locatie in Rotterdam heeft een dyno-testbank
Mijn Chiptuning locatie Rotterdam heeft een dyno-testbank

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto laten chippen

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Kia , zonder dat hierbij veranderingen Kia baar zijn door het blote oog.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw auto.

De situatie is anders bij stage 2.
Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Kia zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder auto doen.