Chiptuning Zaanstad: Bij u in de buurt

Alle auto merken welke wij kunnen tunen:

No products found

Lees hier wat chiptuning in Zaanstad voor uw auto kan doen:

Het motormanagementsysteem van uw auto bevat een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De ECU (motor controller) is afgesteld om een specifiek vermogen te behalen, namelijk het vermogen van in de autobrochure.

Je kunt meer power halen uit je auto dan dit gestandaardiseerde vermogen, en de oplossing ligt in auto tuning.

Chiptuning Zaanstad kan ervoor zorgen dat we in enkele uren uw auto kunnen voorzien van een vermogensverbetering tot wel 35%.

Je auto is krachtiger, en zal tot wel 15% minder benzine of diesel verbruiken.

Chiptuning zal als gevolg hebben dat het besturen van je auto veel fijner en “sneller” aanvoelt, autorijden wordt weer leuk! Je auto zal vlotter optrekken en het vermogen die hij hierbij levert is veel consequenter.

Voordelen

Meer performance​

Harder geluid

Plezieriger rijden​

Minder brandstof gebruik

Hoe gaat het in zijn werk?​

Voor stage 1 chiptuning plant u een afspraak bij onze tuning locatie in Zaanstad. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. De accu controller biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de opperste stabiele volt behaalt.

Daarna lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. Daarna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning Zaanstad specialistDaarna bezorgen we de gegevens van uw auto aan onze gespecialiseerde chiptuning ingenieur die gespecialiseerd is in chiptuning. Deze Zaanstad ingenieur vergelijkt de statistieken met een database van software versies van eerdere chiptunes.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor het vermogen wordt aangepast bij de chiptuning Zaanstad. Een specifieke maatwerk chiptuning dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een dyno meermaals gecontroleerd.

Op die manier wordt de snelheid en de veiligheid van de auto een garantie die wij u kunnen bieden. Zonder uw auto voor honderden euro’s te hoeven testen.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning Zaanstad leveren. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je auto in een middagje op een testbank tuned. De chiptuning software die wij gebruiken biedt veel meer perspectief op een precieze know-how en werkt veel grondiger.

Na het Zaanstad chiptunen krijgt de klant meteen een rapport van de geraamde performance van de auto.

Veilige tuning:​

Diepgaande kennis van de ECU van uw auto

Goede voeding tijdens tijdens de chiptuning

We kopiëren uw software eerst ​

Gebruik van de beste chiptuning files

Ontdek wat het chippen voor uw auto kan doen:​

Verschillende vormen chiptuning:

Het opdrijven van de performance kan op verscheidene manieren, namelijk:

Methode 1: Zaanstad OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Zaanstad is de meest populaire methode van chiptuning. Met stage 1 obd tuning Zaanstad maak je gebruik van de obd connector in je auto.

Omdat deze variant weinig kost en ze erg doordacht en gerespecteerd is, kiest de klant vaak voor deze methode. OBD zorgt ervoor dat de performance van de auto door een aanpassing van het motormanagementsysteem wordt verhoogd. Met deze methode hoeven we zelfs uw ECU niet te ontmantelen.

Door het auto laten chippen Zaanstad krijgt u dus meer performance zonder uiterlijke reparaties aan de auto!

Ontdek dit recente project: bmw chip tuning

Stage 2 chiptuning Zaanstad

De term chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de auto plaats. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motor cooling.

Door te kiezen voor evenals fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je auto behalen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 chiptuning. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Deze vorm van chiptuning Zaanstad is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

Specialistische ECU software kennis​

Doordat wij ver reikende kennis hebben over de software van uw Zaanstad kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Zaanstad.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook specialistisch zijn in diverse overige software aanpassingen waaronder roetfilterverwijderingen. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een mislukte chiptuning poging stuk zijn gegaan.

Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de ECU (de computer van je auto) in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Wij hebben meerdere tuning locaties gevestigd door heel Nederland. Onze chiptuning locaties kun je beneden vinden:

We zitten ook vlakbij:

Dus als u op één van deze plaatsen in Noord Holland woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

Auto makers remappen hun auto’s wel. Het zit namelijk zo: Een fabrikant levert hun auto’s in verschillende types. De vermogens en prijs van de auto types verschillen. Omdat fabrikanten niet voor elk type een nieuwe motor kan maken maken ze één motor voor alle auto types. Ze chiptunen vervolgens elk type met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de producent kan aanpassen en je auto kunt remappen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een groter aantal pk uit je auto halen.

Slechte chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto.

Hier vind je meer info over nadelen chippen, anders kun je hieronder een kort versie lezen.

Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door verkeerde apparatuur.

Slechte lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je auto ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste files. Ontwikkeld door ervaren tuners op een testbank.

Ja, doordat je bij het chippen van je auto zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Het auto chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Mits je je rijstijl hetzelfde houd uiteraard.
Eco tuning is een vorm van chippen die ook interessant is. Hierbij focussen we ons volledig op tuning met het doel brandstofverbruik te verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Als je een offerte aanvraagt op de site kun je aangeven welke methode van chippen jij wilt laten doen voor je auto.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is chiptuning legaal. Jammer genoeg is het controleren van de eerder genoemde millieu kaders erg lastig. De APK is ook niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de auto, zonder dat hierbij fysieke aanpassingen worden gemaakt.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval.

Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw auto dus even kwijt.