Chiptuning Laren | voordelig, Snel en Veilig meer vermogen!

Chiptuning Laren

Wat voor voordelen heeft chiptuning?

De ecu van uw auto bevat een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.Dit is gedaan omdat deze software exact het vermogen moet halen dat in de brochure van de auto staat aangegeven.

Je kunt meer power halen uit je auto dan dit gestandandaardiseerde vermogen, en de oplossing schuilt in chiptuning.

Chiptuning Laren kan ervoor zorgen dat we in enkele uren uw auto kunnen voorzien van een vermogensverbetering tot wel 35%.

Terwijl we het brandstofverbruik tot wel 15% verminderen.

Chiptuning zal ervoor zorgen dat het besturen van je auto veel fijner en “sneller” aanvoelt, autorijden wordt een plezier! Je auto zal sneller optrekken en de performance die hij hierbij levert is veel consistenter.

De voordelen:

Meer vermogen​

Geluid klinkt harder ​

Meer rijplezier

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe gaat dat precies, chiptuning?​

Voor stage 1 chiptuning plant u een afspraak bij onze locatie in Laren. We zetten uw auto op een speciale accu controller. De accu controller biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de hoogste stabiele volt behaalt.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om mogelijke foutcodes op te sporen, en bewaren we uiteraard een reservekopie. De statistieken worden door onze Laren chiptuning engineer onderworpen. Deze Laren engineer vergelijkt de software met een database van software versies van eerdere chiptunes.

Vervolgens neemt hij de versie die het beste bij jouw auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning Laren. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de auto. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we zullen gebruiken tijdens het chiptuning proces is erg gedetailleerd onder de loep genomen.

Op die manier wordt de snelheid en de veiligheid van de auto een garantie die wij u kunnen geven. Zo kunt u een paar honderd euro uitsparen aan uw auto nodeloos te laten controleren.

Dat is de reden waarom wij een goedkope chiptuning kunnen aanbieden aan ons klantenbestand. Je auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op precies maatwerk. De chiptuning software die wij gebruiken biedt veel meer perspectief op een precieze kennis en werkt veel grondiger.

Na het Laren chiptunen krijgt de klant direct een rapport van de geraamde performance van de auto.

Veiligheid gegarandeerd door:​

Diepgaande kennis van de motor computer en van uw auto

Speciale accu voeding tijdens het tunen

Vooraf een goede kopie van de oude staat ​

Gebruik van goede tuning bestanden

Kom erachter wat chiptuning met je auto doet:​

Beschikbare vormen chiptuning:

Om het motor vermogen te vergroten zijn meerdere manieren en dit zijn de manieren die we hieronder uitleggen:

Methode 1: Laren OBD chiptuning

OBD chiptuning Laren is een veelvoorkomende methode om je auto te chiptunen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Omdat deze variant voordelig is en ze erg doordacht en gerespecteerd is, kiest de klant vaak voor deze methode. Via OBD kan je namelijk alle onderdelen van je ECU die aansprakelijk zijn voor de performance van uw auto aanpassen. OBD is een chiptuning methode waar de ECU niet uit elkaar hoeft te halen.

Je auto ziet er identiek uit, maar de performance werd gemaximaliseerd!

Bekijk dit recente voorbeeld: audi a4 chiptuning

Chiptuning Laren Stage 2

De naam zegt het helemaal. Deze methode houdt in dat er dus een verandering zal plaatsvinden in hoe de auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Door te kiezen voor tevens fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je auto behalen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning. Je auto wordt de beste versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Stage 2 Laren chiptuning is weggelegd voor een welgesteld publiek dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun auto.

chiptuning
Voorbeeld: Resultaat chiptuning Audi RS6 in Laren

Specialistische ECU software inzicht​

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze diensten een garantie op hoogstaande autotuning.

Zo doen wij naast Laren chiptuning ook verscheidene andere software modificaties voor Laren als roetfilterverwijderen. Ook worden wij regelmatig gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning kapot zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw motor computer zijn we ook in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Mijn Chiptuning heeft meerdere tuning locaties gevestigd door Nederland. De Mijn Chiptuning vestigingen kun je hier beneden vinden:

Er zijn ook andere plaatsen waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Blaricum, Hilversum, Bussum, Bijvanck, Huizen, Naarden, Kortenhoef, Muiderberg, Overmeer, Nederhorst den Berg. Als u dus zoekend bent naar een auto chiptuning bedrijf in de buurt van deze plaatsen zijn we je graag van dienst.

Chiptunen doen de auto producenten ook. Dit is hoe het zit:

Auto makers leveren auto’s in meerdere modellen. De vermogens en prijs van deze modellen verschillen.
Auto fabrikanten maken om kosten en tijd te besparen een enkele motor voor al deze types.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal koppen die hebben uitgevonden hoe je zonder auto maker je auto kunt remappen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een groter vermogen uit je auto halen.

Verkeerde chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto.

Lees hier alle risico’s van remappen, anders kun je hieronder een samenvatting lezen.

Je kan je motor computer beschadigd raken door verkeerd afgestelde apparatuur.

Ook kan er door een verkeerd afgestelde brandstof zuurstof verhouding meerdere onderdelen in uw auto kapot maken. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een testbank.

Zeker, chiptuning zorgt voor een betere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook minder brandstofvebruik.. Het auto chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Ditgene is echter niet van toepassing als je na het chiptunen je rijstijl aanzienlijk veranderd.
Ook hebben we een speciale vorm van chiptuning genaamd eco tuning. Hierbij concentreren we ons volledig op tuning om brandstofverbruik te verminderen en is het aantal extra vermogen minimaal. Als je een offerte aanvraagt kun je aangeven welke methode van chiptuning jij wilt hebben voor je auto.

Het chiptunen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle door de wet bepaalde milieu kaders blijft. Jammer genoeg is het controleren van de eerder genoemde millieu kaders erg moeilijk. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

U kan rustig blijven zitten tijdens de chiptuning

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de auto, zonder dat hierbij aanpassingen Larenbaar zijn door het blote oog.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval.
Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw auto dus even kwijt.
WhatsApp WhatsApp met mij