chiptuning Pontiac G8: elke Pontiac G8 auto krijgt een klantgerichte en individuele service

Wat voor voordelen heeft chiptuning?

De ecu software van uw Pontiac G8 is gestandaardiseerd, en wordt helemaal bestuurd door een computer.De ECU is afgesteld om een bepaald gestandaardiseerd vermogen te behalen, namelijk dat van in de autobrochure.

Echter kan uw auto vaak vele keren meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door Pontiac auto tuning.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in een paar uur uw Pontiac G8 auto kunnen voorzien van een prestatie verbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Je auto heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder benzine verspillen.

auto tuning zal als gevolg hebben dat het besturen van je Pontiac G8 auto veel fijner en “sneller” aanvoelt, autorijden wordt pure fun! Na de chiptuning gaat accelereren een stuk sneller, omdat je auto meer vermogen heeft gekregen.

Voordelen tunen van uw Pontiac G8:​​

Sneller optrekken

Geluid klinkt mooier

Comfortabeler rijden​​

Verlaagd brandstof gebruik

Hoe werkt het?​

Je maakt een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. We zullen de capaciteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een batterijtester. Die zorgt ervoor dat uw Pontiac G8 auto op maximale stabiele spanning blijft tijdens de chiptuning.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. De statistieken worden door onze Pontiac G8 chiptuning engineer onderworpen. Deze Pontiac G8 engineer vergelijkt de statistieken met een database van software versies van vroegere chiptunes.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel de performance ondergaat een verandering. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen toepassen tijdens het chiptuning proces is erg precies onder de loep genomen.

We kunnen zo de rijsnelheid en de veiligheid van uw Pontiac G8 waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw auto nodeloos te laten controleren.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die interessant is voor de portemonnee. Een vermogensbank is een veel minder goeie oplossing om je auto te laten chiptunen. De chiptuning software die wij hanteren biedt veel meer perspectief op een diepgaande know-how en werkt veel grondiger.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij schat dat het vermogen is.

Veilige chiptuning door:

Specialistische kennis

Goede accu voeding gedurende de chiptuning

Eerst een goede kopie van de oude staat van uw Pontiac G8

Gebruik van beste tuning files

Ontdek wat chiptuning voor uw Pontiac G8 kan doen:

Verschillende vormen Pontiac G8 motor tuning:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op verscheidene manieren, namelijk:

Methode 1: Pontiac G8 OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Pontiac G8 is de meest gevraagde methode van chiptuning. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de OBD-connector in de auto.

Omdat deze methode weinig kost en ze erg efficiënt en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze methode. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de Pontiac G8 auto door een aanpassing van het motormanagementsysteem wordt opgedreven. Met deze manier moet je zelfs de Pontiac G8 ECU niet te ontmantelen.

Lees een vraag die we vaak krijgen:

Kort gezegd betekent chiptuning een Pontiac G8 auto met meer kracht, zonder dat je auto er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 chiptuning Pontiac G8

De term chiptunen verhult al wat dit betekent. Deze methode houdt in dat er dus een verandering zal plaatsvinden in hoe de Pontiac G8 auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Door te kiezen voor zowel fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale performance van je auto behalen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Pontiac G8 genoemd. Je auto wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Stage 2 Pontiac G8 chiptuning is weggelegd voor een welgesteld publiek dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun Pontiac G8 auto.

Ontdek wat auto tuning voor u auto kan doen:

Specialistische ECU programmatuur kennis

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze diensten een garantie op de beste autotuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in verschillende overige software aanpassingen waaronder roetfilterverwijderingen. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) zijn we zelfs in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Remappen doen de Pontiac G8 producenten ook. Het werkt namelijk zo:

Een auto fabrikant levert hun auto’s in een aantal modellen. De modellen verschillen in zowel vermogen als prijs.
Auto producenten maken om kosten en tijd te sparen een enkele motor voor al deze types.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk type auto. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze software ook zonder de Pontiac G8 producent kan veranderen en je auto Pontiac G8 kunt chippen. Hierdoor kun je met de geschikte apparatuur zonder de auto fabrikant het maximale uit je auto Pontiac G8 halen.

Ja, doordat je bij het auto chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je Pontiac G8! Mits je je rijstijl gelijk houd natuurlijk.

Eco tuning is een vorm van chippen die ook interessant is. Hierbij focussen we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen minimaal. Voor meer uitleg over Pontiac G8 eco chiptuning klik hier.

Amateuristische chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto. Je kan je motor computer beschadigd raken door verkeerde apparatuur.
Ook kan er door een verkeerde brandstof zuurstof verhouding een aantal componenten in uw Pontiac G8 beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is je Pontiac G8 chippen legaal. Het controleren van deze millieu grenzen is namelijk bijzonder lastig. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is zelfs niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

Door heel Nederland hebben we locaties. Hieronder ziet u een overzicht van onze tuning vestigingen Er zijn ook andere steden waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus zoekend bent naar een motor tuning bedrijf in de buurt van deze locaties zijn we je graag van dienst.

Klaar terwijl u wacht

Bij onze stage 1 Pontiac G8 chiptuning zijn alle aanpassingen op uw oorspronkelijke ECU zonder fysieke aanpassingen aan uw Pontiac G8.

Daarom is je auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Pontiac G8 auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder Pontiac G8 doen.