chiptuning Peugeot 406: elke Peugeot 406 auto krijgt een klantgerichte en individuele service

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Peugeot 406 auto chiptunen?

Het motormanagementsysteem van uw Peugeot 406 auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat vermeld.

Echter kan uw auto vaak vele keren meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door Peugeot auto ecu chiptuning.

In een paar uur kan je auto met chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Je Peugeot 406 heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder benzine verbruiken.

auto tuning zal als gevolg hebben dat het besturen van je Peugeot 406 veel fijner en “sneller” aanvoelt, autorijden wordt een plezier! Doordat hij sneller accelereert en veel consistenter is in het leveren van performance.

De voordelen Peugeot 406 chiptuning:​​

Meer PK's uit uw Peugeot

Sportiever geluid

Aangenaam rijden​ met uw Peugeot 406​

Verlaagd brandstof gebruik

Hoe werkt het?​

Je maakt een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale accu controller. De accu controller biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de hoogste stabiele spanning behaalt.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Peugeot 406 auto om mogelijke errors op te sporen, en bewaren we uiteraard een reservekopie. De softwaregegevens worden door onze inhouse Peugeot 406 chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde ingenieur beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw auto hiermee vergelijken.

Vervolgens neemt hij de versie die het beste bij jouw Peugeot 406 past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor het vermogen wordt aangepast bij de chiptuning. Een specifieke chiptuning op maat voor uw auto dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw Peugeot 406 auto is uitgebreid getest op eendyno.

We kunnen zo de snelheid en de veiligheid van uw Peugeot 406 waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro uitsparen aan uw Peugeot 406 nodeloos te laten nakijken.

Hierdoor kunnen wij goedkope chiptuning leveren. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je Peugeot 406 in een middagje op een dyno tuned. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze accurater is en omdat we ervoor kiezen onze eigen kennis te gebruiken tijdens het chiptunen.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de chiptuning engineer, namelijk hoeveel hij schat dat het vermogen is.

Onze chiptuning is veilig:

Specialistische kennis

Speciale voeding tijdens tijdens de chiptuning

Een back-up van de oude staat

De beste Peugeot 406chiptuning files in gebruik

Ontdek wat chiptuning voor u Peugeot 406 kan doen:

De opties voor het tunen van de motor:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op diverse methodes, namelijk:

Stage 1 Peugeot 406 OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Peugeot 406 is de meest populaire methode van chiptuning. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de OBD-connector in de Peugeot 406.

Door dit gemak is deze goedkope methode van Peugeot 406 auto chiptuning erg geliefd en komt ze veel voor. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de Peugeot 406 door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt verhoogd. Met deze methode hoef je zelfs de Peugeot 406 ECU niet te ontmantelen.

Klik op de link voor antwoord op de vraag “tuning goed of slecht” is een vraag die we vaak gemailt krijgen. Als je op de link klikt, kun je ons antwoord lezen.

Door het Peugeot 406 auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder uiterlijke modificaties aan de auto!

Peugeot 406 chiptuning Stage 2

Het woord chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de Peugeot 406 plaats. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw Peugeot 406, of een effectievere motor cooling.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 Peugeot 406 chiptuning genoemd. Je auto wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Stage 2 chiptuning Peugeot 406 is weggelegd voor een welgesteld publiek dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun Peugeot 406.

Ontdek wat auto laten chippen voor u auto kan doen:

Gespecialiseerde notie over ECU's

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze diensten een garantie op hoogstaande autotuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in verscheidene overige software aanpassingen waaronder roetfilterverwijderingen. Ook worden wij regelmatig gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning stuk zijn gegaan, te herstellen.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw motor computer is Mijn Chiptuning zelfs in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Fabrikanten chiptunen hun auto’s wel. Het zit namelijk zo:

Een auto maker levert hun auto’s in verschillende modellen. De vermogens en prijs van de types verschillen.
Auto fabrikanten maken om kosten en tijd te besparen een enkele motor voor al deze typen.

Ze remappen vervolgens elk model met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal techneuten die hebben uitgevonden hoe je zonder Peugeot 406 producent je Peugeot 406 kunt chippen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een beter aantal pk uit je Peugeot 406 halen.

Ja, het auto Peugeot 406 chippen zorgt voor een betere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je auto! Dat is echter niet van toepassing als je na het chippen van je auto Peugeot 406 je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Eco tuning is een manier van chiptuning die ook interessant is. Hierbij focussen we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Voor informatie over eco tuning Peugeot 406.

Op een verkeerde manier chiptunen is zeker slecht voor je Peugeot 406. Door slechte apparatuur zou je de motor computer beschadigd raken.
Ook kan er door een verkeerd afgestelde brandstof zuurstof verhouding meerdere onderdelen in uw auto Peugeot 406 kapot maken. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste software. Gemaakt door ervaren tuners op een dyno.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is chiptuning legaal. Het controleren van deze millieu grenzen is namelijk bijzonder moeilijk. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is zelfs niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Door heel Nederland heeft Mijn Chiptuning vestigingen. Onze Mijn Chiptuning locaties kun je hieronder vinden: Andere plaatsen waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een tuning bedrijf in de omgeving van deze plaatsen helpen we je graag verder.

chip tuningis bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Peugeot 406, zonder dat hierbij aanpassingen Peugeot 406baar zijn door het blote oog.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Peugeot 406 auto.

Stage 2 van de tuning is verschillend. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Peugeot 406 auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder auto doen.