DS ecu chiptuning

Sneller optrekken

Kies uw auto type

No products found

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn DS chiptunen?

De ecu software van uw auto is gestandaardiseerd, en wordt compleet bestuurd door een computer.Aangezien deze is opgesteld om het vermogen te halen dat in de autobrochure staat.

Echter kan uw DS vaak vele keren meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door ecu tuning.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in een paar uur uw auto kunnen voorzien van een prestatie verbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% verminderen.

Dag in dag uit zal het rijden veel fijner en gesmeerd aanvoelen door de chiptuning. Doordat hij vlugger accelereert en veel consistenter is in het leveren van performance.

Voordelen tunen van uw DS auto:​

Meer performance

Geluid klinkt beter

Meer rijplezier uit uw DS​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe gaat het in zijn werk?​

We starten het proces met een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. Die garandeert dat uw auto op maximale stabiele volt blijft tijdens de chiptuning.

Hierna zal de software van uw auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen gegevens door ons bewaard. De softwaregegevens worden door onze inhouse DS chiptuning engineer onderworpen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning specialist opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw DS.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel de performance ondergaat een wijziging. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we zullen gebruiken tijdens het chiptuning proces is erg precies onder de loep genomen.

We kunnen zo de snelheid en de safety van uw DS auto waarborgen. Zonder uw auto voor honderden euro’s te hoeven testen.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die goed is voor de portemonnee. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je DS auto in een middagje op een vermogensbank tuned. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer inzicht en tijd.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij schat dat het vermogen is.

Veilige chiptuning:

Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw auto

Goede accu voeding tijdens het chippen

Een kopie van de oude staat

De beste DStuning bestanden in gebruik

Ontdek wat het chippen voor uw auto kan doen:

Methodes voor DS motor tuning:

Het opdrijven van de performance kan op verschillende manieren, namelijk:

Methode 1: DS OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning DS is de meest populaire methode van chiptuning. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de OBD-connector in de DS.

Omdat deze variant voordelig is en ze erg doordacht en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze optie. Via OBD kan je namelijk alle onderdelen van je ECU die verantwoordelijk zijn voor het vermogen van uw DS aanpassen. Zonder de DS ECU uit elkaar te hoeven halen.

Antwoord op een vraag die we vaak krijgen:

Beknopt gezegd betekent chiptuning een DS auto met meer performance, zonder dat je DS er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 DS chiptuning

Met deze naam weet je al voldoende. Deze methode houdt in dat er dus een wijziging zal plaatsvinden in hoe de DS auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Deze manier van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning DS genoemd. Hierbij pas je de DS fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je DS haalt.

Deze vorm van DS chiptuning is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

chiptuning

Kom erachter wat chippen met je auto doet:

Gespecialiseerde know-how over DS ECU's

Doordat wij diepe kennis hebben over de software van uw DS auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning DS.

Zo doen wij naast chiptuning DS ook verscheidene andere software modificaties voor DS auto’s als het verwijderen van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het herstellen van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging stuk zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) zijn we ook in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Dit doen auto fabrikanten wel, maar anders. Dit zit namelijk zo:

Een auto maker levert hun auto’s in verschillende types. De auto modellen verschillen in zowel aantal pk als prijs.
Omdat auto producenten niet voor elk model een nieuwe motor kan produceren maken ze een enkele motor voor alle modellen.

Ze chippen vervolgens elk model met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal koppen die hebben uitgevonden hoe je zonder auto fabrikant je auto DS kunt chiptunen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een groter vermogen uit je auto halen.

Ja, het DS chippen zorgt voor een betere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto DS! Zolang je je rijstijl gelijk houd uiteraard.

Eco tuning is een manier van chiptuning die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Ontdek alle info over DS eco chip tuning voor brandstof besparen.

Op een verkeerde manier chippen is zeker slecht voor je auto. Door verkeerd afgestelde apparatuur zou je de ECU (de computer van je auto DS) beschadigd raken.
Ook kan er door een slechte brandstof zuurstof verhouding een aantal componenten in uw DS kapot maken. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste software. Geschreven door ervaren chiptuners op een dyno.

Het chiptunen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu grenzen blijft. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder lastig. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

Door heel Nederland heeft Mijn Chiptuning chiptuning locaties. Beneden ziet u een overzicht van de chiptuning vestigingen

We zitten ook vlakbij: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een chiptuning bedrijf in de buurt van deze steden zijn we je graag van dienst.

Chiptuning is bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke aanpassing plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw DS.

Stage 2 van de tuning is verschillend.
Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw DS auto en bent u uw auto dus even kwijt.