Renault Scenic 1.9 DTI 80pk Chiptuning

 • Stage 1 & Stage 2 tuning
 • Testrit na chiptuning

Binnen 24uur reactie

chiptuning Renault scenic 1.9 dti 80pk

Stage 1 Renault Scenic 1.9 DTI 80pk Chiptuning

Standaard Stage 1 Winst
Vermogen 80pk 105pk +31.3%
Koppel 160nm 210nm +31.3%
 • Tuning-opties:
 • EGR uitschakeling
 • Foutcodes / Verwijderen van DTC's
 • START/STOP Uitschakeling
 • Swirl Flaps
 • Vmax

Offerte aanvragen

Binnen 24uur reactie

Vermogen (PK)

PK voorPK na0153045607590105120

Koppel (NM)

NM voorNM na0306090120150180210

Ontdek wat chiptuning voor uw Renault Scenic 1.9 DTI 80pk auto kan doen:

De ecu software van uw Renault Scenic is standaard ingesteld, en wordt volledig bestuurd door een computer.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de brochure van de wagen staat opgelijst.

Echter kan uw auto vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door auto chip tuning.

Door het tunen van uw auto kunnen we binnen een paar uur een vermogens verbetering bewerkstelligen van tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

Dag in dag uit zal het rijden veel fijner en soepeler aanvoelen door de chip tuning Renault Scenic 1.9 DTI 80pk. Doordat de wagen vlugger accelereert en veel consequenter is in het leveren van vermogen.

De 4 grootste voordelen​​

 • Brandstofverbruik wordt minder van uw Renault Scenic 1.9 DTI 80pk
 • Meer koppel uit uw Renault
 • Harder geluid uit uw auto
 • Aangenaam rijden​ met uw auto​

Hoe werkt het?​

Bij stage één tuning Renault Scenic 1.9 DTI 80pk plant u een afspraak bij één van onze tuning locaties bij u in de buurt. We zullen de capaciteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een batterijtester. De accu controller biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de opperste stabiele spanning behaalt.

Hierna zal de software van uw Renault Scenic 1.9 DTI 80pk worden uitgelezen, en worden alle bekomen statistieken door ons bewaard. De softwaregegevens worden door onze Renault Scenic 1.9 DTI 80pk chiptuning engineer onderworpen. Deze Renault Scenic 1.9 DTI 80pk ingenieur vergelijkt de statistieken met een database van software versies van eerdere chiptunes.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw Renault Scenic 1.9 DTI 80pk past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning Renault Scenic 1.9 DTI 80pk. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Renault Scenic 1.9 DTI 80pk. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we benutten voor het chippen van uw auto is uitgebreid gecontroleerd op eenvermogensbank.

We kunnen zo de snelheid en de veiligheid van uw auto waarborgen. En zo moet u geen cash uit te geven aan een controletst van uw Renault Scenic 1.9 DTI 80pk.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning leveren. Een vermogensbank is een veel minder goeie oplossing om je auto te laten chiptunen. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze accurater is en omdat we ervoor kiezen onze eigen kennis te gebruiken tijdens het proces.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij raamt dat het vermogen is.

Veilige chiptuning

 • We back-uppen uw software eerst
 • Goede voeding tijdens tijdens de chiptuning
 • Gebruik van beste tuning software
 • Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw Renault Scenic 1.9 DTI 80pk
 • Ontdek wat chiptuning voor uw auto kan doen:

Kom erachter wat chippen met je auto doet:

Methodes voor Renault Scenic 1.9 DTI 80pk motor tuning:

Het is mogelijk om de performance van de motor te doen vermeerderen aan de hand van verschillende methodes, en die leggen we onderaan uit:

Stage 1 Renault Scenic 1.9 DTI 80pk OBD chiptuning

Het OBD-chiptuning systeem is wellicht de meest gewaardeerde manier voor het Renault Scenic 1.9 DTI 80pk chippen. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van de OBD-connector in de auto.

Hierdoor is dit een goedkope Renault Scenic 1.9 DTI 80pk chiptuning manier en ook de populairste. Via OBD kan je immers alle onderdelen van je ECU die aansprakelijk zijn voor het vermogen van uw auto aanpassen. OBD is een chiptuning methode waar je de ECU niet nutteloos moet uit elkaar halen.

Beknopt gezegd betekent chiptuning een Renault Scenic 1.9 DTI 80pk met meer kracht, zonder dat je auto er een transformatie voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 chiptuning Renault Scenic 1.9 DTI 80pk

Het woord chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de Renault Scenic 1.9 DTI 80pk plaats. Een sportuitlaatdemper of een beter systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 Renault Scenic 1.9 DTI 80pk chiptuning genoemd. Je auto wordt de beste versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Voor wie alles uit hun auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de goede methode.

Diepgaande kennis over ECU software: onze plus

Doordat wij diepe know-how hebben over de software van uw Renault Scenic 1.9 DTI 80pk auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Renault Scenic 1.9 DTI 80pk chiptuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook specialistisch zijn in verscheidene overige software modificaties zoals bijvoorbeeld roetfilterverwijderingen. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

motor ecu tuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU (de computer van je auto) in uw auto aanpassen.
Onze locatie in Rotterdam heeft een dyno-testbank
Mijn Chiptuning locatie Rotterdam heeft een dyno-testbank

Klaar terwijl u wacht

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Renault auto.

Stage 2 van de tuning is verschillend.
Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Renault auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder Renault doen.