Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk Chiptuning

 • Stage 1 & Stage 2 tuning
 • Testrit na chiptuning

Binnen 24uur reactie

Stage 1 Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk Chiptuning

Standaard Stage 1 Winst
Vermogen 200pk 250pk +25%
Koppel 280nm 360nm +28.6%
 • Tuning-opties:
 • Foutcodes / Verwijderen van DTC's
 • Pop & Bang Crackle map
 • DECAT
 • Swirl Flaps
 • Vmax
 • Anti lag

Offerte aanvragen

Binnen 24uur reactie

Vermogen (PK)

PK voorPK na050100150200250

Koppel (NM)

NM voorNM na060120180240300360

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk chiptunen?

De standaard software in de Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk ecu van uw Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk is niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat vermeld.

Het chippen van uw auto is de beste optie om uw Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk een groter vermogen te geven.

In enkele uren kan je Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk door chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer performance krijgen.

Je Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder brandstof verspillen.

Dag in dag uit zal het autorijden veel fijner en flexibel aanvoelen als gevolg van de tuning Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk. Doordat de auto vlugger optrekt en veel consequenter is in het leveren van performance.

De 4 grootste voordelen​​

 • Meer rijplezier uit uw auto​
 • Meer PK’s
 • Beter geluid uit uw Seat
 • Verminderd brandstof gebruik

Hoe werkt het?​

Voor stage one tuning Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk plant u een afspraak bij één van onze locaties bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale accu controller. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de batterijtester.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om eventuele foutcodes op te sporen, en nemen we uiteraard een reservekopie. Hierna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk specialist. Daarna verzenden we de software van uw auto aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in chiptuning. Deze Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk engineer vergelijkt de gegevens met een database van software versies van eerdere chiptunes.

De chiptuning Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw auto werd uitgebreid getest op eendyno.

We kunnen zo de snelheid en de safety van uw Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk waarborgen. Zonder uw Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk voor honderden euro’s te moeten testen.

Dat is de reden waarom wij een goedkope chiptuning kunnen aanbieden aan ons klantenbestand. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk in een middagje op een vermogensbank tuned. De chiptuning software die wij hanteren biedt veel meer perspectief op een precieze kennis en werkt veel diepgaander.

Na het Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk chiptunen krijgt de klant direct een rapport van de geraamde performance van de Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk.

Onze chiptuning is veilig

 • Vraag een offerte aan en weet precies wat het grotere vermogen van uw auto wordt!
 • Vooraf een goede kopie van de oude staat van uw Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk
 • Gebruik van de beste Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk tuning bestanden
 • Goede accu voeding tijdens het tunen
 • Diepgaande kennis van de motor computer en van uw Seat auto

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

De opties voor het tunen van de motor:

Voor het Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk motor vermogen te vergroten zijn diverse methodes en dit zijn de methodes die we hieronder uit de doeken doen:

Methode 1: Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk is de meest gevraagde vorm van tuning. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Omdat deze variant voordelig is en ze erg efficiënt en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze optie. Via OBD kan je namelijk alle onderdelen van je ECU die verantwoordelijk zijn voor de performance van uw Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk aanpassen. Zonder de Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk ECU uit elkaar te hoeven halen.

Door het Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder fysieke aanpassingen aan de auto!

Chiptuning Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk Stage 2

De naam zegt het helemaal. Via deze optie vindt een fysieke verandering van de auto plaats. Een sportuitlaatdemper of een beter systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Door te kiezen voor zowel fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale performance van je Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk behalen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk genoemd. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Stage 2 Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk chiptuning is weggelegd voor een welgesteld klantenbestand dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun auto.

Specialistische ECU programmatuur notie

Doordat wij diepe kennis hebben over de software van uw Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Seat Altea / XL FR 2.0 TFSI 200pk chiptuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook specialistisch zijn in verschillende overige software modificaties zoals bijvoorbeeld roetfilterverwijderingen. Ook worden wij dikwijls gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning kapot zijn gegaan, te repareren.

tuning ecu
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) zijn we ook in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen.
Onze locatie in Rotterdam heeft een dyno-testbank
Mijn Chiptuning locatie Rotterdam heeft een dyno-testbank

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chip tunen

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Seat auto, zonder dat hierbij veranderingen Seat baar zijn door het blote oog.

Daarom is je Seat al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

De situatie is anders bij stage 2.
Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Seat auto en bent u uw Seat dus even kwijt.