Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk Chiptuning

 • Stage 1 & Stage 2 tuning
 • Testrit na chiptuning

Binnen 24uur reactie

Stage 1 Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk Chiptuning

Standaard Stage 1 Winst
Vermogen 140pk 180pk +28.6%
Koppel 320nm 400nm +25%
 • Tuning-opties:
 • EGR uitschakeling
 • Foutcodes / Verwijderen van DTC's
 • Swirl Flaps
 • Vmax

Offerte aanvragen

Binnen 24uur reactie

Vermogen (PK)

PK voorPK na0306090120150180

Koppel (NM)

NM voorNM na050100150200250300350400

Wat voor voordelen heeft chiptuning?

De ecu software van uw auto is standaard ingesteld, en wordt helemaal bestuurd door een computer.Aangezien deze is gemaakt om het vermogen te halen dat in de autobrochure staat.

Echter kan uw Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk vaak vele keren meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door auto chip tuning.

Door het chippen van uw auto kunnen we binnen een paar uur een vermogensverbetering realiseren van tussen de 15 en 35%.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% terug dringen.

Dag in dag uit zal het autorijden veel fijner en gesmeerd aanvoelen als gevolg van de Seat Altea FreeTrack tunen. Na de chiptuning gebeurt accelereren veel sneller, omdat je Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk meer vermogen heeft gekregen.

De 4 grootste voordelen​​

 • Sportiever karakter
 • Verminderd brandstof gebruik
 • Beter geluid
 • Aangenaam rijden​ met uw auto​

Hoe gaat dat precies, chiptuningSeat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk?​

Je maakt een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een accutester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de batterijtester.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. Daarna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning specialist. Daarna verzenden we de software van uw auto aan onze engineer die gespecialiseerd is in merk(naam) tuning. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning ingenieur opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw auto.

De chiptuning Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een testbank meermaals geinspecteerd.

Op die manier wordt de snelheid en de safety van de Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk een garantie die wij u kunnen bieden. En zo moet u geen cash uit te geven aan een controletst van uw auto.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning verstrekken. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je auto in een middagje op een vermogensbank tuned. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we ervoor kiezen onze eigen notie te gebruiken tijdens het proces.

Na het Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk chiptunen krijgt de klant onmiddelijk een rapport van de geraamde performance van de auto.

Onze chip tuning is veilig

 • Gebruik van beste chiptuning bestanden
 • Specialistische kennis
 • Kom erachter wat chiptuning met je auto doet:
 • Een kopie van de oude staat
 • Goede voeding tijdens gedurende de chiptuning

Vraag een prijsinschatting aan en weet exact wat het grotere vermogen van u Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk kan worden!

Methodes voor Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk motor tuning:

Voor het Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk motor vermogen te vergroten zijn verschillende manieren en dit zijn de manieren die we hieronder uit de doeken doen:

Methode 1: Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk is de meest populaire vorm van chiptuning. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk zit, nodig.

Hierdoor is dit een goedkope Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk chiptuning variant en ook de meest voorkomende. OBD is een manier die via het bijstellen van de ECU een complete invloed heeft op de performance van de auto. Via deze methode moet je zelfs de Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk ECU niet te ontmantelen.

Beknopt gezegd betekent chiptuning een Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk met meer performance, zonder dat je Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk er een transformatie voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 chiptuning Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk

De naam zegt het helemaal. Via deze optie vindt een fysieke verandering van de auto plaats. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk, of een effectievere motor cooling.

Door te kiezen voor evenals fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk behalen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 chiptuning Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk. Hierbij pas je de Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk haalt.

Voor wie alles uit hun Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de beste optie.

Gespecialiseerde notie over ECU’s

Doordat wij diepe know-how hebben over de software van uw Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Seat Altea FreeTrack 2.0 TDI 140pk.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van autosoftware modificaties, bijvoorbeeld het elimineren van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het herstellen van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging kapot zijn gegaan.

ecu files tuning
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) zijn we in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen.
Onze locatie in Rotterdam heeft een dyno-testbank
Mijn Chiptuning locatie Rotterdam heeft een dyno-testbank

Klaar terwijl u wacht

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Seat auto, zonder dat hierbij veranderingen Seat baar zijn door het blote oog.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval.
U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.