Chiptuning Bodegraven: Bij u in de buurt

Klik hier voor WhatsApp

Merken welke wij kunnen chippen:

Wat voor voordelen heeft chiptuning?

De standaard ecu software van uw auto is gelimmiteerd. De motor controller is afgesteld om een bepaald gestandaardiseerd vermogen te behalen, namelijk dat van in de autobrochure.

Je kunt meer vermogen halen uit je auto dan dit voorgeprogrammeerde vermogen, en de oplossing schuilt in chiptuning.

Chiptuning Bodegraven kan ervoor zorgen dat we in enkele uren uw auto kunnen voorzien van een vermogensverbetering tot wel 35%.

Je auto heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder benzine of diesel verspillen.

Chiptuning zal ervoor zorgen dat het besturen van je auto veel fijner en “sneller” aanvoelt, rijden wordt een plezier! Na de chiptuning gebeurt optrekken een stuk sneller, omdat je auto meer performance heeft gekregen.

De voordelen auto laten chippen

  • Meer vermogen​
  • Harder geluid
  • Meer rijplezier
  • Verminderd brandstof gebruik

Hoe werkt chiptunen?​

We starten het proces met een afspraak bij onze tuning locatie in Bodegraven. We zullen de capaciteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een accu controller. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de batterijtester.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om mogelijke foutcodes op te sporen, en nemen we natuurlijk een reservekopie. De statistieken worden door onze Bodegraven chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde ingenieur beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw auto hiermee vergelijken.

Vervolgens neemt hij de versie die het beste bij jouw auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor het vermogen wordt aangepast bij de chiptuning. Een gepersonaliseerde maatwerk tuning dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we zullen benutten tijdens het chiptuning proces is erg precies onder de loep genomen.

We kunnen zo de rijsnelheid en de veiligheid van uw auto waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw auto nodeloos te laten nakijken.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning Bodegraven verstrekken. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je auto in een middagje op een vermogensbank tuned. De chiptuning software die wij hanteren biedt veel meer perspectief op een precieze know-how en werkt veel grondiger.

Na het Bodegraven chiptunen krijgt de klant meteen een rapport van de geraamde performance van de auto.

Veilige chiptuning:​

  • Diepgaande kennis van de motor computer van uw auto
  • Goede voeding tijdens gedurende de chiptuning
  • Eerst een goede kopie van de oude staat​
  • Gebruik van de beste tuning bestanden

Verschillende soorten chiptuning:

Het opdrijven van de performance kan op diverse methodes, namelijk:

Stage 1 Bodegraven OBD chiptuning

Het OBD-tuning systeem is wellicht de meest gewaardeerde manier voor het chippen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Daardoor is dit een voordelige Bodegraven chiptuning methode en ook de populairste. OBD is een methode die via het bijstellen van de ECU een complete invloed heeft op de kracht van de auto. Zonder de ECU uit elkaar te hoeven halen.

Door het auto laten chippen Bodegraven krijgt u dus meer vermogen zonder fysieke aanpassingen aan de auto! Bekijk dit recente project: Seat Leon 1.6 TDI CR 105pk Chiptuning?

Chiptuning Bodegraven Stage 2

De naam zegt het helemaal. Deze manier houdt in dat er dus een verandering zal plaatsvinden in hoe de auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motor cooling.

Deze manier van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning genoemd. Je auto wordt de beste versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Deze vorm van chiptuning Bodegraven is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

chiptuning Seat leon 2.0 tdi 170pk
Chiptuning van de Seat Leon 2.0 TDI met 170pk. Geniet van een vermogenswinst van 200PK en 420NM Extra koppel.

Gespecialiseerde kennis over ECU’s​

Wij verzekeren u de meest kwalitatieve services op de markt voor een tuning van uw auto.

Zo doen wij buiten Bodegraven chiptuning ook verscheidene andere software aanpassingen voor Bodegraven als roetfilterverwijderen. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging kapot zijn gegaan.

bosch ecu tuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU (motor computer) in uw auto aanpassen.
Onze locatie in Rotterdam heeft een dyno-testbank
Mijn Chiptuning locatie Rotterdam heeft een dyno-testbank