Chiptuning Bodegraven: Bij u in de buurt

auto merken waarvoor Mijn Chiptuning chiptuning doet:

No products found

Wat zijn de voordelen van chiptuning?

De standaard motormanagement software van uw auto is gelimmiteerd.De reden hiervoor is dat deze software precies het vermogen moet halen dat in de autobrochure staat gepresenteerd.

Het chiptunen van je auto is de beste keuze om je wagen een groter vermogen te geven.

Door het chippen van uw auto door Mijn Chiptuning krijgt uw auto binnen een paar uur tot wel 35% meer vermogen.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat uw auto tot wel 15% minder benzine of diesel gebruikt.

De dagen na het chippen zal je direct met dat het autorijden veel sneller en lekkerder aanvoelt door de chiptuning. Doordat hij sneller optrekt en veel consistenter is in het leveren van performance.

De voordelen obd tuning

Meer performance​

Geluid klinkt harder

Comfortabeler rijden​

Minder brandstof gebruik

Hoe werkt het?​

We starten het proces met een afspraak bij onze locatie in Bodegraven. We zullen de kwaliteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een accu controller. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de opperste stabiele volt behaalt.

Hierna zal de software van uw auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen gegevens door ons bewaard. De softwaregegevens worden door onze Bodegraven chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw auto hiermee vergelijken.

Vervolgens neemt hij de versie die het beste bij jouw auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning Bodegraven. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we benutten voor het chippen van uw auto werd uitgebreid getest op eendyno.

Daardoor kunnen wij tempo en veiligheid beloven. Zonder uw auto voor honderden euro’s te hoeven testen.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die aangenaam is voor de portemonnee. Je auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eendyno biedt veel minder garantie op degelijk maatwerk. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijd.

Na het Bodegraven chiptunen krijgt de klant onmiddellijk een uitslag van de geraamde performance van de auto.

Veiligheid gegarandeerd door:​

Specialistische kennis

Goede voeding tijdens tijdens het tunen

We back-uppen uw software eerst ​

Goede tuning files in gebruik

Kom erachter wat chippen met je auto doet:​

Beschikbare soorten motor tuning:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op diverse methodes, namelijk:

Stage 1 Bodegraven OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Bodegraven is de meest populaire vorm van chiptuning. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de auto.

Omdat deze methode weinig kost en ze erg doordacht en gerespecteerd is, kiest de klant vaak voor deze optie. Via OBD kan je namelijk alle onderdelen van je ECU die zorgen zijn voor de performance van uw auto aanpassen. Met deze manier hoeven we zelfs uw ECU niet te ontmantelen.

Door het auto laten chippen Bodegraven krijgt u dus meer performance zonder fysieke aanpassingen aan de auto!

Een goed voorbeeld is chiptunen bentley

Chiptuning Bodegraven Stage 2

De naam zegt het al. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de auto plaats. Een sport uitlaat of een gunstiger systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning genoemd. Je auto wordt de beste versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Deze vorm van chiptuning Bodegraven is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

BMW laten chippen
Één van Mijn Chiptuning zijn eerder behaalde resultaten na het remappen

Gespecialiseerde kennis over ECU software: onze plus​

Doordat wij diepe know-how hebben over de software van uw Bodegraven auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Bodegraven.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook specialistisch zijn in verschillende overige software modificaties waaronder roetfilterverwijderingen. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het herstellen van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging stuk zijn gegaan.

Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) is Mijn Chiptuning zelfs in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

FAQ over auto tuning:

Mijn Chiptuning heeft verschillende chiptuning locaties gevestigd door heel Nederland. Hieronder ziet u een lijst van onze chiptuning locaties

Andere plaatsen waar we in de buurt zitten zijn:

Dus als u op één van deze plekken in Zuid Holland woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

Auto fabrikanten chippen hun auto’s wel. Dit zit namelijk zo: Een auto fabrikant levert hun auto’s in een aantal types. De modellen verschillen in zowel vermogen als kosten. Auto makers maken om kosten en tijd te besparen een enkele motor voor al deze types. Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de producent kan aanpassen en je auto kunt chiptunen. Hierdoor kun je met de juiste apparatuur zonder de producent het maximale uit je auto halen.

Amateuristische chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto.

Hier vind je meer info over nadelen remappen, Of je leest hieronder een samenvatting van de nadelen en risico’s.

Je kan je motor computer beschadigd raken door verkeerd afgestelde apparatuur.

Verkeerd afgestelde lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je motor ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste software. Geschreven door ervaren chiptuners op een dyno.

Ja, doordat je bij chiptuning zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Het auto chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Mits je je rijstijl gelijk houd uiteraard.
Eco tuning is een manier van chiptuning die ook interessant is. Hierbij focussen we ons compleet op auto chippen voor dieselverbruik te verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Als je een prijsopgave aanvraagt kun je aangeven welke methode van chiptuning jij wilt hebben voor je auto.

Het chippen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle door de wet bepaalde milieu kaders blijft. Echter is het controleren van deze millieu kaders erg moeilijk. Ook de APK is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Daarom is je auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

De situatie is anders bij stage 2.

Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw auto dus even kwijt.