Chiptuning in Alkmaar

Alle merken waarvoor Mijn Chiptuning chiptuning doet:

No products found

Lees hier wat chiptuning in Alkmaar voor uw auto kan doen:

Het standaard programma in de ECU (motor controller) van uw auto is niet optimaal.Dit is omdat deze is geprogrammeerd om het vermogen te halen welke in de autobrochure staat aangegeven.

Echter kan uw auto vaak vele keren meer dan dit “gestandaardiseerde vermogen” en gelimiteerde vermogen is aan te passen chiptuning te laten doen voor je auto.

In een paar uur is er tot wel 35% meer vermogen uit uw auto te halen door middel van chiptuning Alkmaar.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat uw auto tot wel 15% minder brandstof verbruikt.

De dagen na het chiptunen zal je direct met dat het autorijden veel sneller en lekkerder aanvoelt door de chiptuning. Na de chiptuning gebeurt optrekken veel vlugger, omdat je auto meer performance heeft gekregen.

De voordelen auto laten chippen

Meer performance​

Mooier geluid

Meer rijplezier

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe werkt het?​

We beginnen het proces met een afspraak bij onze tuning locatie in Alkmaar. We zullen de capaciteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een accu controller. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de hoogste stabiele spanning behaalt.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om mogelijke errors op te sporen, en bewaren we natuurlijk een reservekopie. Daarna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning Alkmaar engineerDaarna bezorgen we de software van uw auto aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in chiptuning. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning specialist opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunten met de software van uw auto.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel het vermogen ondergaat een modificatie. Een specifieke chiptuning op maat dus. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen toepassen tijdens het chiptuning proces is erg precies onder de loep genomen.

We kunnen zo de rijsnelheid en de veiligheid van uw auto waarborgen. En zo hoeft u geen geld uit te geven aan een controletest van uw auto.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die interessant is voor de portemonnee. Je auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op degelijk maatwerk. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze accurater is en omdat we verkiezen onze eigen kennis te gebruiken tijdens het proces.

Krijg ogenblikkelijk een uitslag met het geschatte vermogen na het Alkmaar chiptunen

Veiligheid gegarandeerd door:​

Diepgaande kennis van de Motormanagement computer in uw auto

Goede voeding tijdens gedurende de chiptuning

Eerst een goede kopie van de oude staat ​

Gebruik van beste tuning bestanden

Ontdek wat chiptuning voor uw auto kan doen:​

Verschillende vormen auto chippen:

Om het motor vermogen te maximaliseren zijn verscheidene manieren en dit zijn de methodes die we hieronder uitleggen:

Methode 1: Alkmaar OBD chiptuning

Het OBD-tuning systeem is waarschijnlijk de meest gewaardeerde manier voor het chippen. Met stage 1 obd tuning Alkmaar maak je gebruik van de obd poort in je auto.

Daardoor is dit een goedkope Alkmaar chiptuning methode en ook de meest voorkomende. OBD is een methode die via het aanpassen van de ECU een complete invloed heeft op de performance van de auto. Met deze methode hoeven we zelfs uw ECU niet te ontmantelen.

Kort gezegd betekent chiptuning een auto met meer performance, zonder dat je auto er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Bekijk dit relevante project: peugeot 106 tuning

Chiptuning Alkmaar Stage 2

Het woord chiptunen verhult al wat dit betekent. Via deze optie vindt een fysieke verandering van de auto plaats. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Door te kiezen voor zowel fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale performance van je auto behalen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning. Je auto wordt de beste versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Deze vorm van chiptuning Alkmaar is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

BMW laten chippen
Één van Mijn Chiptuning zijn eerder behaalde resultaten na het remappen

Gespecialiseerde kennis over ECU software: onze plus​

Wij verzekeren u de meest kwalitatieve services op de markt voor een tuning van uw auto.

Zo doen wij buiten Alkmaar chiptuning ook diverse andere software modificaties voor Alkmaar auto’s als roetfilterverwijderen. Ook worden wij vaak gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning stuk zijn gegaan, te repareren.

Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) zijn we zelfs in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

FAQ:

Door heel Nederland heeft Mijn Chiptuning locaties. Hier beneden kunt u al de tuning vestigingen zien:

Andere steden waar we in de buurt zitten zijn:

Als u dus zoekend bent naar motor tuning bedrijf Noord Holland zijn we je graag van dienst.

Chippen doen auto fabrikanten wel, maar op een andere manier. Dit zit namelijk zo: Een producent levert hun auto’s in verschillende modellen. De vermogens en prijs van deze modellen verschillen. Auto producenten maken om kosten en tijd te sparen een enkele motor voor al deze typen. Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme gasten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de producent kan aanpassen en je auto kunt chiptunen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een beter vermogen uit je auto halen.

Op een verkeerde manier chiptunen is zeker erg slecht voor je auto.

Lees hier alle risico’s van remappen, Of je leest hieronder een samenvatting van de nadelen en risico’s.

Je kan je ECU (de computer van je auto) beschadigd raken door verkeerd afgestelde apparatuur.

Verkeerde lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je motor ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste files. Gemaakt door ervaren chiptuners op een dyno.

Ja, doordat je bij het auto chippen zorgt voor een betere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Dat is echter niet van toepassing als je na het chippen je rijstijl aanzienlijk aanpast.
Ook doen we een speciale vorm van chippen genaamd eco chiptuning. Hierbij concentreren we ons volledig op eco tuning voor dieselverbruik te verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Als je een offerte aanvraagt kun je aangeven welke manier van chippen jij wilt hebben voor je auto.

Het chiptunen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle door de wet bepaalde milieu grenzen blijft. Het controleren van deze millieu grenzen is namelijk bijzonder lastig. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in staat om dit te controleren. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de auto, zonder dat hierbij zichtbare aanpassingen worden gemaakt.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

De situatie is anders bij stage 2.

Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw auto dus even kwijt.