Fiat Idea 1.4i 16v 95pk Chiptuning

 • Stage 1 & Stage 2 tuning
 • Testrit na chiptuning

Binnen 24uur reactie

chiptuning Fiat idea 1.4i 16v 95pk

Stage 1 Fiat Idea 1.4i 16v 95pk Chiptuning

Standaard Stage 1 Winst
Vermogen 95pk 105pk +10.5%
Koppel 128nm 145nm +13.3%
 • Tuning-opties:
 • Foutcodes / Verwijderen van DTC's
 • Pop & Bang Crackle map
 • DECAT
 • Swirl Flaps
 • Vmax
 • Anti lag

Offerte aanvragen

Binnen 24uur reactie

Vermogen (PK)

PK voorPK na0153045607590105120

Koppel (NM)

NM voorNM na0255075100125150

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Fiat Idea 1.4i 16v 95pk chiptunen?

De ecu software van uw Fiat Idea 1.4i 16v 95pk is standaard ingesteld, en wordt volledig bestuurd door een computer.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de brochure van de wagen staat vermeld.

Je kunt echt meer performance halen uit je auto dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde vermogen, en de oplossing schuilt in chiptuning.

In een paar uur kan je auto door chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Je Fiat Idea 1.4i 16v 95pk heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder benzine verbruiken.

In het dagelijks gebruik van uw auto gaat u merken dat uw Fiat Idea veel lekkerder rijdt door Fiat Idea chip tunen. Na de chiptuning gaat optrekken een stuk sneller, omdat je Fiat Idea meer performance heeft gekregen.

Voordelen tunen van uw auto:​​

 • Geluid klinkt harder uit uw Fiat
 • Meer performance
 • Brandstofverbruik wordt minder van uw Fiat Idea 1.4i 16v 95pk
 • Meer rijplezier uit uw auto​

Hoe werkt het?​

We beginnen het proces met een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. We zullen de kwaliteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de accu controller.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Fiat Idea 1.4i 16v 95pk om mogelijke errors op te sporen, en bewaren we uiteraard een reservekopie. De statistieken worden door onze Fiat Idea 1.4i 16v 95pk chiptuning engineer onderworpen. Deze Fiat Idea 1.4i 16v 95pk ingenieur vergelijkt de gegevens met een database van software versies van vroegere chiptunes.

Vervolgens neemt hij de versie die het beste bij jouw Fiat Idea 1.4i 16v 95pk past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Fiat Idea 1.4i 16v 95pk. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een vermogensbank meermaals gecontroleerd.

Daardoor kunnen wij tempo en veiligheid waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw auto nodeloos te laten controleren.

Dat is de reden waarom wij een goedkope chiptuning kunnen aanbieden aan onze klanten. Een dyno is een veel minder goeie oplossing om je auto te laten chiptunen. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we ervoor kiezen onze eigen notie te gebruiken tijdens het chiptunen.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de chiptuning engineer, namelijk hoeveel hij schat dat de performance is.

Onze chiptuning is veilig

 • Specialistische kennis
 • We back-uppen uw software eerst
 • De beste Fiat Ideachiptuning bestanden in gebruik
 • Vraag een prijsinschatting aan en weet exact wat het nieuwe vermogen van u Fiat Idea 1.4i 16v 95pk kan worden!
 • Goede voeding tijdens tijdens het tunen

Kom erachter wat chiptuning met je auto doet:

Verschillende vormen Fiat Idea 1.4i 16v 95pk motor tuning:

Voor het Fiat Idea 1.4i 16v 95pk motor vermogen te maximaliseren zijn meerdere methodes en dit zijn de manieren die we hieronder uit de doeken doen:

Methode 1: Fiat Idea 1.4i 16v 95pk OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Fiat Idea 1.4i 16v 95pk is de meest populaire vorm van chiptuning. Met obd chiptuning maken we gebruik van de obd port in uw Fiat Idea 1.4i 16v 95pk.

Door dit gemak is deze voordelige manier van auto chiptuning erg geliefd en komt ze veel voor. Via OBD kan je immers alle onderdelen van je ECU die verantwoordelijk zijn voor het vermogen van uw Fiat Idea 1.4i 16v 95pk aanpassen. Zonder de Fiat Idea 1.4i 16v 95pk ECU uit elkaar te hoeven halen.

Door het Fiat Idea 1.4i 16v 95pk auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder fysieke reparaties aan de auto!

Stage 2 Fiat Idea 1.4i 16v 95pk chiptuning

De naam zegt het helemaal. Deze manier houdt in dat er dus een wijziging zal plaatsvinden in hoe de Fiat Idea 1.4i 16v 95pk er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Bijvoorbeeld een sport uitlaat of/en betere motorkoeling.

Door te kiezen voor tevens fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale performance van je auto behalen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 Fiat Idea 1.4i 16v 95pk chiptuning. Hierbij pas je de auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Fiat Idea 1.4i 16v 95pk haalt.

Voor wie alles uit hun auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de beste methode.

Diepgaande kennis over Fiat Idea 1.4i 16v 95pk ECU software: onze plus

Doordat wij ver reikende know-how hebben over de software van uw Fiat Idea 1.4i 16v 95pk kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Fiat Idea 1.4i 16v 95pk chiptuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in verscheidene overige software modificaties zoals bijvoorbeeld roetfilterverwijderingen. Ook worden wij dikwijls gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning stuk zijn gegaan, te repareren.

externe ecu tuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de ECU (motor computer) in uw auto aanpassen
Onze locatie in Rotterdam heeft een dyno-testbank
Mijn Chiptuning locatie Rotterdam heeft een dyno-testbank

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto tuning

Bij onze stage 1 Fiat chiptuning zijn alle reparaties op uw oorspronkelijke ECU zonder uiterlijke modificaties aan uw Fiat auto.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

De situatie is anders bij stage 2.
U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.