Chiptuning in Opmeer

Alle auto merken waarvoor wij chiptuning bieden:

No products found

Wat voor voordelen heeft chiptuning voor mijn auto?

De standaard motormanagement software in uw auto is gelimmiteerd.Dit is gedaan omdat deze software precies het vermogen moet halen dat in de autobrochure staat gepresenteerd.

Je kunt meer kracht halen uit je auto dan dit gestandaardiseerde vermogen, en de oplossing schuilt in chiptuning.

Chiptuning Opmeer kan ervoor zorgen dat we in enkele uren uw auto kunnen voorzien van een vermogensverbetering tot wel 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat uw auto tot wel 15% minder benzine of diesel verbruikt.

De dagen na het chiptunen zal je direct met dat het rijden met uw auto veel sportiever en fijner aanvoelt door de chiptuning. Na de chiptuning gaat optrekken veel sneller, omdat je auto meer vermogen heeft gekregen.

Pluspunten auto laten chippen

Meer vermogen​

Beter geluid

Plezieriger rijden​

Verlaagd brandstof gebruik

Hoe gaat het in zijn werk?​

We starten het proces met een afspraak bij onze Mijn Chiptuning locatie in Opmeer. We zetten uw auto op een speciale accu controller. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de maximum stabiele spanning behaalt.

Daarna zal de software van uw auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen gegevens door ons bewaard. De statistieken worden door onze inhouse Opmeer chiptuning engineer onderworpen. Deze Opmeer ingenieur vergelijkt de statistieken met een database van software versies van vroegere chiptunes.

De chiptuning Opmeer engineer, kiest de software uit die het meest aansluit bij uw auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de auto. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een dyno meermaals gechecked.

Op die manier wordt de speed en de veiligheid van de auto een garantie die wij u kunnen geven. En zo moet u geen geld uit te geven aan een controletest van uw auto.

Dat is de reden waarom wij een goedkope chiptuning kunnen presenteren aan onze klanten. Je auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eenvermogensbank biedt veel minder garantie op degelijk maatwerk. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer know-how en tijdsbestek.

Krijg gelijk een uitslag met het geschatte vermogen na het Opmeer chiptunen

Veilige chiptuning:​

Diepgaande kennis van de Motormanagement

Goede voeding tijdens gedurende het chippen

Eerst een goede back-up ​

Gebruik van goede tuning software

Kom erachter wat chip tuning met je auto kan doen:​

Verschillende vormen chiptuning:

Om het motor vermogen te maximaliseren zijn diverse manieren en dit zijn de manieren die we hieronder uit de doeken doen:

Methode 1: Opmeer OBD chiptuning

OBD chiptuning Opmeer is een veelvoorkomende methode om je auto te chiptunen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Door dit gemak is deze voordelige methode van auto chiptuning erg populair en komt ze veel voor. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de auto door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt verhoogd. Zonder de ECU uit elkaar te hoeven halen.

Door het auto laten chippen Opmeer krijgt u dus meer vermogen zonder uiterlijke aanpassingen aan de auto!

Een recent voorbeeld is Maserati chiptuning

Chiptuning Opmeer Stage 2

De naam zegt het helemaal. Bij deze methode van Opmeertuning maak je fysieke aanpassingen aan de auto. Een sportuitlaatdemper of een gunstiger systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning genoemd. Je auto wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Voor wie alles uit hun auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de goede manier.

BMW laten chippen
Voorbeeld verbeteringen van vermogen door obd tuning Opmeer.

Specialistische ECU software kennis​

Doordat wij ver reikende kennis hebben over de software van uw Opmeer kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Opmeer.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook specialistisch zijn in verscheidene overige software aanpassingen waaronder roetfilterverwijderingen. Ook worden wij regelmatig gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning kapot zijn gegaan, te herstellen.

Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) is Mijn Chiptuning ook in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

FAQ:

Wij hebben meerdere chiptuning locaties gevestigd door heel Nederland. Hieronder ziet u een overzicht van de vestigingen

Andere steden waar we in de buurt zitten zijn:

Dus als u op één van deze plaatsen in Noord Holland woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

Auto producenten chiptunen hun auto’s wel. Dit is hoe het werkt: Auto makers leveren auto’s in meerdere modellen. De vermogens en prijs van de auto types verschillen. Auto fabrikanten maken om kosten en tijd te sparen een enkele motor voor al deze typen. Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal koppen die hebben ontdekt hoe je zonder fabrikant je auto kunt chippen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een beter aantal pk uit je auto halen.

Foute chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto.

Hier vind je meer info over risico’s van chippen, anders kun je hieronder een kort versie lezen.

Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door verkeerd afgestelde apparatuur.

Ook kan er door een verkeerd afgestelde brandstof zuurstof verhouding meerdere componenten in uw auto kapot maken. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Zeker, het chippen van je auto zorgt voor een betere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook minder brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto! Ditgene is alleen niet van toepassing als je na het chippen je rijstijl aanzienlijk aanpast.
Ook doen we een speciale methode van chiptuning genaamd eco chip tuning. Hierbij concentreren we ons volledig op chip tuning om brandstofverbruik te verminderen en is het aantal extra vermogen minimaal. Als je een prijsopgave aanvraagt kun je aangeven welke manier van chiptuning jij wilt hebben voor je auto.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is je auto chippen legaal. Jammer genoeg is het controleren van de eerder genoemde millieu kaders erg moeilijk. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is zelfs niet in staat om dit te toetsen. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle reparaties op uw oorspronkelijke ECU zonder fysieke modificaties aan uw auto.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval.

Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder auto doen.