Chiptuning Enkhuizen: Bij u in de buurt

auto merken waarvoor Mijn Chiptuning chiptuning doet:

No products found

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan chiptuning Enkhuizen?

De standaard motormanagement computer software in uw auto is gelimmiteerd.De Engine Control Unit(ECU) is afgesteld om een bepaald aantal PK te behalen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Het chippen van je auto is de beste optie om je wagen een meer vermogen te geven.

Door het tunen van uw auto krijgt uw auto binnen een paar uur tot wel 35% meer vermogen.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat uw auto tot wel 15% minder benzine of diesel verbruikt.

Chiptuning zal ervoor zorgen dat het besturen van je auto veel fijner en “krachtiger” aanvoelt, rijden wordt een plezier! Je auto zal sneller accelereren en het vermogen die hij hierbij geeft is veel consistenter.

De voordelen auto laten chippen

Meer vermogen​

Geluid klinkt harder

Meer rijplezier

Verminderd brandstof gebruik

Hoe werkt chiptunen?​

Voor stage 1 chiptuning plant u een afspraak bij onze Mijn Chiptuning locatie in Enkhuizen. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. Die zorgt ervoor dat uw auto op maximale stabiele volt blijft tijdens de chiptuning.

Daarna zal de software van uw auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen statistieken door ons bewaard. Daarna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning Enkhuizen specialistDaarna bezorgen we de gegevens van uw auto aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in chiptuning. Deze Enkhuizen engineer vergelijkt de software met een database van software versies van eerdere chiptunes.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning Enkhuizen. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de auto. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we benutten voor het chippen van uw auto werd uitgebreid gecontroleerd op eentestbank.

We kunnen zo de snelheid en de veiligheid van uw auto waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw auto nodeloos te laten controleren.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die goed is voor de portemonnee. Je auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eenvermogensbank biedt veel minder garantie op precies maatwerk. De chiptuning software die wij gebruiken biedt veel meer perspectief op een diepgaande kennis en werkt veel diepgaander.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij raamt dat het vermogen is.

Veiligheid gegarandeerd door:​

Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) van uw auto

Speciale voeding tijdens tijdens de chiptuning

We kopiëren uw software eerst ​

Gebruik van beste chiptuning software

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:​

Beschikbare soorten chiptuning:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op verschillende manieren, namelijk:

Methode 1: Enkhuizen OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Enkhuizen is de meest gevraagde vorm van chiptuning. Met stage 1 obd tuning Enkhuizen maak je gebruik van de obd poort in je auto.

Omdat deze methode voordelig is en ze erg doordacht en gerespecteerd is, kiest de klant vaak voor deze optie. OBD is een manier die via het aanpassen van de ECU een totale invloed heeft op de kracht van de auto. Via deze manier hoeven we zelfs uw ECU niet te ontmantelen.

Door het auto laten chippen Enkhuizen krijgt u dus meer vermogen zonder uiterlijke modificaties aan de auto!

Zie dit relevante voorbeeld: renault clio tuning

Chiptuning Enkhuizen Stage 2

De naam zegt het helemaal. Bij deze methode van Enkhuizentuning maak je fysieke aanpassingen aan de auto. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motor cooling.

Door te kiezen voor zowel fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je auto behalen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning genoemd. Je auto wordt de beste versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Voor wie alles uit hun auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer neer te leggen, is dit de goede methode.

BMW laten chippen
Voorbeeld verbeteringen van performance door remapping in Enkhuizen.

Gespecialiseerde kennis over ECU's​

Doordat wij diepe kennis hebben over de software van uw Enkhuizen auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Enkhuizen chiptuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van autosoftware modificaties, bijvoorbeeld het wegwerken van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het herstellen van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging kapot zijn gegaan.

Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) is Mijn Chiptuning in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

FAQ over tuning:

Door heel Nederland hebben we locaties. Hieronder ziet u een lijst van de tuning vestigingen

Andere plaatsen waar we in de buurt zitten zijn:

Als u dus zoekend bent naar tuning bedrijf Noord Holland helpen we je graag verder.

Dit doen auto makers wel, maar met een ander doel. Dit zit namelijk zo: Auto makers leveren auto’s in meerdere typen. De vermogens en prijs van de types verschillen. Omdat fabrikanten niet voor elk model een nieuwe motor kan ontwikkelen maken ze een enkele motor voor alle auto modellen. Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de auto fabrikant kan aanpassen en je auto kunt chippen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een beter vermogen uit je auto halen.

Amateuristische chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto.

Hier vind je meer info over nadelen chiptuning, anders kun je hieronder een samenvatting lezen.

Door verkeerd afgestelde apparatuur zou je de ECU (motor computer) beschadigd raken.

Ook kan er door een verkeerd afgestelde brandstof zuurstof verhouding een aantal componenten in uw auto kapot maken. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste chiptuning files. Gemaakt door ervaren chiptuners op een testbank.

Zeker, je auto chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Dat is alleen niet van toepassing als je na het chippen van je auto je rijstijl aanzienlijk veranderd.
Eco tuning is een manier van chiptuning die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons compleet op chip tuning met het doel dieselverbruik te verminderen en is het aantal extra vermogen minimaal. Als je een offerte aanvraagt op de site kun je aangeven welke manier van chippen jij wilt laten doen voor je auto.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is chiptuning legaal. Jammer genoeg is het controleren van deze millieu kaders erg lastig. Ook de APK is niet in staat om dit te toetsen. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle reparaties op uw oorspronkelijke ECU zonder fysieke aanpassingen aan uw auto.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Stage 2 van de tuning is verschillend.

Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw auto dus even kwijt.