Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk Chiptuning

 • Stage 1 & Stage 2 tuning
 • Testrit na chiptuning

Binnen 24uur reactie

chiptuning Seat altea / xl 2.0 tdi 140pk

Stage 1 Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk Chiptuning

Standaard Stage 1 Winst
Vermogen 140pk 175pk +25%
Koppel 320nm 395nm +23.4%
 • Tuning-opties:
 • EGR uitschakeling
 • Foutcodes / Verwijderen van DTC's
 • Swirl Flaps
 • Vmax

Offerte aanvragen

Binnen 24uur reactie

Vermogen (PK)

PK voorPK na0306090120150180

Koppel (NM)

NM voorNM na050100150200250300350400

Specificaties

Brandstof Diesel
Cilinderinhoud 1968 CC
Type ecu Bosch EDC16U1 & Bosch EDC16U31 & Bosch EDC16U34
Compressieverhouding 18,0 : 1
Boring X slag 81,0 X 95,5 mm
Motornummer BKD

Seat tuning

Wat voor voordelen heeft chiptuning?

Het motormanagementsysteem van uw auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat vermeld.

Het chippen van uw auto is de beste keuze om uw auto een groter vermogen te geven.

Door het chippen van uw Seat auto kunnen we binnen een paar uur een vermogens verbetering realiseren van tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder uitstoot zal hebben.

In het dagelijks rijden in uw auto zult u merken dat uw Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk veel soepelder rijdt door tuning Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk. Doordat hij vlugger accelereert en veel consistenter is in het leveren van performance.

De voordelen auto chiptuning:​​

 • Meer plezier ​
 • Harder geluid
 • Verminderd brandstof gebruik van uw auto
 • Meer performance uit uw auto

Hoe gaat het in zijn werk?​

Bij stage 1 chippen Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk plant u een afspraak bij één van onze tuning locaties bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de batterij controller.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. Daarna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk engineer. Daarna sturen we de software van uw Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in chiptuning. Deze Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk engineer vergelijkt de gegevens met een database van software versies van vroegere chiptunes.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel de performance ondergaat een modificatie. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk is uitgebreid gecontroleerd op eentestbank.

Op die manier wordt de speed en de veiligheid van de Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk een garantie die wij u kunnen bieden. Zo kunt u een paar honderd euro uitsparen aan uw Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk nodeloos te laten nakijken.

Dat is de reden waarom wij een voordelige chiptuning kunnen presenteren aan onze klanten. Je auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op degelijk maatwerk. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze accurater is en omdat we verkiezen onze eigen kennis te gebruiken tijdens het chiptunen.

Krijg gelijk een rapport met het geschatte vermogen na het Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk chiptunen

Veilige chiptuning door

 • Diepgaande kennis van de motor computer en van uw Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk
 • Een back-up van de oude staat
 • De beste Seat Altea / XLtuning bestanden in gebruik
 • Vraag een prijsopgave aan en weet exact wat het grotere vermogen van uw auto kan worden!
 • Goede accu voeding tijdens het chippen

Vraag een prijsinschatting aan en weet exact wat het nieuwe vermogen van uw auto kan worden!

Methodes voor Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk motor tuning:

Voor het Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk motor vermogen te vergroten zijn meerdere methodes en dit zijn de manieren die we hieronder uitleggen:

Methode 1: Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk OBD chiptuning

Het OBD-tuning systeem is waarschijnlijk de meest gewaardeerde manier voor het Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk chippen. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk.

Daardoor is dit een voordelige Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk chiptuning manier en ook de populairste. OBD zorgt ervoor dat de performance van de auto door een aanpassing van het motormanagementsysteem wordt verhoogd. OBD is een chiptuning methode waar je de ECU niet nutteloos moet uit elkaar halen.

Door het Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk auto laten chippen krijgt u dus meer vermogen zonder uiterlijke modificaties aan de Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk!

Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk chiptuning Stage 2

Met deze term weet je al genoeg. Bij deze methode van Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk tuning maak je uiterlijke aanpassingen aan de Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motorkoeling.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning Seat Altea / XL 2.0 TDI 140pk. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Voor wie alles uit hun auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer neer te leggen, is dit de goede manier.

Gespecialiseerde know-how over ECU’s

Wij beloven u de meest kwalitiatieve diensten op de markt voor een tuning van uw auto.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in verscheidene overige software aanpassingen waaronder roetfilterverwijderingen. Ook worden wij regelmatig gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning stuk zijn gegaan, te repareren.

ecu files tuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU (motor computer) in uw auto aanpassen.
Onze locatie in Rotterdam heeft een dyno-testbank
Mijn Chiptuning locatie Rotterdam heeft een dyno-testbank

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto laten chippen

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Seat , zonder dat hierbij aanpassingen Seat baar zijn door het blote oog.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Seat .

Stage 2 van de tuning is verschillend.
U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.