Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk Chiptuning

 • Stage 1 & Stage 2 tuning
 • Testrit na chiptuning

Binnen 24uur reactie

chiptuning Seat altea / xl 1.6 tdi 105pk

Stage 1 Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk Chiptuning

Standaard Stage 1 Winst
Vermogen 105pk 150pk +42.9%
Koppel 250nm 320nm +28%
 • Tuning-opties:
 • EGR uitschakeling
 • Foutcodes / Verwijderen van DTC's
 • START/STOP Uitschakeling
 • Swirl Flaps
 • Vmax

Offerte aanvragen

Binnen 24uur reactie

Vermogen (PK)

PK voorPK na0255075100125150

Koppel (NM)

NM voorNM na04080120160200240280320

Specificaties

Brandstof Diesel
Cilinderinhoud 1598 CC
Type ecu Bosch EDC17C64 & Siemens/Continental PCR 2.1 & Temic DQ200
Compressieverhouding 16,5 : 1
Boring X slag 79,5 X 80,5 mm
Motornummer CAY

Seat tuning

Ontdek wat chiptuning voor uw Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk auto kan doen:

Het standaard programma in de motor controller van uw auto is niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat opgelijst.

Het laten chiptunen van uw auto is de uitgelezen keuze om uw Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk een groter vermogen te geven.

Door het chiptunen van uw Seat kunnen we binnen een paar uur een vermogens verbetering verwezenlijken van tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder uitstoot zal hebben.

Dag in dag uit zal het autorijden veel fijner en flexibel aanvoelen door de Seat Altea / XL tunen. Na de chiptuning gebeurt accelereren een stuk vlugger, omdat je auto meer vermogen heeft gekregen.

De voordelen Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk chiptuning:​​

 • Meer rijplezier uit uw auto​
 • Beter geluid
 • Verlaagd brandstof gebruik
 • Meer performance uit uw auto

Hoe werkt het?​

We beginnen het proces met een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. De accu controller biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de opperste stabiele volt behaalt.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om mogelijke foutcodes op te sporen, en nemen we uiteraard een reservekopie. De statistieken worden door onze Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk hiermee vergelijken.

De chiptuning Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Een specifieke chiptuning op maat voor uw auto dus. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een dyno meermaals gechecked.

Op die manier wordt de speed en de veiligheid van de auto een garantie die wij u kunnen geven. Zonder uw auto voor honderden euro’s te hoeven controleren.

Dat is de reden waarom wij een voordelige chiptuning kunnen presenteren aan ons klantenbestand. Een dyno is een veel minder goeie oplossing om je auto te laten chiptunen. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer know-how en tijdsbestek.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de chiptuning engineer, namelijk hoeveel hij raamt dat het vermogen is.

Veilige chip tuning

 • Ontdek wat het chippen voor uw Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk kan doen:
 • Goede Seat Altea / XLtuning software in gebruik
 • We back-uppen uw software eerst
 • Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw auto
 • Speciale voeding tijdens gedurende de chiptuning

Vraag een prijsopgave aan en weet precies wat het nieuwe vermogen van u Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk wordt!

Verschillende vormen Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk motor tuning:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op verschillende methodes, namelijk:

Stage 1 Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk OBD chiptuning

Het OBD-tuning systeem is wellicht de meest gekende manier voor het Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk chippen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Hierdoor is dit een voordelige Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk chiptuning variant en ook de populairste. Via OBD kan je namelijk alle onderdelen van je ECU die aansprakelijk zijn voor de performance van uw Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk aanpassen. Via deze methode moet je zelfs de Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk ECU niet te ontmantelen.

Beknopt gezegd betekent chiptuning een auto met meer performance, zonder dat je auto er een transformatie voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk chiptuning

Met deze term weet je al alles. Deze manier houdt in dat er dus een wijziging zal plaatsvinden in hoe de Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motorkoeling.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk genoemd. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Deze vorm van Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk chiptuning is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

Gespecialiseerde notie over Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk ECU’s

Doordat wij diepe kennis hebben over de software van uw Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Seat Altea / XL 1.6 TDI 105pk chiptuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in diverse overige software modificaties zoals bijvoorbeeld roetfilterverwijderingen. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een mislukte chiptuning poging stuk zijn gegaan.

ecu tuning nederland
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) is Mijn Chiptuning zelfs in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen.
Onze locatie in Rotterdam heeft een dyno-testbank
Mijn Chiptuning locatie Rotterdam heeft een dyno-testbank

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chip tunen

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de auto, zonder dat hierbij aanpassingen Seat baar zijn door het blote oog.

Daarom is je auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

Stage 2 van de tuning is verschillend.
Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw Seat dus even kwijt.