Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk Chiptuning

 • Stage 1 & Stage 2 tuning
 • Testrit na chiptuning

Binnen 24uur reactie

chiptuning Mercedes-benz gl 350 cdi 211pk

Stage 1 Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk Chiptuning

Standaard Stage 1 Winst
Vermogen 211pk 275pk +30.3%
Koppel 510nm 600nm +17.6%
 • Tuning-opties:
 • EGR uitschakeling
 • Foutcodes / Verwijderen van DTC's
 • Swirl Flaps
 • Vmax

Offerte aanvragen

Binnen 24uur reactie

Vermogen (PK)

PK voorPK na04080120160200240280

Koppel (NM)

NM voorNM na0100200300400500600

Specificaties

Brandstof Diesel
Cilinderinhoud 2987 CC
Type ecu Bosch EDC16CP31 & Bosch EDC17C01 & Bosch EDC17CP10
Compressieverhouding 17,7 : 1
Boring X slag 83,0 X 92,0 mm
Motornummer OM 642

Mercedes-Benz tuning

Wat voor voordelen heeft chiptuning?

Het standaard programma in de motor controller van uw auto is niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de brochure van de wagen staat opgelijst.

Het laten tunen van uw auto is de uitgelezen optie om uw Mercedes-Benz GL een groter vermogen te geven.

In een paar uur kan je auto met chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer performance krijgen.

Je auto heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder brandstof verbruiken.

Mercedes-Benz GL tunen zal ervoor zorgen dat het besturen van je Mercedes-Benz GL veel fijner en “sneller” aanvoelt, autorijden wordt een plezier! Na de chiptuning gaat optrekken een stuk vlugger, omdat je auto meer vermogen heeft gekregen.

Voordelen tunen van uw auto:​​

 • Geluid klinkt sportiever
 • Verminderd brandstof gebruik van uw auto
 • Meer plezier ​
 • Sneller optrekken uit uw auto

Hoe werkt het?​

Voor stage 1 chiptuning Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk plant u een afspraak bij één van onze locaties bij u in de buurt. We zullen de degelijkheid van de accu van uw auto nagaan door middel van een accutester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de batterijtester.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk om mogelijke errors op te sporen, en nemen we uiteraard een reservekopie. De softwaregegevens worden door onze Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde ingenieur beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw auto hiermee vergelijken.

De chiptuning Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we benutten voor het chippen van uw auto is uitgebreid getest op eenvermogensbank.

We kunnen zo de snelheid en de veiligheid van uw auto waarborgen. Zonder uw Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk voor honderden euro’s te hoeven testen.

Hierdoor kunnen wij goedkope chiptuning verstrekken. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je auto in een middagje op een dyno tuned. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijd.

Na het Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk chiptunen krijgt de klant direct een uitslag van de geraamde performance van de Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk.

Veilige auto tuning door

 • Goede voeding tijdens gedurende het tunen
 • Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:
 • Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw Mercedes-Benz auto
 • Exclusief gebruik van goede Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk chiptuning bestanden
 • Vooraf een goede back-up van de oude staat van uw Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk

Kom erachter wat chiptuning met je auto doet:

De opties voor het tunen van de motor:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op verscheidene methodes, namelijk:

Methode 1: Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk OBD chiptuning

Het OBD-tune systeem is wellicht de meest gekende manier voor het Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk chippen. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de auto.

Omdat deze methode voordelig is en ze erg doordacht en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze optie. OBD is een manier die via het aanpassen van de ECU een complete impact heeft op de kracht van de Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk. Zonder de Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk ECU uit elkaar te hoeven halen.

Je auto ziet er identiek uit, maar de performance werd opgedreven!

Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk chiptuning Stage 2

De naam zegt het helemaal. Deze manier houdt in dat er dus een verandering zal plaatsvinden in hoe de Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een sport uitlaat of een gunstiger systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze manier van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk chiptuning. Je auto wordt de beste versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Stage 2 Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk chiptuning is weggelegd voor een welgesteld klantenbestand dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun auto.

Specialistische ECU programmatuur kennis

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze diensten een garantie op hoogstaande autotuning.

Zo doen wij naast Mercedes-Benz GL 350 CDI 211pk chiptuning ook verscheidene andere software modificaties voor auto’s als roetfilterverwijderingen. Ook worden wij herhaaldelijk gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning stuk zijn gegaan, te herstellen.

Subaru ecu tuning files
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) is Mijn Chiptuning ook in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen.
Onze locatie in Rotterdam heeft een dyno-testbank
Mijn Chiptuning locatie Rotterdam heeft een dyno-testbank

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto laten chippen

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Mercedes-Benz auto.

De situatie is anders bij stage 2.
Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Mercedes-Benz auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder auto doen.