Chiptuning Alphen aan den Rijn

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn auto chiptunen in Alphen aan den Rijn?

Het standaard programma in de motor controller van uw auto is niet optimaal.De motor controller is afgesteld om een bepaald gestandaardiseerd vermogen te halen, namelijk dat van in de autobrochure.

Je kunt meer vermogen halen uit je auto dan dit voorgeprogrammeerde vermogen, en de oplossing schuilt in je auto laten chippen.

Door het chiptunen van uw auto door Mijn Chiptuning krijgt uw auto binnen een paar uur tot wel 35% meer PK.

Terwijl we brandstofverbruik tot wel 15% verlagen.

Chiptuning zal ervoor zorgen dat het besturen van je auto veel fijner en “sneller” aanvoelt, autorijden wordt een plezier! Je auto zal sneller accelereren en het vermogen die hij hierbij levert is veel consistenter.

De 4 grootste voordelen

Meer vermogen​

Geluid klinkt beter ​

Meer rijplezier

Verminderd brandstof gebruik

Hoe gaat dat precies, remappen?​

We starten het proces met een bezoek aan huis. We zullen de kwaliteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een accu controller. Die zorgt ervoor dat uw auto op maximale stabiele volt blijft tijdens de chiptuning.

Hierna zal de software van uw auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen gegevens door ons bewaard. Hierna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning Alphen aan den Rijn specialistDaarna bezorgen we de gegevens van uw auto aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in chiptuning. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw auto hiermee vergelijken.

De chiptuning Alphen aan den Rijn engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de auto. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen gebruiken tijdens het chiptuning proces is erg gedetailleerd onder de loep genomen.

Daardoor kunnen wij tempo en veiligheid beloven. Zo kunt u een paar honderd euro uitsparen aan uw auto nodeloos te laten checken.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die interessant is voor de portemonnee. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je auto in een middagje op een dyno tuned. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we verkiezen onze eigen kennis te gebruiken tijdens het proces.

Na het Alphen aan den Rijn chiptunen krijgt de klant meteen een rapport van de geraamde performance van de auto.

Onze chiptuning is veilig:​

Specialistische kennis

Speciale accu voeding tijdens de chiptuning

Eerst een goede kopie van de oude staat ​

Gebruik van goede tuning software

Vraag een offerte aan en weet exact wat het nieuwe vermogen van uw auto kan worden!​

Beschikbare soorten motor tuning:

Om het motor vermogen te vergroten zijn verscheidene methodes en dit zijn de methodes die we hieronder uitleggen:

Methode 1: Alphen aan den Rijn OBD chiptuning

OBD chiptuning Alphen aan den Rijn is een veelvoorkomende manier om je auto te chiptunen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Omdat deze methode voordelig is en ze erg doordacht en gerespecteerd is, kiest de klant vaak voor deze methode. Via OBD kan je immers alle onderdelen van je ECU die aansprakelijk zijn voor de performance van uw auto aanpassen. Met deze manier hoeven we zelfs de ECU niet te ontmantelen.

Je auto ziet er hetzelfde uit, maar de performance werd gemaximaliseerd!

Stage 2 chiptuning Alphen aan den Rijn

Het woord chiptunen verhult al wat dit betekent. Bij deze methode van Alphen aan den Rijn tuning maak je fysieke wijzigingen aan de auto. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motor cooling.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning. Je auto wordt de beste versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Stage 2 Alphen aan den Rijn chiptuning is weggelegd voor een welgesteld klantenbestand dat hoge eisen stelt aan het vermogen en look van hun auto.

chiptuning
Voorbeeld verbetering van vermogen door remapping.

Specialistische ECU software kennis​

Wij verzekeren u de meest kwalitiatieve services op de markt voor een tuning van uw auto.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van autosoftware modificaties, bijvoorbeeld het elimineren van roetfilters. Ook worden wij dikwijls gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning kapot zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de ECU (motor computer) in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen over tuning:

Mijn Chiptuning is gevestigd in Zwaag dit is in de buurt van Alphen aan den Rijn . Bekijk hieronder ons bedrijf op Google Maps:

We zitten ook vlakbij: Leiden, Kudelstaart, Gouda, Zoetermeer, Lisserbroek, De Kwakel, Rijsenhout, Aalsmeer, Uithoorn, Rozenburg. Als u dus zoekend bent naar een tuning bedrijf in de buurt van deze locaties zijn we je graag van dienst.

Auto producenten chippen hun auto’s wel. Het werkt namelijk zo:

Auto producenten leveren auto’s in meerdere typen. Deze auto modellen hebben verschillende vermogens snellere modellen zijn uiteraard duurder.
Elk model krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee sparen auto fabrikanten ontwikkel- en productiekosten.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze software ook zonder de producent kan veranderen en je auto kunt remappen. Hierdoor kun je met de geschikte apparatuur zonder de producent het maximale uit je auto halen.

Op een slechte manier chippen is zeker slecht voor je auto.

Hier vind je meer info over nadelen remappen, of lees hieronder een samenvatting.

Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door verkeerde apparatuur.

Ook kan er door een verkeerde brandstof zuurstof verhouding verschillende onderdelen in uw auto beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn op een testbank.

Ja, het chippen van je auto zorgt voor een efficiëntere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook minder brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je auto! Dit is echter niet van toepassing als je na het chippen van je auto je rijstijl aanzienlijk veranderd.
Ook doen we een speciale methode van chippen genaamd ecu tuning. Hierbij concentreren we ons compleet op branstofvebruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Als je een prijsopgave aanvraagt kun je aangeven welke manier van chippen jij wilt laten doen voor je auto.

Het chiptunen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu kaders blijft. Het controleren van deze millieu grenzen is namelijk bijzonder complex. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is ook niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Chiptuning is bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de auto, zonder dat hierbij aanpassingen Alphen aan den Rijnbaar zijn door het blote oog.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw auto.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval.
Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw auto dus even kwijt.
WhatsApp WhatsApp met mij