Audi A3 1.6 TDI 90pk Chiptuning

 • Stage 1 & Stage 2 tuning
 • Testrit na chiptuning

Binnen 24uur reactie

chiptuning Audi a3 1.6 tdi 90pk

Stage 1 Audi A3 1.6 TDI 90pk Chiptuning

Standaard Stage 1 Winst
Vermogen 90pk 140pk +55.6%
Koppel 230nm 320nm +39.1%
 • Tuning-opties:
 • EGR uitschakeling
 • Foutcodes / Verwijderen van DTC's
 • START/STOP Uitschakeling
 • Swirl Flaps
 • Vmax

Offerte aanvragen

Binnen 24uur reactie

Vermogen (PK)

PK voorPK na020406080100120140

Koppel (NM)

NM voorNM na04080120160200240280320

Specificaties

Brandstof Diesel
Cilinderinhoud 1598 CC
Type ecu Siemens/Continental PCR 2.1
Compressieverhouding 16,5 : 1
Boring X slag 79,5 X 80,5 mm
Motornummer CAYB

Audi tuning

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Audi A3 1.6 TDI 90pk chiptunen?

Het standaard programma in de ecu van uw Audi A3 is niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de brochure van de wagen staat opgelijst.

Je kunt echt meer power halen uit je wagen dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde aantal pk, en de oplossing schuilt in chiptuning.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in twee tot 3 uur uw Audi A3 1.6 TDI 90pk kunnen voorzien van een performanceverbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Je Audi A3 is krachtiger, en zal tot wel 15% minder brandstof verbruiken.

chip tuning Audi A3 1.6 TDI 90pk zal als gevolg hebben dat het besturen van je Audi A3 veel fijner en “sneller” aanvoelt, autorijden wordt een plezier! Je Audi A3 zal vlotter accelereren en de performance die hij hierbij bekomt is veel consistenter.

Voordelen tunen van uw auto:​​

 • Minder brandstof gebruik van uw auto
 • Meer koppel uit uw Audi
 • Geluid klinkt harder uit uw Audi
 • Meer plezier uit uw auto​

Hoe gaat dat precies, chippenAudi A3 1.6 TDI 90pk?​

Je maakt een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de maximum stabiele volt behaalt.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. De statistieken worden door onze inhouse Audi A3 1.6 TDI 90pk chiptuning engineer onderworpen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning ingenieur opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw auto.

De chiptuning Audi A3 1.6 TDI 90pk engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een vermogensbank meermaals gecontroleerd.

We kunnen zo de rijsnelheid en de safety van uw auto waarborgen. En zo moet u geen cash uit te geven aan een controletst van uw Audi A3 1.6 TDI 90pk.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning leveren. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je Audi A3 1.6 TDI 90pk in een middagje op een vermogensbank tuned. De chiptuning software die wij gebruiken biedt veel meer perspectief op een precieze kennis en werkt veel diepgaander.

Na het Audi A3 1.6 TDI 90pk chiptunen krijgt de klant direct een rapport van de geraamde performance van de auto.

Veilige chip tuning door

 • Vooraf een goede kopie van de oude staat van uw Audi A3 1.6 TDI 90pk
 • Vraag een prijsopgave aan en weet precies wat het nieuwe vermogen van u Audi A3 1.6 TDI 90pk kan worden!
 • Gebruik van goede chiptuning software
 • Speciale accu voeding gedurende de chiptuning
 • Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw Audi A3 1.6 TDI 90pk

Ontdek wat auto chippen voor u auto kan doen:

De opties voor het tunen van de motor:

Het is mogelijk om de performance van de motor te doen vermeerderen aan de hand van verschillende manieren, en die leggen we hieronder uit:

Methode 1: Audi A3 1.6 TDI 90pk OBD chiptuning

Het OBD-tuning systeem is waarschijnlijk de meest populaire manier voor het Audi A3 1.6 TDI 90pk chippen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Audi A3 1.6 TDI 90pk zit, nodig.

Omdat deze methode weinig kost en ze erg doordacht en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze methode. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de auto door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt opgedreven. Zonder de Audi A3 1.6 TDI 90pk ECU uit elkaar te hoeven halen.

Je Audi A3 1.6 TDI 90pk ziet er gelijk uit, maar de performance werd gemaximaliseerd!

Audi A3 1.6 TDI 90pk chiptuning Stage 2

Met deze term weet je al genoeg. Bij deze methode van Audi A3 1.6 TDI 90pk tuning maak je fysieke aanpassingen aan de Audi A3 1.6 TDI 90pk. Een sportuitlaatdemper of een beter systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Door te kiezen voor zowel fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale performance van je auto behalen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning Audi A3 1.6 TDI 90pk. Hierbij pas je de Audi A3 1.6 TDI 90pk fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Audi A3 1.6 TDI 90pk haalt.

Voor wie alles uit hun auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de goede optie.

Diepgaande kennis over ECU software: onze plus

Doordat wij diepe know-how hebben over de software van uw Audi A3 1.6 TDI 90pk auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Audi A3 1.6 TDI 90pk.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Audi A3 1.6 TDI 90pk autosoftware modificaties, bijvoorbeeld het elimineren van roetfilters. Ook worden wij dikwijls gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning stuk zijn gegaan, te herstellen.

bosch ecu tuning
Voor het repareren van uw motor computer is Mijn Chiptuning ook in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen
Onze locatie in Rotterdam heeft een dyno-testbank
Mijn Chiptuning locatie Rotterdam heeft een dyno-testbank

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chip tunen

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Audi , zonder dat hierbij aanpassingen Audi baar zijn door het blote oog.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Stage 2 van de tuning is verschillend.
Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Audi auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder Audi doen.