Chiptuning in Zeewolde

auto merken waarvoor wij chiptuning bieden:

No products found

Welke voordelen zijn er verbonden aan mijn auto chippen in Zeewolde?

De standaard software in de ECU (motor controller) van uw auto is niet optimaal.De ECU (motor controller) is geprogrammeerd om een specifiek gestandaardiseerd vermogen te halen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Echter kan uw auto vaak vele malen meer dan dit “brochure vermogen” en gelimiteerde vermogen is te vergroten chiptuning te laten doen voor je auto.

Chiptuning Zeewolde kan ervoor zorgen dat we in enkele uren uw auto kunnen voorzien van een performanceverbetering tot wel 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat uw auto tot wel 15% minder benzine of diesel verbruikt.

Chiptuning zal als gevolg hebben dat het besturen van je auto veel fijner en “krachtiger” aanvoelt, autorijden wordt een plezier! Doordat hij vlugger optrekt en veel consistenter is in het leveren van kracht.

De 4 grootste pluspunten obd tuning

Meer PK's​

Mooier geluid

Meer rijplezier

Minder brandstof gebruik

Hoe werkt chippen?​

Voor stage 1 chiptuning plant u een afspraak bij onze locatie in Zeewolde. We zullen de degelijkheid van de accu van uw auto nagaan door middel van een accutester. Die zorgt ervoor dat uw auto op maximale stabiele spanning blijft tijdens de chiptuning.

Daarna lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. De statistieken worden door onze Zeewolde chiptuning engineer onderworpen. Deze Zeewolde engineer vergelijkt de gegevens met een database van software versies van vroegere chiptunes.

Vervolgens neemt hij de versie die het beste bij jouw auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor het vermogen wordt aangepast bij de chiptuning Zeewolde. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen benutten tijdens het chiptuning proces is erg gedetailleerd onder de loep genomen.

Daardoor kunnen wij tempo en veiligheid beloven. En zo moet u geen cash uit te geven aan een controletest van uw auto.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning Zeewolde verstrekken. Je auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op precies maatwerk. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer inzicht en tijd.

Na het Zeewolde chiptunen krijgt de klant meteen een rapport van de geraamde performance van de auto.

Veilige chiptuning:​

Diepgaande kennis van de Motormanagement computer van uw auto

Goede accu voeding tijdens het tunen

Een back-up van de oude staat ​

Goede tuning files in gebruik

Kom erachter wat chippen met je auto doet:​

Beschikbare vormen motor tuning:

Het opdrijven van de performance kan op diverse methodes, namelijk:

Methode 1: Zeewolde OBD chiptuning

Het OBD-tuning systeem is wellicht de meest gewaardeerde manier voor het chippen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Hierdoor is dit een goedkope Zeewolde chiptuning methode en ook de populairste. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de auto door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt verhoogd. Met deze manier hoeven we zelfs uw ECU niet te ontmantelen.

Door het auto laten chippen Zeewolde krijgt u dus meer vermogen zonder uiterlijke reparaties aan de auto!

Een goed voorbeeld is ford focus chiptuning

Stage 2 chiptuning Zeewolde

Met deze term weet je al voldoende. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de auto plaats. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motor cooling.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 chiptuning. Hierbij pas je de auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je auto haalt.

Voor wie alles uit hun auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de beste methode.

BMW laten chippen
Één van Mijn Chiptuning zijn eerder behaalde resultaten na het auto chippen

Gespecialiseerde kennis over ECU software: onze meerwaarde​

Omdat we gespecialiseerd zijn in Motormanagement software zijn onze diensten een garantie op de beste chiptuning.

Zo doen wij buiten chiptuning Zeewolde ook verschillende andere software aanpassingen voor Zeewolde auto’s als het verwijderen van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging stuk zijn gegaan.

Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de ECU (de computer van je auto) in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

FAQ over tuning:

Mijn Chiptuning beschikt over meerdere vestigingen gevestigd door Nederland. De chiptuning locaties kun je hieronder bekijken

Er zijn ook andere plekken waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn:

Als u dus zoekend bent naar motor tuning in Flevoland zijn we je graag van dienst.

Auto fabrikanten chippen hun auto’s wel. Dit is hoe het werkt: Een auto maker levert hun auto’s in een aantal types. De auto modellen verschillen in zowel vermogen als kosten. Omdat fabrikanten niet voor elk type een nieuwe motor kan produceren maken ze één motor voor alle auto modellen. Ze chiptunen vervolgens elk model met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal gasten die hebben ontdekt hoe je zonder auto maker je auto kunt chiptunen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een groter aantal pk uit je auto halen.

Amateuristische chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto.

Lees hier alle risico’s van chiptuning, Of je leest hieronder een samenvatting van de nadelen en risico’s.

Door verkeerde apparatuur zou je de motor computer beschadigd raken.

Verkeerde lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je motor ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste chiptuning software. Ontwikkeld door ervaren tuners op een dyno.

Ja, doordat je bij het auto chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je auto! Ditgene is echter niet van toepassing als je na het chiptunen je rijstijl aanzienlijk aanpast.
Eco tuning is een manier van chiptuning die ook interessant is. Hierbij focussen we ons compleet op chiptuning om brandstofverbruik te verminderen en is het aantal extra vermogen minimaal. Als je een prijsopgave aanvraagt kun je aangeven welke manier van chippen jij wilt laten doen voor je auto.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is chiptuning legaal. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder lastig. Ook de APK is niet in staat om dit te controleren. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen uiterlijke aanpassing plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

De situatie is anders bij stage 2.

Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw auto dus even kwijt.