ECU Tuning

Alle merken die wij van ECU tuning kunnen voorzien:

Wat is ECU Chiptuning?

Het standaard programma in de ECU van uw auto is niet optimaal. Want deze is gemaakt om standaard specificaties en vermogen uit de motor te halen.

Maar uw Motor kan vaak veel meer dan dit “standaard programma”. Hierdoor in ECU chiptuning bedacht. Hierbij tunen wij het programma in uw ECU om veilig het maximale uit uw auto te halen.

Door het tunen van uw ECU software  krijgt uw auto in enkele minuten 15 tot 35% Meer vermogen en Koppel!

Omdat uw motor efficiënter gaat lopen bespaard u ook nog eens tot wel 15% brandstof.

Uw auto trekt na tunen sneller op en geeft ook een mooier geluid. Dit komt, omdat wij het motormanagement naar uw wensen optimaliseren.

Wat zijn de voordelen van Ecu tuning?

  • Meer Vermogen
  • Meer Koppel
  • Naar uw wensen geoptimaliseerd
  • Minder brandstof gebruik

Hoe gaat het in zijn werk?

Bij Stage 1 Tuning gaat u naar een van onze locaties bij u in de omgeving. We zetten uw auto op een Accu controller welke zorgt voor een stabiele spanning voor een veilige chiptuning.

Hierna lezen we de Electronic control unit (ECU) van uw auto uit en maken hier een backup van. Vervolgens vergelijken we uw ecu software met eerder getunde auto’s die overeenkomen met uw auto.

Waarna we de waarde die de prestaties van uw motor bepalen aanpassen. Zo blijven alle andere instellingen behouden en voorkomen we foutmeldingen.

Door gebruik te maken van ons zeer grote database kunnen wij tegen een scherp tarrief een zeer kwalitatieve tuning leveren. De tuning software is geprogrammeerd en getest op een vermogenstestbank waardoor de kwaliteit erg goed is.

In onze locatie in Zuid Holland (Krimpen) heeft u zelfs de mogelijkheid om uw auto nog eens te laten testen op de testbank. Bij onze andere locaties is dit geen optie, maar wordt dezelfde software uit Krimpen gebruikt.

Veilige tuning door:

  • Uitgebreide kennis van het motormanagement in uw auto
  • Accu gaat op een speciale lader tijdens het tunen
  • Standaard een kopie van de software zijn orginele staat
  • Wij gebruiken de beste ECU-tuning software verkrijgbaar in Nederland

Vaak gestelde vragen:

Wat kost ECU tuning?

Omdat wij altijd de scherpste prijs willen geven werken wij met een prijs op maat. Laat hier uw kenteken, gegevens en wensen achter. Dan krijgt u binnen 24uur een offerte met vermogensschatting en de kosten van de chip tuning.

Is stage 2 ecu chiptuning mogelijk?

Naast stage 1 tuning bieden wij ook stage 2 chiptuning in. Bekijk de volgende link voor meer info en de verschillen tussen stage 1 en stage 2 tuning.

ECU chiptuning