Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk Chiptuning

 • Stage 1 & Stage 2 tuning
 • Testrit na chiptuning

Binnen 24uur reactie

chiptuning Volkswagen golf 1.4 tsi gte 242pk

Er is helaas tuning-data beschikbaar

Ontdek wat chiptuning voor uw Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk kan doen:

Het standaard programma in de Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk ecu van uw auto is niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de brochure van de wagen staat opgelijst.

Echter kan uw Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door Volkswagen tuning.

In enkele uren kan je auto met chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

In het dagelijks gebruik van uw Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk zult u merken dat uw auto veel lekkerder rijdt door Volkswagen Golf tunen. Doordat de wagen sneller accelereert en veel consequenter is in het leveren van kracht.

De 4 grootste voordelen​​

 • Meer plezier ​
 • Geluid klinkt harder uit uw Volkswagen
 • Verlaagd brandstof gebruik van uw Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk
 • Meer PK’s uit uw auto

Hoe werkt het?​

Voor stage 1 chiptuning Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk plant u een afspraak bij één van onze tuning locaties bij u in de buurt. We zullen de kwaliteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een accutester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de accu controller.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk om eventuele errors op te sporen, en bewaren we uiteraard een reservekopie. Daarna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning specialist. Daarna sturen we de gegevens van uw auto aan onze engineer die gespecialiseerd is in merk(naam) tuning. Onze gespecialiseerde ingenieur beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk hiermee vergelijken.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel de performance ondergaat een wijziging. Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw auto dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk werd uitgebreid gecontroleerd op eenvermogensbank.

Daardoor kunnen wij tempo en veiligheid beloven. En zo moet u geen geld uit te geven aan een controletst van uw auto.

Hierdoor kunnen wij goedkope chiptuning leveren. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk in een middagje op een testbank tuned. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze accurater is en omdat we verkiezen onze eigen notie te gebruiken tijdens het proces.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de chiptuning engineer, namelijk hoeveel hij raamt dat de performance is.

Veilige chip tuning

 • Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw Volkswagen auto
 • Goede accu voeding gedurende het chippen
 • De beste Volkswagen Golfchiptuning bestanden in gebruik
 • Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:
 • We kopiëren uw software eerst

Ontdek wat auto chippen voor uw Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk kan doen:

Verschillende vormen Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk motor tuning:

Voor het Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk motor vermogen te vergroten zijn verschillende methodes en dit zijn de manieren die we hieronder uitleggen:

Methode 1: Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk OBD chiptuning

Het OBD-tune systeem is waarschijnlijk de meest gekende manier voor het Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk chippen. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de auto.

Omdat deze methode voordelig is en ze erg efficiënt en gerespecteerd is, kiest de klant vaak voor deze methode. OBD is een methode die via het aanpassen van de ECU een complete invloed heeft op de performance van de auto. Zonder de Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk ECU uit elkaar te hoeven halen.

Door het Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder uiterlijke modificaties aan de auto!

Stage 2 Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk chiptuning

De term chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Via deze optie vindt een fysieke verandering van de auto plaats. Een sportuitlaatdemper of een gunstiger systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk chiptuning genoemd. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Deze vorm van Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk chiptuning is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

Gespecialiseerde kennis over ECU software: onze meerwaarde

Doordat wij ver reikende know-how hebben over de software van uw Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk chiptuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE 242pk autosoftware wijzigingen, bijvoorbeeld het verwijderen van roetfilters. Ook worden wij vaak gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning kapot zijn gegaan, te repareren.

externe ecu tuning Hummer
Voor het repareren van uw motor computer is Mijn Chiptuning zelfs in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen.
Onze locatie in Rotterdam heeft een dyno-testbank
Mijn Chiptuning locatie Rotterdam heeft een dyno-testbank

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto tuning

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval.
Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Volkswagen en bent u uw auto dus even kwijt.