Chiptuning Hoorn: Bij u in de buurt

merken welke wij kunnen chiptunen:

No products found

Wat zijn de voordelen van chiptuning Hoorn?

Het motormanagementsysteem van uw auto bevat een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.Dit is gedaan omdat deze software exact het standaard vermogen moet hebben dat in de brochure van de auto staat aangegeven.

Echter kan uw auto vaak vele keren meer dan dit “standaard vermogen” en standaard vermogen is te vergroten chiptuning te laten doen voor je auto.

In een paar uur is er tot wel 35% meer PK uit uw auto te halen door middel van chiptuning Hoorn.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat uw auto tot wel 15% minder benzine of diesel gebruikt.

Chiptuning zal als gevolg hebben dat het besturen van je auto veel fijner en “krachtiger” aanvoelt, rijden wordt weer leuk! Je auto zal vlotter optrekken en de performance die hij hierbij levert is veel consistenter.

De voordelen tunen van je auto

Meer vermogen​

Geluid klinkt harder

Meer rijplezier

Verminderd brandstof gebruik

Hoe gaat dat precies, chippen?​

We beginnen het proces met een afspraak bij onze Mijn Chiptuning locatie in Hoorn. We zullen de capaciteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een accu controller. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de batterijtester.

Daarna lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. De statistieken worden door onze Hoorn chiptuning engineer onderworpen. Deze Hoorn engineer vergelijkt de gegevens met een database van software versies van vroegere chiptunes.

De chiptuning Hoorn engineer, kiest de software uit die het meest aansluit bij uw auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de auto. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen gebruiken tijdens het chiptuning proces is erg gedetailleerd onder de loep genomen.

We kunnen zo de snelheid en de veiligheid van uw auto waarborgen. Zonder uw auto voor honderden euro’s te hoeven controleren.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning Hoorn verstrekken. Een testbank is een veel minder goeie oplossing om je auto te laten chiptunen. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer know-how en tijd.

Na het Hoorn chiptunen krijgt de klant meteen een rapport van de geraamde performance van de auto.

Veilige chiptuning:​

Diepgaande kennis van de Motor computer van uw auto

Speciale accu voeding tijdens de chiptuning

Vooraf een goede kopie van de oude staat ​

Gebruik van de beste chiptuning bestanden

Kom erachter wat chip tuning met je auto doet:​

Verschillende soorten motor tuning:

Om het motor vermogen te vergroten zijn verscheidene methodes en dit zijn de methodes die we hieronder uitleggen:

Methode 1: Hoorn OBD chiptuning

Het OBD-tuning systeem is waarschijnlijk de meest gekende manier voor het chippen. Met stage 1 obd tuning Hoorn maak je gebruik van de obd port in je auto.

Daardoor is dit een goedkope Hoorn chiptuning methode en ook de populairste. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de auto door een aanpassing van het motormanagementsysteem wordt opgedreven. Zonder de ECU uit elkaar te hoeven halen.

Door het auto laten chippen Hoorn krijgt u dus meer vermogen zonder uiterlijke aanpassingen aan de auto!

Zie dit relevante voorbeeld: vito tuning

Stage 2 chiptuning Hoorn

De term chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Via deze optie vindt een fysieke verandering van de auto plaats. Een sportuitlaatdemper of een beter systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Deze vorm van Hoorn chiptuning is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

BMW laten chippen
Resultaat van pk's door het chippen in Hoorn.

Specialistische ECU software inzicht​

Wij verzekeren u de meest kwalitatieve services op de markt voor een tuning van uw auto.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in verscheidene overige software modificaties waaronder roetfilterverwijderingen. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU (motor computer) in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen over auto tuning:

Door heel het land hebben we vestigingen. Onze vestigingen kun je hieronder bekijken:

Andere steden waar we in de buurt zitten zijn:

Dus als u op één van deze steden in Noord Holland woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

Remappen doen fabrikanten wel, maar op een andere manier. Dit werkt namelijk zo: Een auto maker levert hun auto’s in meerdere modellen. De auto modellen verschillen in zowel aantal pk als prijs. Auto fabrikanten maken om kosten en tijd te besparen één motor voor al deze modellen. Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk type auto. Er zijn gelukkig een aantal gasten die hebben ontdekt hoe je zonder auto fabrikant je auto kunt chippen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een groter aantal pk uit je auto halen.

Op een verkeerde manier chippen is zeker erg slecht voor je auto.

Hier vind je meer info over risico’s van auto chippen, anders kun je hieronder een samenvatting lezen.

Je kan je ECU (de computer van je auto) beschadigd raken door verkeerd afgestelde apparatuur.

Verkeerd afgestelde lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je auto ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn in een lab.

Zeker, doordat je bij het chippen van je auto zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Het auto chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Dit is alleen niet van toepassing als je na het chiptunen je rijstijl aanzienlijk veranderd.
Eco tuning is een vorm van chiptuning die ook interessant is. Hierbij focussen we ons compleet op chiptuning met het doel brandstofverbruik te verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Als je een offerte aanvraagt op de site kun je aangeven welke methode van chiptuning jij wilt laten doen voor je auto.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is chiptuning legaal. Echter is het controleren van deze millieu kaders erg lastig. Ook de APK is niet in staat om dit te controleren. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de auto, zonder dat hierbij fysieke aanpassingen worden gemaakt.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Stage 2 van de tuning is verschillend.

U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.