Chiptuning Diemen

Alle merken waarvoor Mijn Chiptuning chiptuning doet:

No products found

Wat voor pluspunten heeft chiptuning in Diemen voor mijn auto?

De ecu van uw auto heeft uit de fabriek een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.Aangezien deze is geprogrammeerd om de performance te halen welke in de brochure staat aangegeven.

Echter kan uw auto vaak vele keren meer dan dit “standaard vermogen” en gelimiteerde vermogen is aan te passen chiptuning te laten doen voor je auto.

In een paar uur is er tot wel 35% meer vermogen uit uw auto te halen door middel van chiptuning Diemen.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat uw auto tot wel 15% minder brandstof gebruikt.

De dagen na het chippen zal je direct met dat het rijden met uw auto veel sneller en soepelder aanvoelt als gevolg van de chiptuning. Na de chiptuning gebeurt accelereren veel vlugger, omdat je auto meer vermogen heeft gekregen.

De voordelen obd tuning

Meer performance​

Sportiever geluid

Meer rijplezier

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe werkt het?​

We starten het proces met een afspraak bij onze Mijn Chiptuning locatie in Diemen. We zullen de capaciteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een batterijtester. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de opperste stabiele spanning behaalt.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om mogelijke errors op te sporen, en bewaren we natuurlijk een reservekopie. De statistieken worden door onze inhouse Diemen chiptuning engineer onderworpen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning ingenieur opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunten met de software van uw auto.

De chiptuning engineer, kiest de software uit die het meest aansluit bij uw auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen toepassen tijdens het chiptuning proces is erg precies onder de loep genomen.

We kunnen zo de snelheid en de veiligheid van uw auto waarborgen. En zo moet u geen cash uit te geven aan een controletest van uw auto.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die interessant is voor de portemonnee. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je auto in een middagje op een testbank tuned. De chiptuning software die wij gebruiken biedt veel meer perspectief op een diepgaande know-how en werkt veel diepgaander.

Na het Diemen chiptunen krijgt de klant direct een rapport van de geraamde performance van de auto.

Onze tuning is veilig:​

Diepgaande kennis van de motor computer van uw auto

Goede accu voeding gedurende de chiptuning

Eerst een goede back-up ​

Goede tuning software in gebruik

Ontdek wat het chippen voor uw auto kan doen:​

Verschillende soorten chiptuning:

Om het motor vermogen te vergroten zijn diverse manieren en dit zijn de methodes die we hieronder uit de doeken doen:

Stage 1 Diemen OBD chiptuning

OBD chiptuning Diemen is een populaire manier om je auto te chiptunen. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de auto.

Daardoor is dit een voordelige Diemen chiptuning variant en ook de populairste. OBD zorgt ervoor dat de performance van de auto door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt opgedreven. Zonder de ECU uit elkaar te hoeven halen.

Door het auto laten chippen Diemen krijgt u dus meer vermogen zonder fysieke aanpassingen aan de auto!

Ontdek dit relevante project: nissan qashqai tuning

Stage 2 chiptuning Diemen

De term chiptunen verhult al wat dit betekent. Deze manier houdt in dat er dus een wijziging zal plaatsvinden in hoe de auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motor cooling.

Door te kiezen voor evenals fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je auto behalen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 chiptuning. Hierbij pas je de auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je auto haalt.

Voor wie alles uit hun auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de goede manier.

BMW laten chippen
Voorbeeld verbeteringen van koppel door obd tuning in Diemen.

Gespecialiseerde kennis over ECU's​

Doordat wij ver reikende kennis hebben over de software van uw Diemen kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Diemen chiptuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook specialistisch zijn in diverse overige software aanpassingen waaronder roetfilterverwijderingen. Ook worden wij herhaaldelijk gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning stuk zijn gegaan, te herstellen.

Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) zijn we in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Vragen over auto tuning:

Mijn Chiptuning beschikt over verschillende vestigingen gevestigd door heel Nederland. Hier beneden ziet u een lijst van de locaties

Andere plekken waar we in de buurt zitten zijn:

Dus als u op één van deze plekken in Noord Holland woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

Chiptunen doen de auto makers ook. Dit is hoe het werkt: Een fabrikant levert hun auto’s in meerdere types. De vermogens en prijs van de types verschillen. Omdat auto fabrikanten niet voor elk model een nieuwe motor kan maken maken ze één motor voor alle modellen. Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Gelukkig zijn er slimme gasten achter gekomen dat je deze software ook zonder de producent kan veranderen en je auto kunt chiptunen. Door deze uitvinding kun je met de goede apparatuur zonder de fabrikant het maximale uit je auto halen.

Slechte chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto.

Hier vind je meer info over risico’s van remappen, of lees hieronder een kleine samenvatting.

Je kan je motor computer beschadigd raken door verkeerd afgestelde apparatuur.

Verkeerde lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je motor ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een testbank.

Ja, doordat je bij het chippen van je auto zorgt voor een betere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Het auto chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Ditgene is echter niet van toepassing als je na het chippen je rijstijl aanzienlijk veranderd.
Eco tuning is een methode van chiptuning die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons volledig op eco tuning met het doel brandstofverbruik te verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Als je een prijsopgave aanvraagt kun je aangeven welke vorm van chippen jij wilt hebben voor je auto.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is chiptuning legaal. Jammer genoeg is het controleren van deze millieu grenzen erg moeilijk. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

Bij onze stage 1 chiptuning Diemen zijn alle aanpassingen op uw originele ECU zonder uiterlijke aanpassingen aan uw auto.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Stage 2 van de tuning is verschillend.

Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw auto dus even kwijt.