Chiptuning Zaanstad | voordelig, Snel en Veilig meer vermogen!

Chiptuning Zaanstad zorgt voor:

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn auto chiptunen in Zaanstad?

De standaard motormanagement software in uw auto is gelimmiteerd.De Engine Control Unit(ECU) is afgesteld om een bepaald vermogen te halen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Echter kan uw auto vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en standaard vermogen is te vergroten chiptuning te laten doen voor je auto.

Door het chiptunen van uw auto krijgt uw auto binnen een paar uur tot wel 35% meer PK.

Je auto heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder benzine of diesel verbruiken.

Chiptuning zal ervoor zorgen dat het besturen van je auto veel fijner en “krachtiger” aanvoelt, rijden wordt een plezier! Doordat hij vlugger accelereert en veel consistenter is in het leveren van performance.

De voordelen:

Meer performance​

Geluid klinkt mooier ​

Comfortabeler rijden​

Minder brandstof gebruik

Hoe werkt het?​

We starten het proces met een afspraak bij onze Mijn Chiptuning locatie in Zaanstad. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. De accu controller biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de hoogste stabiele volt behaalt.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om mogelijke errors op te sporen, en nemen we uiteraard een reservekopie. De softwaregegevens worden door onze Zaanstad chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw auto hiermee vergelijken.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel de performance ondergaat een modificatie. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een dyno meermaals gecontroleerd.

We kunnen zo de snelheid en de veiligheid van uw auto waarborgen. Zonder uw auto voor honderden euro’s te moeten testen.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning Zaanstad verstrekken. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je auto in een middagje op een dyno tuned. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer inzicht en tijd.

Na het Zaanstad chiptunen krijgt de klant onmiddellijk een uitslag van de geraamde performance van de auto.

Onze chiptuning is veilig:​

Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw auto

Goede voeding tijdens tijdens de chiptuning

Een kopie van de oude staat ​

Gebruik van de beste chiptuning bestanden

Ontdek wat chiptuning voor uw auto kan doen:​

Verschillende vormen chiptuning:

Het is voorkomend om de kracht van de motor te doen stijgen aan de hand van verschillende manieren, alle methodes voor motor tuning leggen we hieronder uit:

Stage 1 Zaanstad OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Zaanstad is de meest populaire vorm van chiptuning. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de OBD-connector in de auto.

Omdat deze methode weinig kost en ze erg efficiënt en gerespecteerd is, kiest de klant vaak voor deze methode. Via OBD kan je met name alle onderdelen van je ECU die verantwoordelijk zijn voor de performance van uw auto aanpassen. Zonder de ECU uit elkaar te hoeven halen.

Beknopt gezegd betekent chiptuning een auto met meer kracht, zonder dat je auto er een transformatie voor hoeft te ondergaan!

Zie dit recente voorbeeld: nissan micra tuning

Stage 2 chiptuning Zaanstad

De term chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Deze manier houdt in dat er dus een wijziging zal plaatsvinden in hoe de auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een sport uitlaat of een gunstiger systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Door te kiezen voor evenals fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale performance van je auto behalen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 chiptuning. Hierbij pas je de auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je auto haalt.

Deze vorm van Zaanstad chiptuning is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

chiptuning
Voorbeeld: Resultaat chiptuning Audi RS6 in Zaanstad

Specialistische ECU software kennis​

Doordat wij diepe kennis hebben over de software van uw Zaanstad auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Zaanstad chiptuning.

Zo doen wij buiten Zaanstad chiptuning ook verschillende andere software modificaties voor auto’s als het verwijderen van roetfilters. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) zijn we zelfs in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen over tuning:

Mijn Chiptuning heeft verschillende locaties gevestigd door Nederland. Beneden kunt u al de chiptuning vestigingen vinden:

We zitten ook vlakbij: Zaandam, Oostzaan, Westzaan, Wormer, Tuindorp Oostzaan, Landsmeer, Kadoelen, Assendelft, Langeheit, Ilpendam. Als u dus op zoek bent naar een motor tuning bedrijf in de buurt van deze locaties helpen we je graag verder.

Chippen doen de fabrikanten ook. Het zit namelijk zo:

Een auto maker levert hun auto’s in verschillende modellen. De auto modellen verschillen in zowel vermogen als kosten.
Auto producenten maken om kosten en tijd te besparen één motor voor al deze typen.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze software ook zonder de auto maker kan aanpassen en je auto kunt remappen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een groter vermogen uit je auto halen.

Amateuristische chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto.

Je kunt hier alle nadelen van chiptuning lezen, Of je leest hieronder een samenvatting van de nadelen en risico’s.

Door verkeerde apparatuur zou je de ECU (motor computer) beschadigd raken.

Verkeerde lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je motor ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn in een lab.

Ja, doordat je bij het chippen van je auto zorgt voor een betere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Dat is alleen niet van toepassing als je na het chippen je rijstijl aanzienlijk veranderd.
Eco tuning is een methode van chiptuning die ook interessant is. Hierbij focussen we ons compleet op auto chippen met het doel benzineverbruik te verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Als je een prijsopgave aanvraagt kun je aangeven welke methode van chiptuning jij wilt hebben voor je auto.

Het chiptunen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu kaders blijft. Echter is het controleren van de eerder genoemde millieu limieten erg lastig. De APK is ook niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Chiptuning is bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen uiterlijke aanpassing plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval.
Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw auto dus even kwijt.
WhatsApp WhatsApp met mij