Chiptuning Overveen | voordelig, Snel en Veilig meer vermogen!

Chiptuning Overveen: Bij u in de buurt

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan chiptuning Overveen?

De standaard software in de motor controller van uw auto is niet optimaal.Dit is gedaan omdat deze software precies het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat vermeld.

Het chiptunen van je auto is de uitgelezen optie om je wagen een meer vermogen te geven.

Door het chiptunen van uw auto krijgt uw auto binnen een paar uur tot wel 35% meer PK.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat uw auto tot wel 15% minder brandstof gebruikt.

Chiptuning zal als gevolg hebben dat het besturen van je auto veel fijner en “krachtiger” aanvoelt, autorijden wordt weer leuk! Je auto zal vlotter optrekken en de performance die hij hierbij aanlevert is veel consequenter.

De voordelen:

Meer vermogen​

Mooier geluid ​

Plezieriger rijden​

Minder brandstof gebruik

Hoe gaat het in zijn werk?​

Voor stage 1 chiptuning plant u een afspraak bij onze tuning locatie in Overveen. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. De accu controller biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de maximum stabiele spanning behaalt.

Daarna zal de software van uw auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen gegevens door ons bewaard. De softwaregegevens worden door onze inhouse Overveen chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw auto hiermee vergelijken.

De chiptuning Overveen engineer, kiest de software uit die het meest aansluit bij uw auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Een specifieke maatwerk chiptuning dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we benutten voor het chippen van uw auto is uitgebreid gecontroleerd op eentestbank.

Op die manier wordt de speed en de veiligheid van de auto een garantie die wij u kunnen bieden. Zonder uw auto voor honderden euro’s te moeten controleren.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die interessant is voor de portemonnee. Een testbank is een veel minder goeie oplossing om je auto te laten chiptunen. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetailleerder is en omdat we verkiezen onze eigen notie te gebruiken tijdens het proces.

Na het Overveen chiptunen krijgt de klant meteen een uitslag van de geraamde performance van de auto.

Veiligheid gegarandeerd door:​

Specialistische kennis

Speciale accu voeding tijdens de chiptuning

We kopiëren uw software eerst ​

Goede chiptuning software in gebruik

Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:​

Verschillende soorten chiptuning:

Het is voorkomend om de performance van de motor te doen vermeerderen aan de hand van verschillende methodes, alle methodes voor motor tuning leggen we onderaan uit:

Methode 1: Overveen OBD chiptuning

OBD chiptuning Overveen is een veelvoorkomende methode om je auto te chiptunen. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de auto.

Hierdoor is dit een goedkope Overveen chiptuning methode en ook de meest voorkomende. Via OBD kan je namelijk alle onderdelen van je ECU die verantwoordelijk zijn voor het vermogen van uw auto aanpassen. Zonder de ECU uit elkaar te hoeven halen.

Je auto ziet er identiek uit, maar de performance werd gemaximaliseerd!

Ontdek dit recente voorbeeld: mercedes chiptuning

Stage 2 chiptuning Overveen

De naam zegt het helemaal. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de auto plaats. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motorkoeling.

Door te kiezen voor tevens fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je auto behalen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning genoemd. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Stage 2 Overveen chiptuning is weggelegd voor een welgesteld publiek dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun auto.

chiptuning
Één van Mijn Chiptuning zijn eerder behaalde resultaten na het remappen van een Audi

Gespecialiseerde kennis over ECU's​

Doordat wij ver reikende kennis hebben over de software van uw Overveen kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Overveen chiptuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook specialistisch zijn in diverse overige software modificaties zoals bijvoorbeeld roetfilterverwijderingen. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het herstellen van ECU’s die bij een mislukte chiptuning poging kapot zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) zijn we in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen over tuning:

Door heel Nederland heeft Mijn Chiptuning tuning vestigingen. Beneden ziet u een lijst van onze Mijn Chiptuning vestigingen

We zitten ook in de buurt van: Tuindorp, Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Zandvoort, Spaarndam, Spaarnwoude, Hofgeest, IJmuiden, Vijfhuizen. Dus als u op één van deze plekken woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

Chippen doen de fabrikanten ook. Dit is hoe het werkt:

Een producent levert hun auto’s in meerdere modellen. Deze auto types hebben verschillende vermogens deze zijn natuurlijk hoger in prijs.
Fabrikanten maken om kosten en tijd te besparen één motor voor al deze typen.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk type auto. Er zijn gelukkig een aantal gasten die hebben ontdekt hoe je zonder producent je auto kunt chiptunen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een beter vermogen uit je auto halen.

Op een slechte manier chiptunen is zeker erg slecht voor je auto.

Hier vind je meer info over nadelen auto chippen, of lees verder voor een kleine samenvatting.

Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door slechte apparatuur.

Verkeerd afgestelde lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je motor ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Zeker, het auto chippen zorgt voor een betere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Het auto chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Mits je je rijstijl hetzelfde houd natuurlijk.
Eco tuning is een manier van chippen die ook interessant is. Hierbij focussen we ons compleet op tuning met het doel brandstofverbruik te verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Als je een prijsopgave aanvraagt op de site kun je aangeven welke manier van chippen jij wilt laten doen voor je auto.

Het chiptunen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle door de wet bepaalde milieu grenzen blijft. Echter is het controleren van de eerder genoemde millieu limieten erg lastig. De APK is zelfs niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

Klaar terwijl u wacht

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen uiterlijke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval.
U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.
WhatsApp WhatsApp met mij