Chiptuning Obdam: Bij u in de buurt

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn auto chiptunen in Obdam?

De standaard software in de ECU (motor controller) van uw auto is niet optimaal.Dit is gedaan omdat deze software precies het standaard vermogen moet hebben dat in de brochure van de auto staat vermeld.

Echter kan uw auto vaak vele malen meer dan dit “gestandandaardiseerde vermogen” en gelimmiteerde vermogen is te vergroten chiptuning te laten doen voor je auto.

Chiptuning Obdam kan ervoor zorgen dat we in enkele uren uw auto kunnen voorzien van een performanceverbetering tot wel 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat uw auto tot wel 15% minder benzine of diesel gebruikt.

In het alledaags gebruik van uw auto zult u merken dat uw auto veel lekkerder en sneller rijdt door chiptuning Obdam. Je auto zal rapper optrekken en de performance die hij hiervoor levert is veel consequenter.

De 4 grootste voordelen

Meer PK's​

Geluid klinkt sportiever ​

Meer rijplezier

Verlaagd brandstof gebruik

Hoe werkt het?​

We starten het proces met een bezoek aan huis. We zullen de degelijkheid van de accu van uw auto nagaan door middel van een accu controller. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de batterij controller.

Daarna zal de software van uw auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen statistieken door ons bewaard. Hierna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning Obdam engineerDaarna bezorgen we de gegevens van uw auto aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in chiptuning. Onze gespecialiseerde ingenieur beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw auto hiermee vergelijken.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel de performance ondergaat een modificatie. Een specifieke chiptuning op maat voor uw auto dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we benutten voor het chippen van uw auto werd uitgebreid gecontroleerd op eenvermogensbank.

We kunnen zo de rijsnelheid en de safety van uw auto waarborgen. En zo moet u geen cash uit te geven aan een controletst van uw auto.

Dat is de reden waarom wij een goedkope chiptuning kunnen presenteren aan onze klanten. Een vermogensbank is een veel minder goeie oplossing om je auto te laten chiptunen. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze accurater is en omdat we verkiezen onze eigen notie te gebruiken tijdens het chiptunen.

Krijg direct een uitslag met het geschatte vermogen na het Obdam chiptunen

Veiligheid gegarandeerd door:​

Specialistische kennis

Goede accu voeding tijdens het tunen

Vooraf een goede back-up ​

De beste chiptuning bestanden in gebruik

Vraag een offerte aan en weet exact wat het grotere vermogen van uw auto wordt!​

Beschikbare soorten motor tuning:

Het is mogelijk om de performance van de motor te doen aangroeien aan de hand van verschillende manieren, en die leggen we onderaan uit:

Methode 1: Obdam OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Obdam is de meest gevraagde methode van chiptuning. Met stage 1 obd tuning Obdam maak je gebruik van de obd port in je auto.

Omdat deze methode voordelig is en ze erg efficiënt en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze optie. Via OBD kan je namelijk alle onderdelen van je ECU die aansprakelijk zijn voor het vermogen van uw auto aanpassen. Zonder de ECU uit elkaar te hoeven halen.

Je auto ziet er identiek uit, maar de performance werd gemaximaliseerd!

Stage 2 chiptuning Obdam

Met deze naam weet je al genoeg. Deze manier houdt in dat er dus een wijziging zal plaatsvinden in hoe de auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motorkoeling.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning genoemd. Hierbij pas je de auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je auto haalt.

Deze vorm van Obdam chiptuning is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

chiptuning
Voorbeeld verbetering van performance door remapping.

Specialistische ECU software inzicht​

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze services een garantie op de beste autotuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook specialistisch zijn in verschillende overige software aanpassingen waaronder roetfilterverwijderingen. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging kapot zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw motor computer zijn we zelfs in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen over tuning:

Mijn Chiptuning is gevestigd in Zwaag dit is in de buurt van Obdam . Hieronder kun je Google Maps zien met ons adress:

Andere steden waar we in de buurt zitten zijn: Opmeer, Hoogwoud, Rustenburg, Ursem, Heerhugowaard, De Goorn, De Noord, Langedijk, Avenhorn, Molenbuurt. Dus als u op één van deze plekken woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

Chiptunen doen auto fabrikanten wel, maar op een andere manier. Dit is hoe het werkt:

Een auto maker levert hun auto’s in een aantal types. De auto modellen verschillen in zowel vermogen als kosten.
Auto makers maken om kosten en tijd te besparen een enkele motor voor al deze typen.

Ze remappen vervolgens elk type met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme gasten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de auto maker kan veranderen en je auto kunt remappen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een beter vermogen uit je auto halen.

Foute chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto.

Hier vind je meer info over nadelen remappen, of lees verder voor een kleine samenvatting.

Je kan je motor computer beschadigd raken door slechte apparatuur.

Verkeerde lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je motor ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een testbank.

Zeker, het chippen van je auto zorgt voor een betere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Het auto chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Dit is echter niet van toepassing als je na het chippen van je auto je rijstijl aanzienlijk veranderd.
Eco tuning is een methode van chippen die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons volledig op branstofvebruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Als je een prijsopgave aanvraagt op de site kun je aangeven welke methode van chippen jij wilt laten doen voor je auto.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is je auto chippen legaal. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder moeilijk. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in staat om dit te controleren. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

U kan rustig blijven zitten tijdens de chiptuning

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de auto, zonder dat hierbij aanpassingen Obdambaar zijn door het blote oog.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

De situatie is anders bij stage 2.
Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw auto dus even kwijt.
WhatsApp WhatsApp met mij