Chiptuning Monnickendam | voordelig, Snel en Veilig meer vermogen!

Chiptuning Monnickendam zorgt voor:

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn auto tunen in Monnickendam?

De standaard software in de motor controller van uw auto is niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software precies het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat vermeld.

Je kunt meer kracht halen uit je auto dan dit voorgeprogrammeerde vermogen, en de oplossing schuilt in chiptuning.

Chiptuning Monnickendam kan ervoor zorgen dat we in enkele uren uw auto kunnen voorzien van een performanceverbetering tot wel 35%.

Je auto is krachtiger, en zal tot wel 15% minder benzine of diesel verbruiken.

Chiptuning zal ervoor zorgen dat het besturen van je auto veel fijner en “krachtiger” aanvoelt, rijden wordt weer leuk! Doordat de auto vlugger optrekt en veel consequenter is in het leveren van vermogen.

De voordelen:

Sportiever karakter​

Geluid klinkt sportiever ​

Comfortabeler rijden​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe gaat het in zijn werk?​

We starten het proces met een afspraak bij onze tuning locatie in Monnickendam. We zullen de capaciteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de batterij controller.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om mogelijke errors op te sporen, en bewaren we uiteraard een reservekopie. Daarna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning ingenieurDaarna bezorgen we de gegevens van uw auto aan onze gespecialiseerde chiptuning ingenieur die gespecialiseerd is in chiptuning. Deze Monnickendam engineer vergelijkt de statistieken met een database van software versies van vroegere chiptunes.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor het vermogen wordt aangepast bij de chiptuning. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw auto werd uitgebreid getest op eenvermogensbank.

Hierdoor kunnen wij tempo en safety verzekeren. En zo moet u geen geld uit te geven aan een controletest van uw auto.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning Monnickendam leveren. Een vermogensbank is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijd.

Krijg gelijk een uitslag met het geschatte vermogen na het Monnickendam chiptunen

Onze chiptuning is veilig:​

Specialistische kennis

Speciale voeding tijdens gedurende de chiptuning

Een kopie van de oude staat ​

Gebruik van goede chiptuning software

Vraag een offerte aan en weet precies wat het grotere vermogen van uw auto wordt!​

Verschillende soorten auto chippen:

Het opdrijven van de performance kan op diverse methodes, namelijk:

Stage 1 Monnickendam OBD chiptuning

OBD chiptuning Monnickendam is een veelvoorkomende manier om je auto te chiptunen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Hierdoor is dit een goedkope Monnickendam chiptuning manier en ook de meest voorkomende. Via OBD kan je namelijk alle onderdelen van je ECU die verantwoordelijk zijn voor de performance van uw auto aanpassen. Zonder de ECU uit elkaar te hoeven halen.

Kort gezegd betekent chiptuning een auto met meer performance, zonder dat je auto er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Lees dit relevante voorbeeld: chiptuning volkswagen

Stage 2 chiptuning Monnickendam

De naam zegt het helemaal. Bij deze vorm van Monnickendam tuning maak je uiterlijke wijzigingen aan de auto. Bijvoorbeeld een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Door te kiezen voor tevens fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je auto behalen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning. Je auto wordt de beste versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Deze vorm van chiptuning Monnickendam is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

chiptuning
Voorbeeld verbetering van vermogen door remapping.

Gespecialiseerde know-how over ECU's​

Wij beloven u de meest kwalitatieve diensten op de markt voor een tuning van uw auto.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook specialistisch zijn in diverse overige software aanpassingen waaronder roetfilterverwijderingen. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw motor computer zijn we ook in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Wij hebben verschillende vestigingen gevestigd door heel Nederland. Hier beneden kunt u al onze Mijn Chiptuning locaties zien:

We zitten ook in de buurt van: Broek in Waterland, Havenbuurt, Volendam, Ilpendam, Edam, Purmerend, Landsmeer, Kadoelen, Halfweg, Tuindorp Oostzaan. Als u dus op zoek bent naar een motor tuning bedrijf in de omgeving van deze plaatsen zijn we je graag van dienst.

Chippen doen de fabrikanten ook. Het werkt namelijk zo:

Een fabrikant levert hun auto’s in verschillende types. De vermogens en prijs van deze types verschillen.
Omdat fabrikanten niet voor elk type een nieuwe motor kan produceren maken ze een enkele motor voor alle modellen.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme gasten achter gekomen dat je deze software ook zonder de fabrikant kan veranderen en je auto kunt chiptunen. Door deze uitvinding kun je met de geschikte apparatuur zonder de fabrikant het maximale uit je auto halen.

Op een slechte manier chiptunen is zeker erg slecht voor je auto.

Hier vind je meer info over risico’s van auto chippen, anders kun je hieronder een samenvatting lezen.

Door verkeerde apparatuur zou je de motor computer beschadigd raken.

Ook kan er door een slechte brandstof zuurstof verhouding verschillende onderdelen in uw auto beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste software. Geschreven door ervaren chiptuners op een dyno.

Ja, doordat je bij het chippen van je auto zorgt voor een betere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto! Dit is echter niet van toepassing als je na het chippen van je auto je rijstijl aanzienlijk veranderd.
Eco tuning is een vorm van chippen die ook interessant is. Hierbij focussen we ons compleet op auto chippen voor brandstofverbruik te verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Als je een prijsopgave aanvraagt kun je aangeven welke vorm van chippen jij wilt hebben voor je auto.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is je auto chippen legaal. Echter is het controleren van deze millieu limieten erg lastig. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Chiptuning is bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Bij onze stage 1 chiptuning Monnickendam zijn alle reparaties op uw originele ECU zonder uiterlijke modificaties aan uw auto.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval.
Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw auto dus even kwijt.
WhatsApp WhatsApp met mij