Chiptuning IJmuiden | voordelig, Snel en Veilig meer vermogen!

Chiptuning IJmuiden

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn auto chippen in IJmuiden?

De standaard motormanagement computer software in uw auto is gelimmiteerd.Dit is gedaan omdat deze software precies het vermogen moet halen dat in de brochure van de auto staat aangegeven.

Echter kan uw auto vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en standaard vermogen is te vergroten chiptuning te laten doen voor je auto.

Door het chiptunen van uw auto door Mijn Chiptuning krijgt uw auto binnen een paar uur tot wel 35% meer PK.

Terwijl we het brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen.

De dagen na het chiptunen zal je direct met dat het autorijden veel sportiever en soepelder aanvoelt door de chiptuning. Na de chiptuning gebeurt accelereren een stuk sneller, omdat je auto meer performance heeft gekregen.

De voordelen:

Meer PK's​

Geluid klinkt sportiever ​

Meer rijplezier

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe gaat dat precies, remappen?​

We starten het proces met een afspraak bij onze locatie in IJmuiden. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de batterijtester.

Daarna lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. Hierna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning IJmuiden specialistDaarna bezorgen we de gegevens van uw auto aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in chiptuning. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw auto hiermee vergelijken.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor het vermogen wordt aangepast bij de chiptuning IJmuiden. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de auto. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw auto werd uitgebreid getest op eendyno.

Op die manier wordt de speed en de veiligheid van de auto een garantie die wij u kunnen bieden. Zo kunt u een paar honderd euro uitsparen aan uw auto nodeloos te laten controleren.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die interessant is voor de portemonnee. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je auto in een middagje op een dyno tuned. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze accurater is en omdat we verkiezen onze eigen kennis te gebruiken tijdens het proces.

Krijg direct een rapport met het geschatte vermogen na het IJmuiden chiptunen

Veiligheid gegarandeerd door:​

Specialistische kennis

Goede accu voeding tijdens de chiptuning

We kopiëren uw software eerst ​

Goede tuning bestanden in gebruik

Kom erachter wat chippen met je auto doet:​

Verschillende vormen chiptuning:

Het is mogelijk om de kracht van de motor te doen stijgen aan de hand van verschillende methodes, alle chiptuning methoden leggen we hieronder uit:

Methode 1: IJmuiden OBD chiptuning

Het OBD-tuning systeem is waarschijnlijk de meest gewaardeerde manier voor het chippen. Met stage 1 obd tuning IJmuiden maak je gebruik van de obd port in je auto.

Door dit gemak is deze goedkope methode van auto chiptuning erg populair en komt ze veel voor. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de auto door een aanpassing van het motormanagementsysteem wordt verhoogd. Via deze manier hoeven we zelfs uw ECU niet te ontmantelen.

Door het auto laten chippen IJmuiden krijgt u dus meer performance zonder fysieke reparaties aan de auto!

Ontdek dit relevante project: fiat panda tuning

Chiptuning IJmuiden Stage 2

De naam zegt het helemaal. Deze manier houdt in dat er dus een verandering zal plaatsvinden in hoe de auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Deze manier van tuning kun je ook combineren met chip tunen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 chiptuning. Je auto wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Deze vorm van IJmuiden chiptuning is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

chiptuning
Voorbeeld: Resultaat van chippen Audi RS6 in IJmuiden

Specialistische ECU software inzicht​

Wij beloven u de meest kwalitatieve diensten op de markt voor een tuning van uw auto.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in verscheidene overige software aanpassingen zoals bijvoorbeeld roetfilterverwijderingen. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging kapot zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw motor computer zijn we zelfs in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen over tuning:

Mijn Chiptuning beschikt over verschillende tuning locaties gevestigd door Nederland. Hier beneden is het mogelijk om al onze locaties bekijken:

Er zijn ook andere steden waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Hofgeest, Wijk aan Zee, Beverwijk, Bloemendaal, Overveen, Waterakkers, Commandeurs, Spaarndam, Heemskerk, Tuindorp. Dus als u op één van deze plaatsen woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

Chiptunen doen de auto fabrikanten ook. Het zit namelijk zo:

Auto fabrikanten leveren auto’s in meerdere modellen. Deze types hebben verschillende vermogens deze zijn uiteraard hoger in prijs.
Elk model krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee sparen auto fabrikanten ontwikkel- en productiekosten.

Ze remappen vervolgens elk model met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal koppen die hebben ontdekt hoe je zonder auto fabrikant je auto kunt remappen. Hierdoor kun je met de geschikte apparatuur zonder de auto fabrikant het maximale uit je auto halen.

Foute chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto.

Hier vind je meer info over nadelen auto chippen, anders kun je hieronder een samenvatting lezen.

Je kan je motor computer beschadigd raken door verkeerd afgestelde apparatuur.

Slechte lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je motor ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Zeker, het auto chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto! Mits je je rijstijl gelijk houd uiteraard.
Eco tuning is een methode van chippen die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons compleet op chip tuning met het doel dieselverbruik te verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Als je een offerte aanvraagt op de site kun je aangeven welke methode van chippen jij wilt hebben voor je auto.

Het chiptunen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle door de wet bepaalde milieu kaders blijft. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder lastig. Ook de APK is niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

U kan rustig blijven zitten tijdens de chiptuning

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke aanpassing plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw auto.

De situatie is anders bij stage 2.
Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw auto dus even kwijt.
WhatsApp WhatsApp met mij