Chiptuning Hilversum | voordelig, Snel en Veilig meer vermogen!

Chiptuning Hilversum

Lees hier wat chiptuning in Hilversum voor uw auto kan doen:

De standaard software in de Engine Control Unit(ECU) van uw auto is niet optimaal.Dit is omdat deze is geprogrammeerd om de performance te halen dat in de brochure staat vermeld.

Echter kan uw auto vaak vele malen meer dan dit “brochure vermogen” en gelimmiteerde vermogen is aan te passen door chiptuning Hilversum.

Door het chiptunen van uw auto door Mijn Chiptuning krijgt uw auto binnen een paar uur tot wel 35% meer PK.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat uw auto tot wel 15% minder benzine of diesel verbruikt.

De dagen na het chiptunen zal je direct met dat het autorijden veel sportiever en fijner aanvoelt als gevolg van de chiptuning. Na de chiptuning gaat optrekken een stuk sneller, omdat je auto meer vermogen heeft gekregen.

De 4 grootste voordelen

Meer PK's​

Beter geluid ​

Meer rijplezier

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe werkt het?​

We starten het proces met een afspraak bij onze Mijn Chiptuning locatie in Hilversum. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een accutester. Die garandeert dat uw auto op maximale stabiele spanning blijft tijdens de chiptuning.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. De statistieken worden door onze inhouse Hilversum chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw auto hiermee vergelijken.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning. Een specifieke chippen op maat dus. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een testbank meermaals geinspecteerd.

Op die manier wordt de snelheid en de veiligheid van de auto een garantie die wij u kunnen bieden. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw auto nodeloos te laten checken.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die goed is voor de portemonnee. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je auto in een middagje op een testbank tuned. De chiptuning software die wij gebruiken biedt veel meer perspectief op een diepgaande kennis en werkt veel grondiger.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij schat dat de performance is.

Veilige chiptuning:​

Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw auto

Goede accu voeding gedurende de chiptuning

Eerst een goede kopie van de oude staat ​

Gebruik van goede tuning bestanden

Vraag een offerte aan en weet precies wat het nieuwe vermogen van uw auto kan worden!​

Verschillende vormen auto chippen:

Het is mogelijk om de performance van de motor te doen vermeerderen aan de hand van verschillende manieren, alle chiptuning methoden leggen we hieronder uit:

Methode 1: Hilversum OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Hilversum is de meest gevraagde vorm van chiptuning. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Door dit gemak is deze voordelige methode van auto chiptuning erg populair en komt ze veel voor. Via OBD kan je met name alle onderdelen van je ECU die zorgen zijn voor de performance van uw auto aanpassen. OBD is een chiptuning methode waar de ECU niet uit elkaar hoeft te halen.

Door het auto laten chippen Hilversum krijgt u dus meer vermogen zonder uiterlijke aanpassingen aan de auto!

Zie dit recente project: ford focus chiptuning

Stage 2 chiptuning Hilversum

De term chiptunen verhult al wat dit betekent. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de auto plaats. Een sportuitlaatdemper of een beter systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Door te kiezen voor tevens fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je auto behalen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Deze vorm van Hilversum chiptuning is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

chiptuning
Voorbeeld: Resultaat van chippen Audi RS6 in Hilversum

Gespecialiseerde kennis over ECU's​

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze diensten een garantie op de beste autotuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in diverse overige software aanpassingen zoals bijvoorbeeld roetfilterverwijderingen. Ook worden wij vaak gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning kapot zijn gegaan, te herstellen.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) zijn we zelfs in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen over tuning:

Mijn Chiptuning beschikt over meerdere tuning locaties gevestigd door heel Nederland. Hier beneden ziet u een overzicht van de chiptuning locaties

Er zijn ook andere plekken waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Bussum, Laren, Kortenhoef, Blaricum, Naarden, Bijvanck, Overmeer, Huizen, Nederhorst den Berg, Muiderberg. Als u dus zoekend bent naar een tuning bedrijf in de buurt van deze steden helpen we je graag verder.

Chippen doen fabrikanten wel, maar op een andere manier. Dit is hoe het zit:

Een auto fabrikant levert hun auto’s in een aantal modellen. De auto types verschillen in zowel aantal pk als prijs.
Elk type krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee sparen fabrikanten ontwikkel- en productiekosten.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk type auto. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de auto fabrikant kan veranderen en je auto kunt remappen. Hierdoor kun je met de geschikte apparatuur zonder de auto fabrikant het maximale uit je auto halen.

Verkeerde chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto.

Lees hier alle risico’s van chiptuning, anders kun je hieronder een samenvatting lezen.

Door slechte apparatuur zou je de ECU (motor computer) beschadigd raken.

Verkeerde lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je auto ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Zeker, het chippen van je auto zorgt voor een betere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook minder brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto! Ditgene is echter niet van toepassing als je na het chiptunen je rijstijl aanzienlijk veranderd.
Eco tuning is een manier van chippen die ook interessant is. Hierbij focussen we ons compleet op tuning om dieselverbruik te verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Als je een offerte aanvraagt kun je aangeven welke manier van chippen jij wilt hebben voor je auto.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is je auto chippen legaal. Jammer genoeg is het controleren van deze millieu grenzen erg moeilijk. Ook de APK is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

U kan rustig blijven zitten tijdens de chiptuning

Bij onze stage 1 chiptuning Hilversum zijn alle reparaties op uw oorspronkelijke ECU zonder uiterlijke modificaties aan uw auto.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

De situatie is anders bij stage 2.
Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw auto dus even kwijt.
WhatsApp WhatsApp met mij